Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!

Решил съм да си купя домашно кино (blu-ray 5.1), обаче ми хрумна един въпрос, който може и да е голяма глупост. Та ето го и въпроса:

Ако си купя блу рей, който не е 3D, но чете mkv (3D филмите в тракерите са в този формат), дали ще мога да гледам и 3D филми на него?

Тук е мястото да кажа, че телевизора ми е 3D - samsung UE40eh6030, който има и вграден отличен плеър, но пък ми се ще да имам и хубав звук, не само този на телевизора.

Благодаря на отзовалите се!

...Ако си купя блу рей, който не е 3D, но чете mkv (3D филмите в тракерите са в този формат), дали ще мога да гледам и 3D филми на него?...

Не, няма да можеш. И аз имам такъв плеър, четящ най-масовия качествен формат .mkv, но не и 3Д версиите му.

Защо говориш глупости? SBS, Top/Bottom не са нищо по-различно от обикновен филм... През флашка може да стане - гарантирано е! Обратното естествено - да се сложи 3D BluRay няма да може...

И за да не говоря просто ей така...

"

If you have a 3D TV that supports "side-by-side" (SBS) or "over-under" (OU) as well as "full/standard" 3D in the settings and you have mkv/avi/mp4 files that include SBS or OU 3D material plus any player that supports mkv/avi/mp4 playback, then you should be able to see 3D.

SBS and OU 3D encodes the left and right eye views into a standard 2D frame, so it appears to any player just like any other media file, however the TV must be put into an SBS/OU mode so that it knows it needs to convert the 2D frame it is receiving into different eye views on the display.

Proper 3D uses 2 standard frames to hold both eye views, so needs to be able to output what looks like a giant 1920x2160 frame: this can only be done with proper 3D players.

If you have a downloaded SBS 720p or 1080p mkv movie (or one you have created yourself), then assuming your Bluray player can play it and your TV has an SBS setting, then you should be able to see 3D.

You may even find your TV can play the file directly via a USB stick and apply the 3D transformation.

"

Не, няма да можеш. И аз имам такъв плеър, четящ най-масовия качествен формат .mkv, но не и 3Д версиите му.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

...И за да не говоря просто ей така..."

Да, виждам, че говориш ей така...

Знам, че си голям специалист, но би ли обяснил как да изкарам субтитрите на двата канала, след като доказано не става? 

И за с каква цел ми пускаш цитати, в които пише, че "би трябвало", а не че е станало?

Виж сега, недей да използваш стила на Aquaris, моля те... Аз съм по-запознат от теб относно става, или не! Недей заблуждава човека, че не може! За субтитри тук никой не говори! То дори моя Bluray 3D не поддържа idx 3d субтитри през sbs, top/bottom, а само за оригиналните дискове!

Да, виждам, че говориш ей така...

Знам, че си голям специалист, но би ли обяснил как да изкарам субтитрите на двата канала, след като доказано не става? 

И за с каква цел ми пускаш цитати, в които пише, че "би трябвало", а не че е станало?

Какво общо има тук Aquaris?

Не те знам с какво си запознат и с какво не, аз пиша от собствено име и опит, а ти ми постваш нечии предположения. Колко пъти мислиш, че съм пробвал "тоя специалитет" и съм се убедил, че не става? Като си толкова сигурен, че става, защо не обясниш подробно как точно се случва? И да ми спестиш 300 лв, благодарен ще съм ти. Че то по твоята логика дори не са нужни 3Д филми - сваляш си го в 2Д, пускаш конвертиране 2Д-3Д и си ОК, страшна далавера става.

Чети условието на задачата - авторът пита как да гледа филми, а концерти, правиш ли разлика? Как да не става дума за субтитри?

Излагаш се, или четеш между редовете...! КАЗАХ и ще го кажа пак - в отговор на запитването на автора - филми SBS, Top/bottom могат да се гледат, като това не е "истинско" 3D, че да ти се налага да взимаш специално 3D плеър! Смисъл от 3D BluRay има тогава, и само тогава, ако на него ще се гледат филми от оригинални дискове! С какво е по-различен SBS, Top/bottom филма - на този въпрос искам да ми отговориш!

Какво общо има тук Aquaris?

Не те знам с какво си запознат и с какво не, аз пиша от собствено име и опит, а ти ми постваш нечии предположения. Колко пъти мислиш, че съм пробвал "тоя специалитет" и съм се убедил, че не става? Като си толкова сигурен, че става, защо не обясниш подробно как точно се случва? И да ми спестиш 300 лв, благодарен ще съм ти. Че то по твоята логика дори не са нужни 3Д филми - сваляш си го в 2Д, пускаш конвертиране 2Д-3Д и си ОК, страшна далавера става.

Чети условието на задачата - авторът пита как да гледа филми, а концерти, правиш ли разлика? Как да не става дума за субтитри?

За .iso-то е ясно, но на обикновен .mkv, все едно дали е SBS или T/B не мога да извадя субтитри на 2Д плеъра, за тях ми обясни!

Виж сега, прочети ми втория коментар и ще ти стане ясно, Ако пък не ти се чете - ще ти кажа. Защото самите плеъри не поддържат формата idx, или така наречения графичен формат субтитри. Самите субтитри наречени "3D", не са нищо друго от обикновени .srt, които се "управляват"  от idx файла.

За .iso-то е ясно, но на обикновен .mkv, все едно дали е SBS или T/B не мога да извадя субтитри на 2Д плеъра, за тях ми обясни!

Изписахме 1 тон мастило, за да докажем, че 2Д плеърът не чете .idx файла, който "движи" .srt/.sub файла с буквите, а е нужен 3Д плеър. За какво тогава се дърлим, ей това не мога да разбера?

Ти можеш ли да четеш или втората ти професия е ТРОЛ? НЕ ПОДВЕЖДАЙ ЧОВЕКА! ПОДКАРВАНЕ НА 3D съдържание, посредством mkv филми - формат SBS, Top/Bottom няма отношение към това дали може или да изкарва субтитри!!! Не преиначавай написаното!

Изписахме 1 тон мастило, за да докажем, че 2Д плеърът не чете .idx файла, който "движи" .srt/.sub файла с буквите, а е нужен 3Д плеър. За какво тогава се дърлим, ей това не мога да разбера?

• Автор

Моля ви не хабете излишно нерви. Благодаря и на двама ви за отговорите.

Viiipeer, мисля, че доста точно си разбрал въпроса ми и съм склонен да се съглася с теб. Точно за SBS и Ouver Under говоря, които са масово в mkv формат.

Между другото плеъра на телевизора ми ги подкарва без проблем, като си пуска обикновени субтитри с разширение srt.

Отново благодаря.

До колкото знам в този вариант се зареждат srt. Не 3D субтитрите. Това са съвети под торентите. Лично не съм го пробвал, защото плейвам всичко през компютър.

Ти можеш ли да четеш или втората ти професия е ТРОЛ? НЕ ПОДВЕЖДАЙ ЧОВЕКА! ПОДКАРВАНЕ НА 3D съдържание, посредством mkv филми - формат SBS, Top/Bottom няма отношение към това дали може или да изкарва субтитри!!! Не преиначавай написаното!

Ти май ми се караш нещо, нервен ли си, що ли? Я задръж малко с тона, ако обичаш, и обясни на човека как да подкара субтитрите.

До колкото знам в този вариант се зареждат srt. Не 3D субтитрите. Това са съвети под торентите. Лично не съм го пробвал, защото плейвам всичко през компютър.

Зарежда .srt на единия канал и става абсолютно негледаемо мазало - не глава ще те заболи, ами и до петите ти ще стигне. Знам какво пише под торентите, чел съм го много пъти, но нямам нужда да го препрочитам, след като плеърът е в ръцете ми.

И не аз съм открил топлата вода, тия, дето не се нервят, могат да прочетат едно-друго тук (най-вече коментар 11) - 

http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=39542

Не ти се карам, но защо се мъчиш да осмислиш нещо, което както се вижда - не ти се отдава... Не искам да се карам с теб, ако си останал с такова впечатление, то това си е твоя интерпретация на моите думи.

Относно субтитрите, не ще се повторя, потретя, ами направо не знам за кой път ще повторя че няма отношението субтитрите, към това, дали може да се плейне през плеъра 3D - формат SBS, Top/Bottom на обикновен BluRay плеър, който поддържа плейването на mkv през флашка/DLNA!

P.S. Сега не знам, как ще ти прозвучи, но точно ти, където се хвана, че говоря празни приказки, сега ти си този, който дразка безсмислени постове. Могат да се вградят прословутите субтитри и няма да има никакъв проблем, но колко пъти да ти обяснявам, че досега обикновен 3D BluRay плеър не поддържа idx субтитри?!?  Плюс човека може да знае Руски, или Английски и да си гледа филма без проблем, какво си се хванал за тези субтитри?

За да приключа спора - на 3D телевизора LG - плеъра, който е вграден, да не е 3D случайно, че плейва SBS, Top/Bottom формати, но и там субтитрите - 3D не излизат!

Ти май ми се караш нещо, нервен ли си, що ли? Я задръж малко с тона, ако обичаш, и обясни на човека как да подкара субтитрите.

Зарежда .srt на единия канал и става абсолютно негледаемо мазало - не глава ще те заболи, ами и до петите ти ще стигне. Знам какво пише под торентите, чел съм го много пъти, но нямам нужда да го препрочитам, след като плеърът е в ръцете ми.

И не аз съм открил топлата вода, тия, дето не се нервят, могат да прочетат едно-друго тук (най-вече коментар 11) - 

http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=39542

Viiipeer, необяснимо защо ти непрекъснато отбягваш еднозначния отговор на елементарен въпрос. Както и да е, твоя си работа, но на мен това взе да ми омръзва, а и оспамихме темата на човека, та не е нужно да вкарваме нови моменти:

1. Не е нужно да цитираш целите ми коментари, и без това само двамата с теб вече пишем по темата.

2. Писането с главни букви символизира викане, надявам се,че знаеш това и можеш да излагаш мнението си и без да включваш Caps Lock-а.

3. Сега пък ще вграждаме субтитри - това мога да го приема само като шега, защото явно не си даваш сметка колко от потребителите ще се захванат с това занимание, ако и да има достатъчно писания как се прави това. Разбирам, че ти приляга, но помисли и за останалите.

4. Какво ще кажеш да спретнем една анкета и да питаме хората колко от тях имат нужда от субтитри към филмите и на колко не са им нужни, за да загрееш най-сетне защо акцентирам все върху това? Има и други езици, освен английския и руския, аз например често гледам скандинавски филми, но това си е моя грижа.

...

Не чакам отговор, сам разбираш това. Ако от това ще ти олекне, поемам върху себе си всички неправилни мнения и те обявявам за безспорен победител в словесния двубой, а аз ще продължа тихичко да си търся начин за подкарване на субтитрите. Няма и да влизам повече в тая тема, пък ти си пиши още, ако имаш мерак.

Със здраве и най-добри чувства.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.