Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сини екрани

Featured Replies

Здравейте, 

Имам следния проблем, преди три месеца, лаптопа ми, Acer Aspire 5742-6814, започна да прави сини екрани без видима причина. Независимо от това дали някой работи на него или не получавах син екран като броят им непрекъснато нарастваше и стгна до 17 или 19 за един ден. Занесох го на няколко сервиза които првиха опити да се преборят с проблема но за мое съжаление не успяха.

Моля помогнете! 

post-336535-0-42714800-1364199717_thumb.

post-336535-0-58373000-1364199725_thumb.

Махни опцията за автоматичен рестарт и постни какви грешки ти дава и дали се повтарят.

• Автор

Махни опцията за автоматичен рестарт и постни какви грешки ти дава и дали се повтарят.

Махнал съм я.

А това са грешките.

Постнал съм само тези които са предизвикали сини екрани.

Иначе в event vewer има и други.

post-336535-0-15711200-1364203537_thumb.

Редактирано от antoanet1974 (преглед на промените)

Да сте сменяли харда или рам-та преди тази грешка? Спомняте ли си какво точно правихте преди да започне да излиза тази грешка? Грешката Event 41 се използва да репортва това което неочаквано се е случило, което спира Windows да се изключва правилно. Може да няма достатъчно информация, която изрично да определи какво се е случило.

• Автор

Да сте сменяли харда или рам-та преди тази грешка? Спомняте ли си какво точно правихте преди да започне да излиза тази грешка? Грешката Event 41 се използва да репортва това което неочаквано се е случило, което спира Windows да се изключва правилно. Може да няма достатъчно информация, която изрично да определи какво се е случило.

Не съм сменял  нищо по лаптопа, той е  относително нов, на една година.

За съжаление откривам грешките след като BSOD е вече факт. В смисъл, че лаптопа е бил в покой.

Да поясня, тези три грешки са от времето когато за последен път взех лаптопа от сервиза до днес. Преди това бяха много повече и различни но повтарящи се през определен период от време.

Сервизите преминаха през следните преинсталации:

- WIN 7 Ultimate x 64

- WIN 7 Ultimate x 32

- WIN XP x 32

- WIN 7 Home Premium x 64, това е оригиналната ОС на лаптопа с която е закупен.

Сега се сетих ,че имам тестовете които са правили с тази програма ОССТ, ето няколко от тях.

Имам и още, ако има нужда ще ги постна.

post-336535-0-36041200-1364211351_thumb.

post-336535-0-98746700-1364211371_thumb.

post-336535-0-55700100-1364211376_thumb.

Температури, проверка на рам, проверка на харддиск, там в сервизите чистен ли е, или само преинсталации на уиндоус, как е случая като е включен без батерия? Един диск с линукс да изгорите, си поиграете малко с линукса, дали ще се случи същото?

• Автор

Температури, проверка на рам, проверка на харддиск, там в сервизите чистен ли е, или само преинсталации на уиндоус, как е случая като е включен без батерия? Един диск с линукс да изгорите, си поиграете малко с линукса, дали ще се случи същото?

Проверено е всичко, без батерия не съм го следил а за линъкс не мога да кажа нищо защото си нямам понятие въобще от него.

Не,че от уиндоуса имам но поне съм на Ти. Поне аз си мисля така де.

Проверено е всичко, без батерия не съм го следил а за линъкс не мога да кажа нищо защото си нямам понятие въобще от него.

То не му трябва да го разбирате, само да си щракате като се зареди от диск и да видите дали ще направи рестарт, така ще изключите софтуера на уиндоус като виновен/или не виновен/ за ситуацията.

Публикувайте някъде тези файлове за анализ.

• Автор

Публикувайте някъде тези файлове за анализ.

Не мога, да публикувам minidump файла във форума, системата ми казва, че е много голям.

Какво да направя?

То не му трябва да го разбирате, само да си щракате като се зареди от диск и да видите дали ще направи рестарт, така ще изключите софтуера на уиндоус като виновен/или не виновен/ за ситуацията.

Проблемът е в това, че не ми е ясно как да го направя.

Не мога, да публикувам minidump файла във форума, системата ми казва, че е много голям.

Какво да направя?

Проблемът е в това, че не ми е ясно как да го направя.

dump файла го архивирате и го мяткате някъде като dox.bg например и давате линк. 

описание как да пощракате на ubuntu без да го инсталирате - тука.

• Автор

dump файла го архивирате и го мяткате някъде като dox.bg например и давате линк. 

описание как да пощракате на ubuntu без да го инсталирате - тука.

Благодаря, ето го линка: http://dox.bg/files/dw?a=5ba3d95681

Сега ще прочета как се работи с Убунту и ще ви пиша.

Прочетох инструкциите, както и още няколко публикации, на тази тема и смятам, че ще мога да се справя и да "пощракам" за известно време но все пак бих предпочел друг начин за тест.

Благодаря, ето го линка: http://dox.bg/files/dw?a=5ba3d95681

Сега ще прочета как се работи с Убунту и ще ви пиша.

Прочетох инструкциите, както и още няколко публикации, на тази тема и смятам, че ще мога да се справя и да "пощракам" за известно време но все пак бих предпочел друг начин за тест.

Тук във сайта има Hirens Boot CD.

Ще се наложи да го изтеглиш, и запишеш, като бутваш диск.

Във него има Memtest.

Пускаш го да тества цяла нощ.

Ако не си разбрал, говоря за повредена памет.

А ако имаш въпроси, или нещо не ти стана ясно, питай.

• Автор

Тук във сайта има Hirens Boot CD.

Ще се наложи да го изтеглиш, и запишеш, като бутваш диск.

Във него има Memtest.

Пускаш го да тества цяла нощ.

Ако не си разбрал, говоря за повредена памет.

А ако имаш въпроси, или нещо не ти стана ясно, пита

Сканиран е в продължение на 17 часа с Мемтест и ОССТ,  не даде грешка.

Мога да го направя още веднъж, ако искаш, аз имам hiren`s boot CD?

Дай по подробна информация за хардуера.

А ми това пишеше във Дъмп файла.

Повредена рам със число на грешката:

Stop: 0X0000001A

• Автор

А ми това пишеше във Дъмп файла.

Повредена рам със число на грешката:

Stop: 0X0000001A

Не ме разбирай погрешно, не оспорвам това което казваш. В същност това е част от проблема, и в сервизите мислеха същото и за това ме накараха да направя този тест преди да го занеса но се оказа ,че за 10 минавания мисля, не бяха открити грешки.

Дай по подробна информация за хардуера.

Заповядай!

report:

http://dox.bg/files/dw?a=7dffbd0559

hardware2.png:

http://dox.bg/files/dw?a=7df153128a

hardware3.png:

http://dox.bg/files/dw?a=1b4758bec2

hardware1.png:

http://dox.bg/files/dw?a=9cc429acde

Можете ли да влезете в биос и да заредите defaults настройки? Пробвайте и работа под safe mode, там може и да изключите driver verifier и да следите за рестарти.

Не ме разбирай погрешно, не оспорвам това което казваш. В същност това е част от проблема, и в сервизите мислеха същото и за това ме накараха да направя този тест преди да го занеса но се оказа ,че за 10 минавания мисля, не бяха открити грешки.

Заповядай!

report:

http://dox.bg/files/dw?a=7dffbd0559

hardware2.png:

http://dox.bg/files/dw?a=7df153128a

hardware3.png:

http://dox.bg/files/dw?a=1b4758bec2

hardware1.png:

http://dox.bg/files/dw?a=9cc429acde

А в сервиза не се ли сетиха да му сложат друга платка с памет и да пробват дали ще се държи стабилно. Няма да се охарчат много.  Тестовете на паметта не са 100% гаранция за здрава памет.

• Автор

А в сервиза не се ли сетиха да му сложат друга платка с памет и да пробват дали ще се държи стабилно. Няма да се охарчат много.  Тестовете на паметта не са 100% гаранция за здрава памет.

Като ме питате, сега се сетих, че ми споменаха нещо такова. Щели да слагат други платки с памет и да го тестват но не мога да гарантирам,че са го направили. Лаптопа остана три дни в сервиза и после ми казаха да си го взема защото се отказват.

• Автор

Можете ли да влезете в биос и да заредите defaults настройки? Пробвайте и работа под safe mode, там може и да изключите driver verifier и да следите за рестарти.

Тук малко ме е страх да пипам защото не са ми ясни работите и не зная дали ще мога да възстановя всичко в първиначалното му състояние ако нещо объркам нещо.

Тук малко ме е страх да пипам защото не са ми ясни работите и не зная дали ще мога да възстановя всичко в първиначалното му състояние ако нещо объркам нещо.

С F2 влизате в биос - после давате F9 за да зареди стандартните настройки на биос и с f10 - да запазите промените и да рестартира. Биоса нищо няма да му стане. 

За save mode - F8 преди старта на уиндоус. После избирате save mode.  Прочитате това  - опция 2 за да може да видите дали драйвери ви правят проблема. 

• Автор

С F2 влизате в биос - после давате F9 за да зареди стандартните настройки на биос и с f10 - да запазите промените и да рестартира. Биоса нищо няма да му стане. 

За save mode - F8 преди старта на уиндоус. После избирате save mode.  Прочитате това  - опция 2 за да може да видите дали драйвери ви правят проблема. 

Благодаря, сега ще го направя и после ще пишa

Зададох стандартни настройки на Биос, влязох в save mode и маркирах  "Delete existing settings", след това Finish и на дисплея излезе съобщение, че никакви настройки не са били променяни. 

Благодаря, сега ще го направя и после ще пишa

Зададох стандартни настройки на Биос, влязох в save mode и маркирах  "Delete existing settings", след това Finish и на дисплея излезе съобщение, че никакви настройки не са били променяни. 

Качете пак дъмповете, ако се появяват сини екрани. Не съм видял, че сте си редактирал мнението.

• Автор

Качете пак дъмповете, ако се появяват сини екрани. Не съм видял, че сте си редактирал мнението.

Проблемът е, че се появяват когато си искат нямат връзка с действие или бездействие. Продължавам да го следя и ако има дъмпове ще ги кача.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.