Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Smartphone: Windows Phone или Android

Featured Replies

• Автор

Не че съм фен на WP, дори напротив, но искам да добавя, че точно Lumia 710 се отключва напълно и може да се инсталират custom ромове.

Също така има начин Lumia да излиза като mass storage device - правят се няколко промени в регистъра и става. Потърсете в нета.

И какво против имате втората употреба? Който колкото може да отдели, толкова харчи.

Нима всички си купувате нови коли, нови апартаменти... да не говорим, че едва ли сте първият и на жена ви... така, че това твърдение за втората ръка е несъстоятелно.

Излишно е да казвам и колко изгодни предложения има по заложните къщи особено пък ако става дума за техника. Аз личнo не бих подценил тази възможност - да се купи сравнително съвременна техника на супер изгодна цена.

^^ HAha разби ме, особено в онази част с примерите за втората употреба, допълнено от аватара ти :D !

Сега по темата:

Ами пробвах я на живо Лумията 710, много ми харесва и към нея съм се ориентирал, сега въпроса ми е откъде мога да си я купя най-изгодно. Реших да си я взема нова. В големите/известни магазини е много скъпа към 400лв. , а някъде и повече... А в МобилеБългария пише няколко места където я продават за около 290лв.  , но те не ми вдъхват много доверие...  Някой да си е взимал от подобен магазин?  Ако може да сподели... Искам да го купя лично от магазина, като преди това отново да го разгледам и да има, разбира се, гаранция.  Предложете ми моля някой пробван магазин...

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)

Баш в mobilebulgaria магазините имат рейтинг, и можеш да прочетеш и мнения на други хора. Избери си някой с висока оценка, който има и реален магазин, а не само продажби по интернет, и отиди на място да си вземеш телефона.

Така ще можеш да го пробваш на място, да провериш дали е окомплектован, и да си вземеш веднага гаранционната карта и фактурата/касовата бележка.

ПП. Все пак, размисли за последно ... Прочете ли мненията на другите хора за модела - http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?cat_id=2&parent_id=367918&view=1&forum_orderbyparam=1&offset=1 ? Има интересни неща.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Андроид ОС ти препоръчвам .Интересна лесна удобна да се ползва  .С отворен код е  има повече свободни приложения за Андроид ОС .Предлагам ти телефон с АНДРОИД    ,а за ХТС 1 Х вземи.

• Автор

Баш в mobilebulgaria магазините имат рейтинг, и можеш да прочетеш и мнения на други хора. Избери си някой с висока оценка, който има и реален магазин, а не само продажби по интернет, и отиди на място да си вземеш телефона.

Така ще можеш да го пробваш на място, да провериш дали е окомплектован, и да си вземеш веднага гаранционната карта и фактурата/касовата бележка.

ПП. Все пак, размисли за последно ... Прочете ли мненията на другите хора за модела - http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?cat_id=2&parent_id=367918&view=1&forum_orderbyparam=1&offset=1 ? Има интересни неща.

Така мислех да направя, но се надявах някой да е пробвал някой от по-евтините магазини и да ми даде мнение от първа ръка...

П.П.  Четох го това... Е, още не цялото, но там главно се дърлят коя марка е по-добра... Не говорят конкретно за модела...

EDIT: Прочетох го до край... В началото имаше няколко негативни мнения, но това бяха хора с общи представи за телефона. След това имаше доста хора, притежаващи конкретния телефон, които са доста доволни, всички пишат също, че няма абсолютни никакви забивания, което за мен е от изключително значение.

Андроид ОС ти препоръчвам .Интересна лесна удобна да се ползва  .С отворен код е  има повече свободни приложения за Андроид ОС .Предлагам ти телефон с АНДРОИД    ,а за ХТС 1 Х вземи.

HTC One X  е много скъп за мен лимита ми е 250-300лв.  Колкото до приложенията, влязох в УиндоусФонБългария, има всички приложения които биха ми били нужни...

Eм вземи нокиа лумиа 800 или някой друг модел от серията Лумиа на Нокиа

• Автор

Eм вземи нокиа лумиа 800 или някой друг модел от серията Лумиа на Нокиа

Лумия 800 пак е по-скъп, но какъв е проблема на 710?

................

А в МобилеБългария пише няколко места където я продават за около 290лв.  , но те не ми вдъхват много доверие...  Някой да си е взимал от подобен магазин?  Ако може да сподели... Искам да го купя лично от магазина, като преди това отново да го разгледам и да има, разбира се, гаранция.  Предложете ми моля някой пробван магазин...

В моя коментар дадох линк към shtepsel.bg, но мернах някъде, че бавят доставките. Нямам идея къде им е магазина, ако искаш ги питай по телефона. Аз съм пазарувал от brosbg, имат магазин тук. Но цената на Lumia 710 при тях е малко по-висока: 339 лв, справка. Близо до нас има един магазин - CityTel, там цената на Lumia 710 е 295 лв. Тези дни ще ходя при тях, защото са дали добра цена за един телефон, който ме интересува. :)

• Автор

В моя коментар дадох линк към shtepsel.bg, но мернах някъде, че бавят доставките. Нямам идея къде им е магазина, ако искаш ги питай по телефона. Аз съм пазарувал от brosbg, имат магазин тук. Но цената на Lumia 710 при тях е малко по-висока: 339 лв, справка. Близо до нас има един магазин - CityTel, там цената на Lumia 710 е 295 лв. Тези дни ще ходя при тях, защото са дали добра цена за един телефон, който ме интересува. :)

Да, страшно многоще ми помогнеш ако пишеш след като отидеш до там... Сякаш оттам (CityTel) е най-вероятно да си го взема, но първо сподели мнение. А и много ли ще нахално да те помоля като ходиш да попиташ за синя нокиа лумия 710 ... Трябва ли да се поръчва да я докарват или я имат в наличност... Мерси предварително!

П.П  Проверих и Щепсел.бг :

Адрес на магазина:

София, Студентски Град (до Зимния Дворец, блока зад пазарчето)

ул. Проф. Иван Странски 3Г (партерен етаж)

*за покупка на телефони и аксесоари на място предварително трябва да се заяви стоката посредством обаждане в офиса, скайп, с онлайн поръчка или заявка по имейл.

Това сякаш е другия вариант...

О.К. Утре ще ходя в CityTel, ще питам за синя Лумия 710 и следобяд ще пиша в тази тема. Ще ми се да разбера какви са гаранциите. Щото има разни търговци, които не са много точни в това отношение. :)

Един приятел си поръча телефон от shtepsel.bg преди няколко месеца и му го доставиха за 2 или 3 дни. :)

• Автор

Един приятел си поръча телефон от shtepsel.bg преди няколко месеца и му го доставиха за 2 или 3 дни. :)

Супер, ма аз така или иначе ще си го взема на място...  А на твоя приятел колко гаранция му дадоха?

Лумия 800 пак е по-скъп, но какъв е проблема на 710?

И аз ти препоръчвам lumia 800 много по-качествен като изработка от 710 и има и по-добра камера от него. Може да се намери 2-ра ръка с гаранция за 300лв. Прерови темите за продажби из windows phone форумите.

Редактирано от preslavmilev (преглед на промените)

Супер, ма аз така или иначе ще си го взема на място...  А на твоя приятел колко гаранция му дадоха?

Мисля че 2 години.

Аз ти казвам да си вземеш андроид има богат избор и също Launcher-а можеш да смениш нещо което няма при ундиоус

Аз ти казвам да си вземеш андроид има богат избор и също Launcher-а можеш да смениш нещо което няма при ундиоус

На какво има богат избор? На краставици, домати или на нещо друго? Защо си мислиш, че това, което може да се направи с външния вид на Android не може да се направи с Windows Phone? Ето една картинка за WP шарения:

Публикувано изображение

P.S. Имай предвид, че използвам четири мобилни операционни системи на реални устройства, барабар с SDK, ако това ти говори нещо. Но вероятно никога няма да кажа коя мобилна операционна система е най-добра, всяка си има достойнства и недостатъци.

Имам още въпроси: какво общо имат коментарите ти в тази тема с това, което написа авторът? Прочете ли първата страница на темата, преди да предлагаш например OneX? Видя ли какъв е бюджетът? Може ли да прекратиш спама?

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Имам още въпроси: какво общо имат коментарите ти в тази тема с това, което написа авторът? Прочете ли първата страница на темата, преди да предлагаш например OneX? Видя ли какъв е бюджетът? Може ли да прекратиш спама?

Митко мяза на поредния Уиндоус хейтър/ разбирач който прави всичко възможно да убеди всеки че неговата система е по-добра.

Трудна е неговата работа и спама е начина.

Nikolay Hristov, според мен ще е по-добре да вземеш телефон от "щепсела". Другите магазинчета нещо не ми вдъхват доверие, днес посетих два.

• Автор

Nikolay Hristov, според мен ще е по-добре да вземеш телефон от "щепсела". Другите магазинчета нещо не ми вдъхват доверие, днес посетих два.

Дам и аз натам се бях ориентирал... Благодаря ти много за съвета. В близката седмица - две когато събера напълно парите ще звънна в щепсел.бг... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.