Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Книжка и лична карта

Featured Replies

Здравейте! Минах успешно всичко свързано с шофьорската книжка и си пуснах документи в КАТ. Там ме снимаха и се подписах на една електронна подложка. Въпроса ми е, тъй като ще изчакам да си взема книжката със старата лична карта и не съм си пускал нова, ще ме снимат ли отново в районното или ще използват тази снимка от КАТ?

Може да ви се струва глупав въпрос, но мен ме вълнува. Благодаря предварително!

Няма да те снимат отново. Аз като си извадих книжката, при мен ползваха снимката на личната карта, без да ме снимат. ;)

Доколкото знам, можеш да си поискаш да те снимат отново, ако прическата на текущата снимка чак толкова не ти допада, но трябва да заявиш това преди оформянето на документите.

Мен даже не ме питаха, но това беше преди две-три години. Дори не видях в документите да се споменава за снимка. Сега може и да е по-различно. Просто си бях преиздал личната карта малко преди да изкарам книжката, и явно ползваха снимката от нея. Офф абе знам ли...

Всеки с новите биометрични лични документи - онези грозните черно-бели - го има в системата, включително снимката. Обикновено взимат снимката от системата и я мъцват върху шофьорската книжка същата. Бях го питал това.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако съм разбрала правилно искаш да не се различават снимките от двата документа ли? 

Нали заявяваш за нов документ за самоличност..ще трябва да носиш снимка, но можеш спокойно да си носиш снимката от тази, с която си бил в КАТ. 

Ако съм разбрала правилно искаш да не се различават снимките от двата документа ли?  Нали заявяваш за нов документ за самоличност..ще трябва да носиш снимка, но можеш спокойно да си носиш снимката от тази, с която си бил в КАТ.

Снимката вече я има в системата, ако си сменял личната карта с новите и обикновено не ти я искат втори път. Фотоателиетата за лични документи умряха, понеже вече снимките се правят в документното бюро и често еднократно.
  • Автор

Благодаря на всички за отговорите. Стана ми ясно, че ще използват снимката от КАТ.  

Тъй ли .. аз пък съм много назад с тея неща, тъй като сигурно един от малкото хора, които си изкараха личната карта от старите, заедно с шофьорската и сега са ми валидни до 2020 година. :)

Въпреки, че бащата като си вадеше лична карта(от новите) пак го снимаха, не използваха тази от КАТ.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Тъй ли .. аз пък съм много назад с тея неща, тъй като сигурно един от малкото хора, които си изкараха личната карта от старите, заедно с шофьорската и сега са ми валидни до 2020 година. :) Въпреки, че бащата като си вадеше лична карта(от новите) пак го снимаха, не използваха тази от КАТ.

Да, снимали са го, защото биометричната информация, която трябва да я вмъкнат в новите лични карти я няма в системата. Не е само въпросът до снимката. То и аз имах от старите лични карти, но я смених много преди да изтече срока на валидност на същата, също както и валидността на документите ми е някъде около 2020 също. Обаче в 21век да носиш документи с черно-бели снимки е..непонятно...черно-бялата фотография беше 60те години и по-рано!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да, аз като разбрах, че ще са черно-бели не ги изчаках новите и си изкарах от стария вид. Не ми харесват изобщо тея новите. Хем биометрични, хем черно-бели....смешно е, хаха :D

Хах да изглеждат много странно, но какво да се прави. :)

малко ретро от времето на баба с нюанси на издирван престъпник

:lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.