Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на AMD FX-6100 с BOX

Featured Replies

Здравейте нов съм тук та искам да ми дадете съвети искам да си клокна процесора аз преобвах с AMD Overdrive клокнах го на 3700Mhz но ме хвана страх понеже ми е нов от 1 седмица но иначе стария Sempron 2800+ е на 2.4Ghz  

та ето малко инфо:

темп без натоварване:32-39 C

темп при AIDA 64 Extreme Edition след 25 мин тест: 50 С процесор иначе всички чдра са на по 40 C 

конгигурацията ми е долу в подписа но все пак ще е кажа:

CPU:AMD FX-6100 Six Core Black Editon 

Cooler: BOX 

RAM: Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB 1600Mhz 

PSU: Fortron HEXA 500W

MB: Asrock 970 Pro3 

Case: Daotech X9 (малко се прецаках ма исках да спестя 50-ина кинта от по хубава кутия)

та сега съм се засилил към 4Ghz мога да го клокна та мисля да направя така настройките самоче този път от биоса:

CPU Ratio : 20x и волтажа да вдигна на 1,37 и да изклуча TurboCore ако някой може да ми каже дали да барам PCI/AGP шината и таймингите,волтажа,клока на рам-та  та ако може да ми дадете някакви съвети какво да барам и дали ще е стабилен знам че клока е тестване и олучкване но се пак искам да се консултирам преди да барам.

AIDA 64 - post-336457-0-48994500-1364239291_thumb. а ако има значение с UEFI биос съм 

Извинявам се за правописните грешки просто така и така не свикнах да пиша с клавиатурата на BG

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

темп без натоварване:13-17 C

Здравей, не може това да е реална температура, освен ако в стаята не е 10 градуса, което не го вярвам! Защо казвам това? Ами защото по всички физически закони не може температурата да е по-ниска от стайната (която предполагам е около 20-22-25 градуса). Няма как когато охлаждаш да постигнеш по-ниска температура от тази на въздуха с който охлаждаш! Моят датчик също показва такива нереални температури. Прибави едни 10-15 градуса минимум към всички температури и вече може да се съглася. Аз те съветвам да не клокваш повече. Поздрави!
  • Автор

добе а то това е температурата на ядрата а иначе на CPU-то общо е 32-40 С мен CoreTemp ме обърка защото тя ми беше показала грешно а от биоса е 38 С аз сега си редактирах поста а относно клока ще спра докато не купя хубаво охлаждане а междудругото CM Hyper TX3 EVO + Arctic Cooling MX-4 ще ми свършат ли някаква работа защото съм малко стиснат :D

Аз пък съм забелязал, че на многоядрените професори на АМД не отчита правилно температурата, когато са в покой. Не на всички, ама на болшинството, до които съм имал достъп. А от АМД твърдят, че температурата на ядрата е за гледане, а тая на професора като цяло не е толкова важна. Ходи ги разбери.

• Автор

Аз пък съм забелязал, че на многоядрените професори на АМД не отчита правилно температурата, когато са в покой. Не на всички, ама на болшинството, до които съм имал достъп. А от АМД твърдят, че температурата на ядрата е за гледане, а тая на професора като цяло не е толкова важна. Ходи ги разбери.

:D да и аз сега се чудих точно това последно 36 градуса ли е или 17 :D 

добе а то това е температурата на ядрата а иначе на CPU-то общо е 32-40 С мен CoreTemp ме обърка защото тя ми беше показала грешно а от биоса е 38 С аз сега си редактирах поста

Така съм по-съгласен с температурите. Боксовият охладител е за "нормално" клокване. Не за екстремно. Ако искаш да продължиш, трябва да се замислиш за инвестиция в охлаждане. температурата, която даваш, е в покой, а при натоварване? Няма как реално да видиш през BIOS, добави тези 10-15 градуса и вече температурата се покачва значително. Това са ми съветите за самото охлаждане, за конкретните настройки в BIOS вече не мога да помогна, защото лично аз никога не съм клоквал. Поздрави!

:D да и аз сега се чудих точно това последно 36 градуса ли е или 17 :D

Обясних защо не може да е 17 :)
  • Автор

ми добре ще спестявам и може да взема някое Schyte Ninja ама то май тъпата ми кутия няма да го побере а относно натоварването аз съм засичам с AIDA 64 на процесора макс 50 C

ми добре ще спестявам и може да взема някое Schyte Ninja ама то май тъпата ми кутия няма да го побере а относно натоварването аз съм засичам с AIDA 64 на процесора макс 50 C

Еми ние ви казваме ,че от кутия-та не се пести , но.... кой да слуша ... след това прецаках се...

Еми ние ви казваме ,че от кутия-та не се пести , но.... кой да слуша ... след това прецаках се...

Затова има важни теми из разделите, които не поставени там за красота. ;)

• Автор

Е аз темите ги видях ма вече беше късно е голяма работа поне си научих урока се пак човек се учи докато е жив и по нататък може да я сменя 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.