Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте ! Реших да си сменя старата щайга.От нея нищо не мога да запазя.Имам монитор с резолюция 1280х1024 и искам да подкарам най-новите игри на макс настройки със стабилно фпс,и може би игрите които ще излизат тази година и догодина пак на макс или високи настройки.Та въпросът ми към вас е,какви части ми трябват,за да подкарвам игрите на макс настройки на такава резолюция?Имам бюджет от 1500лева,от които 600 ще ги отделя за телефон,но мога да си взема и по-скапан.Та за 900-950лева,може ли да се направи конфигурация,с която да подкарам най-новите игри на максимални настройки?Няма да се клоква и само откъм процесор предпочитам интел,защото чух,че се справят по-добре от амд в игрите.Ако ли пък се откажа от телефона,може ли да се направи конфигурация с монитор full hd за около 1500-1600 лева и пак да подкарам игрите на макс?Има ли голямо значение между 720p и 1080p освен пространството за филми?Тревожи ме и дали ще ми навреди на очите по-големият монитор,та кое е по-полезно за очите,по-малък или по-голям монитор?Очаквам предложенията ви ! :)

• Автор

Благодаря за бързия отговор.Може ли да направиш нещо за 900 лева?А някой знае ли дали по-големият монитор е по-вреден за очите?

Intel вариант:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155
I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX
4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB

GB 650Ti Boost OC

CM ELITE 334U BLACK /NO PSU
Corsair 430W Builder Series CX V2 430W

Обща стойност - 963.15 лв. с ДДС

АМD вариант който е за предпочитане при този бюджет с компромис към кутията.

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+
AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB
GB 650Ti Boost OC
DAOTECH X5 MIDDLE ATX
PSU FORTRON FSP400-60APN 85+

Обща стойност - 938.75 лв. с ДДС

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

• Автор

Това ми харесва и то доста :) А достатъчно ли е да подкарам игрите на макс?

Колегите са ти предложили няколко добри конфигурации,но с подобна карта няма как да играеш най-новите игри при максимални настройки и включени филтрации.Самата карта е добра,но не е от висок клас.

• Автор

Колегите са ти предложили няколко добри конфигурации,но с подобна карта няма как да играеш най-новите игри при максимални настройки и включени филтрации.Самата карта е добра,но не е от висок клас.

Имах предвид на резолюция 1280х1024.

Имах предвид на резолюция 1280х1024.

650Ti boost е по-бърза от 7790 и 7850 лично бих ти препоръчал AMD конфигурацията която съм ти предложил по-горе все пак все някога ще си земеш и хубав монитор с оглед на бюджета ти това е най-доброто като производителност и баланс което може да получиш за тези пари.

Малък ти е бюджета и със този интел си за никъде (според мен си заслужава инвестиция от Core i5 нагоре - примерно 2500к/3550к), и по-добре се ориентирай към АМД:

AMD FX-8120

ASROCK 970 Extreme3

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

• Автор

650Ti boost е по-бърза от 7790 и 7850 лично бих ти препоръчал AMD конфигурацията която съм ти предложил по-горе все пак все някога ще си земеш и хубав монитор с оглед на бюджета ти това е най-доброто като производителност и баланс което може да получиш за тези пари.

Добре на път съм да се откажа от телефона,тогава бюджета става пак 1500лева.За толкова пари може ли да се включи и монитор в конфигурацията,искам възможно най-евтиния и съм чувал,че IPS мониторите са с добра картина,но ме тревожи факта,че ще ми навреди на очите по-големият монитор?

Добре на път съм да се откажа от телефона,тогава бюджета става пак 1500лева.За толкова пари може ли да се включи и монитор в конфигурацията,искам възможно най-евтиния и съм чувал,че IPS мониторите са с добра картина,но ме тревожи факта,че ще ми навреди на очите по-големият монитор?

Не няма да ви навреди. Ето за 1500 какво предлагам.

BB код:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

2X4G DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

GB GTX660OC-2GD

PSU FD 500W INTEGRA R2

FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK

21.5 LG 22EA53VQ IPS LED

Обща стойност - 1 524.26 лв. с ДДС

Ако закупиш АМД 7790 и нямаш намерение да сменяш монитора,тоест ползваш резолюция 1280 Х 1024,картата би задоволила нуждите ти.При условие,че ползваш Full HD то при новите игри ще играеш при нисък фреймрейт.Колегата е прав,като казва,че при покупка на монитор с 1920 Х 1080 се нуждаеш от по-добра карта.

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Би ли обяснил каква е идеята на тая рам CL11?

Би ли изяснил каква разлика ще окаже тази латентност, в сравнение с твоята предложена рам ?

Редактирано от mrD (преглед на промените)

По-бърза е от това което си предложил ти а цената е почти еднаква а разликата ако не беше осезаема най-вероятно нямаше да ги пишат тия тайминги като си купуваш рам :D

CL9 cycles @ 1600MHz/sec = .0056 x 10 = 5.60 nanoseconds CL11 cycles @ 1600MHz/sec = .0069 x 10 = 6.90 nanoseconds

Малък ти е бюджета и със този интел си за никъде (според мен си заслужава инвестиция от Core i5 нагоре - примерно 2500к/3550к), и по-добре се ориентирай към АМД:

AMD FX-8120

ASROCK 970 Extreme3

Голям си шегаджия! :lol6:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://www.anandtech.com/bench/Product/677?vs=434]източник

Разликата се осеща само при тестовете. Обикновенен потребител разлика няма да осети дали е CL9 или CL11 .

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Едно предложение за размисли. Наблегнал съм повече на монитора, отколкото на видеокарта която е със малко по-слабо производителна дискретна карта, разликата не е фрапантна. Ето го и него: 

Обща стойност - 1 512.94 лв. с ДДС - Количка

Поздрави и успех! :)
BB код:

Обща стойност - 1 522.17 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/46039p1r46690p1r1009p1r1001847p1r48754p1r1024p1r48267p1r44260p1rf.html Тук имаш много-добър монитор :) 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Ако не четеше през 2-3 реда щеше да разбереш ,че се е отказал и иска предложения до 1500 :)

Ако не четеше през 2-3 реда щеше да разбереш ,че се е отказал и иска предложения до 1500 :)

Да видях :) 

• Автор

Благодаря ви за предложенията!С GTX 660 и i5 ще подкарам ли игрите на макс? :) С full hd монитор обаче?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.