Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DALI Zensor 1-заслужава ли си ?

Featured Replies

Здравейте,бих искал да попитам дали някой би ме посъветвал-реших да си сменя озвучението и да мина от така наречените sub-woofer-и на тонколони с усилвател или ресийвър.11 години бях със суб лоофер и като цяло звука ми се струва доста беден,въпреки големите децибели и мн колони.Почнах да чета из разни форуми навсякъде различни неща,но препоръките за Zensor 1 винаги бяха добри(видях че ги има във София,във AVITEL,но съм от Пловдив),смятам за начало да си взема едни Bookshelf колони със ресийвър или усилвател и после да ги надградя със някои три лентови колони.Като цяло не се целя в нещо скъпо,не виждам смисъл,така че общия бюджет ми е около 1200лв.Основно търся качество на звук ,а не дискотечни мощности,за слушане на музика,като евентуално може да се надгради за филми.Така че дайте съвети за колони и усилвател(бил и втора ръка) или някакъв ресийвър от рода на YAMAHA-RV-V373/473.Благодаря предварително :)

Хубаво е да прецениш дали за теб е по-важно слушането на музика, или гледането на филми - за да можеш да се насочиш към оптималните за бюджета ти компоненти.

Иначе, колоните, на които си се спрял, са съвсем малки колонки, с 5" басов говорител, които бих използвал единствено за съраунд или евентуално минисистемка в спалня и т.н.

Ако се спреш на Dali, може би е по-добре да обърнеш внимание на нещо от рода на Dali Lektor 3.  Друго доста интересно предложение в началния клас, на което си струва да се обърне сериозно внимание е Monitor Audio Bronze BX2.

Така или иначе, преди да се дадат по-сериозни съвети и насоки, хубаво би било да опишеш помещението в което ще се слушат тези колони - размер, възможност за максимално отстояние от стените и т.н.

Относно идеята ти да допълваш за в бъдеще с трилентови колони - това че едни колони са трилентови, в никакъв случай не е предпоставка за добър звук. Особено пък в ниския бюджет, който се обсъжда тук. Често се оказва, че в един и същи бюджет, особено, когато става дума за достъпни колони, двулентовите решения се представят по-добре.

P.S. Това, което до сега си имал, не са субуфери :P, а активни, компютърни колонки, със субуфер :)

• Автор

Да,да знам какво е,ама нас лаиците като ни питат на какво слушаш-еми на sub-woofer :D,няма значение де.Ами аз съм на квартира така че помещението ми е преходно за това не съм го уточнил,а както казах горе основно за музика си търся нещо да,но общо взето за един хол да речем към 30 кв.м..А за това дали първо да взема някакви малки и след това по големи не съм решил,затова и питам.Чел съм за тези Monitor BX2- ама ми се струват мн пари за дребосъци.А вчера слушах едни Servin -vega CLS-215,за 1000 кинта и нищо впечатляващо като звук,и търся мнение за нещо сносно в този диапазон :)

Редактирано от Цветомир1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.