Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос относно Media Player DIVA Full HD

Featured Replies

та... наскоро си го закупих, пускам си филми всичко на 6, но имам някои видео файлове, които са с вградени субтитри (soft и стайлнати с aegisub програмата), които при възпроизвеждане не ми показва картина (черна стои) и само субтитрите ми ги показва (не стайлнати, а все едно са .srt файлове) и някак си големички (не като по телевизията :(

Въпроса ми е: как да направя така, че тези видеофайлове да тръгнат и субтитрите да си запазят стайла (говоря за варианти, които не включват hard-ване ) :(

Това ли имаш предвид - - - > Media Player DIVA Full HD :

Публикувано изображение

Там в опциите няма ли нагласяне за размера на субтитрите?!

Сваляш си  Format Factory(FF) от тук,а тук :

http://forums.softvisia.com/index.php/topic/9707-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-format-factory/

е обяснено как се работи с програмата!

Успех! ;)

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

• Автор

да, за тази мултимедия говоря (макар че менюто не е такова)

големината си я оправих, но важния проблем е как да направя така че да има кодеци,

за да се възпроизвеждат самите филми, на които съм правил стайл и съм ги вградил (softsub)

уж на кутията и в интернет обявите пише, че поддържа това, но аз лично не го виждам това нещо :no-no:

особено с този кодек AVC H.264/x.264 (той предимно е за стайлнатите субтитри, но уви....

Видео кодеци: - MPEG-1 / MPEG-2 / MPEG-4 SP/ASP/AVC (H.264/X.264) / XviD / DivX / WMV9 (VC-1) / RealVideo 8/9/10 (up to 720P)

Видео Формати: - AVI / MKV / TS / TP / TRP / M2TS / MPG / MP4 / MOV / M4V / VOB / ISO / IFO / DAT / WMV / ASF / RM / RMVB / FLV resolution up to 720p / 1080i / 1080p

Аудио кодеци: - MP2 / MP3 / OGG Vorbis / WMA Std / PCM / LPCM / MS-ADPCM / LC-AAC / HE-AAC / COOK / RA-Lossless / Dolby Digital AC3/Plus/: (via S/PDIF Coaxial/Optical)

* Stereo
* AC3 Dolby Digital 5.1 (passthrough & downmix to stereo)
* DTS (passthrough & downmix to stereo)
* DTS Master Audio (passthrough core stream & downmix to stereo)

Dolby TrueHD/DTS HD Master Audio Passthrough: (via HDMI/SPDIF) -> не се поддържа от RTD1073DD (това е нашата първа "Дива") и става само с новия чипсет RTD1073DD+/1073DD C+/1073C/1073C+ (новият PlayOn!HD, произведен след Май 2010 г. и Diva FullHD след август 2011 г.) !!! DTS HD MA се сваля до LPCM Stereo във фирмуерите след версия 2388.

Поддържани медия файлове (тествани)

Изображения: - HD JPEG / BMP / GIF / TIF / PNG

Субтитри: - SRT / SMI / SSA / ASS / IDX/SUB / SUB

п.п. целта ми не е да си ги хардвам, защото имам бавен компютър, а така като сваля нещо и му сложа стайлнати субтитри чрез софтсуб да мога да ги гледам

Редактирано от StAnBeTyYy (преглед на промените)

• Автор

с тази програма слагам субтитрите във видеото, но когато го кача на мултимедията само черен екран ми показва и субтитрите не са стайлнати, а са сякаш .srt (аз ги слагам като .ass във видеото)

с тази програма слагам субтитрите във видеото, но когато го кача на мултимедията само черен екран ми показва и субтитрите не са стайлнати, а са сякаш .srt (аз ги слагам като .ass във видеото)

Пробвай с тази програма - - -> AVIAddXSub,да видим ще има ли някаква промяна?!

• Автор

такива програми имам бол

тука става дума за самата мултимедия, как да направя така,

че да възпроизвежда самото видео със софтнатите и стайлнати субтитри (не търся начини за конвертиране)

такива програми имам бол

тука става дума за самата мултимедия, как да направя така,

че да възпроизвежда самото видео със софтнатите и стайлнати субтитри (не търся начини за конвертиране)

А само в един формат ли пробвахте досега?!

Провах в mp4 avi някои mkv-та тръгват (свалени от замунда), а тези, на които им слагам субтитри нещат (съмнява ме заради кодеците)

Добре,какъв пакет от кодеци ползвате?

А между другото с тази програмка пробвахте ли?!

• Автор

оф човек...

говоря ти, че не ми трябват програми за конвертиране

не говоря за кодеците на компютъра, а на самата мултимедия (нещо като двд плеър - копирай името на темата и виж в нета за какво иде реч)

като споменах "кодеци", говорех за тези на мултимедията - смисъл на кутията пише, че има, но така като гледам ме съмнява

оф човек...

говоря ти, че не ми трябват програми за конвертиране

не говоря за кодеците на компютъра, а на самата мултимедия (нещо като двд плеър - копирай името на темата и виж в нета за какво иде реч)

като споменах "кодеци", говорех за тези на мултимедията - смисъл на кутията пише, че има, но така като гледам ме съмнява

Ок,тогава разгледай тази темичка (ако не си я видял вече)! ;)

Провах в mp4 avi някои mkv-та тръгват (свалени от замунда), а тези, на които им слагам субтитри нещат (съмнява ме заради кодеците)

Чета тази тема и не разбрах,точния въпрос.Обясни това  „тези,на които слагам субтитри не щат...„ Преди да им сложиш субтитри искат ли ! Аз също имам мултимедиен плейър.Същите проблеми стават с някои видео файлове.И аз като сваля от замундата,някои тръгват други не.Какво да кажа,че проблема е при мен ли,след като знам,колко различни кодеци и формати са самите видео филми.

• Автор

Ок,тогава разгледай тази темичка (ако не си я видял вече)! ;)

и там гледах, но не намерих това, което търся

Чета тази тема и не разбрах,точния въпрос.Обясни това  „тези,на които слагам субтитри не щат...„ Преди да им сложиш субтитри искат ли ! Аз също имам мултимедиен плейър.Същите проблеми стават с някои видео файлове.И аз като сваля от замундата,някои тръгват други не.Какво да кажа,че проблема е при мен ли,след като знам,колко различни кодеци и формати са самите видео филми.

това си е с кодек пак-а от компютъра (нямах други файлове под ръка :D  )

Публикувано изображение

искам да гледам по същия начин на тв-то, но не става, защото като вградя (softsub) субтитрите,

видеото става черно (картината при произвеждане) и субтитрите се виждат както всеки филм по телевизията

Добре понеже беше споменал,че имаш съмнения за кодеците,да видим тогава какви инсталирани кодеци имаш на компютъра си,изтегли Sherlock - The Codec Detective! 2.0,стартирай *exe файла,след което натисни бутона "Save",после прикачи текстовия файл!

П.П.

Съмнява ме проблемът да е от кодеците,но все пак,нека видим! ;)

• Автор

пич, изобщо нещо не разбираш какво имам предвид, а?

нямам проблем с кодеците на компютъра, а питам за самата мултимедия (нали заради това пиша в този раздел "ТV, Видео и Фото техника" )

на компютъра съм с най-новите кодеци на K-Lite (можех да съм с CCCP, но те правят ъпдейти през години, даже сега направиха Final ъпдейт)

та... искам да знам как да гледам филмите както ги гледам пред компютъра си, така и да ги гледам на мултимедията, която се вързва на

самия телевизор (не знам вече за кой път го пиша :brick wall:  )

пич, изобщо нещо не разбираш какво имам предвид, а?

нямам проблем с кодеците на компютъра, а питам за самата мултимедия (нали заради това пиша в този раздел "ТV, Видео и Фото техника" )

на компютъра съм с най-новите кодеци на K-Lite (можех да съм с CCCP, но те правят ъпдейти през години, даже сега направиха Final ъпдейт)

та... искам да знам как да гледам филмите както ги гледам пред компютъра си, така и да ги гледам на мултимедията, която се вързва на

Виж сега,бавно,не бавно,конвертираш си филмите и пробваш дали ще тръгнат на мултимедията,пичовете дето ги качват филмите по торент тракерите и по другите сайтове,да не си мислиш,че не ги конвертират,а?!

Разбери,че без конвертиране няма да стане!

Между другото те попитаха нещо,а не си отговорил :

П.П.

И още нещо като ти е бавен компютъра,пускаш филма/филмите да се конвертират през ноща,докато спиш,но с програмата която ти препоръчах в първия си пост в темата! ;)

... искам да знам как да гледам филмите както ги гледам пред компютъра си, така и да ги гледам на мултимедията, която се вързва на

:magnifier:  Най-после тук се е появил въпроса ти! :instant hit: И аз искам моята мултимедия да ми възпроизвежда Блюрейче,ама не ще.А компютъра предава всичко,което му пусна!Мултимедиите,не могат да възпроизвеждат филми,по-добре от компютър!Причината е,че мултимедиите използват по-слаби процесори.Затова имат ограничения с по-трудните за възпроизвеждани формати.Плюс това използват един вграден плейър, който не може да отваря доста филми. :top secret2: 

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

уж пише на кутията и по сайтовете за продаване, че поддържат еди си какви кодеци, но точно тези, кодеци, които поддържа самата мултимедия не е чувала за тях така като гледам (иначе при мен си тръгват и BluRay филми и 3D филми, DVD и т.н.

просто като прекарам някой файл през mkvmerge GUI, видеото ми го прави в черно (на мултимедията, иначе на компа си е наред) и само буквите се виждат)

един от кодеците, които е изброен AVC h.264 е за стайла на самите субтитри, но така като гледам няма такъв кодек в тази мултимедия

явно ще минавам на варианта - файл + .srt субтитри в една папка

ако някой знае начин да се направи така, че да подкарам на мултимедията стайлнати субтитри .ass формат, да пише

п.п. забелязах, че .аss субтитри не прочита (а пак "уж" поддържа такъв вид разширение за субтитри) - китайска му работа

Редактирано от StAnBeTyYy (преглед на промените)

AVC h.264 е видео кодек. Пробва ли дали файла тръгва на мултимедията преди да вградиш субтитрите? Ако да, значи софтуера, с който ги вграждаш ти прави проблема. Относно кодеците, онова както казах е видео кодек. Уж за високо качество на видео стрийма. Прочети си внимателно manual-а на медиата и провери какви контейнери с каква кодировка и на какъв битрейт поддържа. После виж софтуера за вграждане на субтитрите може ли да прави output с характеристики, които медиата да поддържа.

Моя грешка, като гледам ти нищо не вграждаш във видео стрийма. Значи би следвало да те боли к*ра за буквите. Провери все пак въпросните файлове без ass буквите дали пак са с черен екран, и ако да, проблема ти е в медиа плеъра, щот е скапан. Пише, че поддържа много неща (с резолюция до 720р междудругото), ама какъв битрейт може да чете е въпроса. Имах един под ръка, някъв китайски боклук с поддръжка на абсолютно всичко кво се сетиш. Ама битрейт повече от 1200 го изпичаше и показваше я черен, я розов екран.

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

(иначе при мен си тръгват и BluRay филми и 3D филми, DVD и т.н.

просто като прекарам някой файл през mkvmerge GUI, видеото ми го прави в черно (на мултимедията, иначе на компа си е наред) 

Като не става с  mkvmerge GUI ,защо го използваш!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.