Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми телевизор 32" без каквито е да било DVB тунери?

Featured Replies

Ако има такъв телевизор без DVB тунери, който да е 32" и да е LED LCD ще ви бъда благодарен да ми го посочите в нета, че аз нещо не се справих с гугъл търсачката!? Целта е да бъде максимално евтин за тези изисквания 32" LED LCD понеже бюджета е прекалено ограничен и ще трябва първо да ги събирам тези пари, а и си имам DVB-T +DVB-S2 комбиниран приемник, и за това не ми трябват вградени DVB тунери! Благодаря!

Не съм сигурен, но като че ли това е най-евтиният телевизор, отговарящ (поне по описание има само хипербанд тунер) на изискванията ти - 

http://www.technomarket.bg/products/09028309/neo-tf-3207 - 399 лв (379 лв при покупка онлайн)

Не съм сигурен, но като че ли това е най-евтиният телевизор, отговарящ (поне по описание има само хипербанд тунер) на изискванията ти - 

http://www.technomarket.bg/products/09028309/neo-tf-3207 - 399 лв (379 лв при покупка онлайн)

Всъщност отговаря само две от изискванията, които човека е написал 32" LCD но не е LED, а и се съмнявам да има LED телевизор без DVB тунери (може и да има, някой по-стар модел с DVB-T но ще е Mpeg-2)?! Трябва да провери на място, понеже в нета не качват всичките модели, а само тези за които имат интерес да се продават онлайн ;)

Знам, но не намерих LED, който да е без тунерите, които авторът не желае.

Не бива да се правят компромиси само защото си с ограничен бюджет. На производителя тунера му струва стотинки, дори и да съществуваше LED телевизор без цифров тунер, разликата в цената нямаше да е голяма. По принцип има хотелски телевизори с ограничени възможности и по-ниска цена. Но най добре си събери пари и си вземи нещо добро. Никой не е умрял за това че няма телевизор за 1-2 месеца.

П.П. Информацията е от ТМ, ТП, Зора, Карфур и Метро.

Не бива да се правят компромиси само защото си с ограничен бюджет. На производителя тунера му струва стотинки, дори и да съществуваше LED телевизор без цифров тунер, разликата в цената нямаше да е голяма. По принцип има хотелски телевизори с ограничени възможности и по-ниска цена. Но най добре си събери пари и си вземи нещо добро. Никой не е умрял за това че няма телевизор за 1-2 месеца.

Е да де, ама точно пък NEO не мисля, че е добър избор за телевизор, пък ако ще и Full HD да е!

• Автор

Благодаря ви за отговорите! @Sa3ana3a Не мисля, че ще са 1-2 месеца без телевизор, като гледам каква е минималната цена, която трябва да събера!

Е да де, ама точно пък NEO не мисля, че е добър избор за телевизор, пък ако ще и Full HD да е!

Така е, но никъде в условието не фигурира изискване за марка. Освен това Neo съвсем не е чак толкова лош вариант на фона на това, което съм виждал от по-инак звучащи марки. А и при 32" няма особена доловима разлика между HD Ready и Full HD. Определящ е сигналът, който ще се ползва, а ние не знаем нищо за него.

• Автор

Приемника ми е както казах комбиниран DVB-T + DVB-S/S2 

Не знам как точно се изговаря, но надписа му е EDISION а това са техническите данни:  

HDTV приемник за DVB-S/S2.
 HDTV приемник за DVB-T/MPEG4.
 CPU: Ali 3606 1080P 400Mhz.
 RAM: 128Mb DDR2
2 тунера: HDTV сателитен и HDTV ефирен.
 Съвместим с MPEG-2, MPEG-4, H.264.
 6000 програми (телевизия и радио) програмируеми.
 Поддръжка на CCCAM, MGCAMD и NASSCAMD (SPCS) готов за шеринг през LAN.
 1x CI слот.
 1x универсален четец на карти.
 1x четец на SD карти интегриран в предния панел.
 S / PDIF за цифров аудио / Dolby AC-3 битстрийм изход.
 DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 и USALS (LNB контрол: 13/18V, 0/22K, 0/12V).
 RS 232 интерфейс.
 RJ-45 мрежов LAN интерфейс за връзка с домашната мрежа / интернет.
 HDMI с висока разделителна способност за видео / аудио изход.
 2x USB 2.0 порта (преден и заден панел).
 Поддръжа WIFI USB безжичен адаптор през USB порта.
 Голям вакумнофосфорен VFD дисплей.
 RTC (Real Time Clock).
 IR-дистанционно управление.
 Потребление в стендбай 0,5 вата.
 Входно напрежение 100 ~ 250V напрежение, 50Hz/60Hz.
 Размери: 300x65x217 mm (WxHxD).
 Цвят: Черен.
Българско HD OSD и системното меню.
 Време на превключване за програмите: по-малко от 1 секунда.
 Редактор на любими програми в списъци.
 Електронни Edivision програмен справочник.
Поддръжка на български субтитри.
 Телетекст (VBI & софтуерна емулация).
 Родителски контрол за канали.
 Функция TimeShift.
 Функция PVR (Видео запис / възпроизвеждане).
 Инсталирани игри.
 Интернет функции
 Производител: EDISION.DE

Нямам нищо против NEO-то, но поне да беше LED или Full HD, а че ще се събират повечко пари е ясно вече (просто няма как)! Благодаря ви още веднъж!

Ха, ама ти имаш абсолютно същия приемник като моя! Това е наистина много добър приемник с гаранция на немското качество! Който и телевизор да решиш да вземеш, гледай да не правиш компромис да взимаш HD Ready или без LED подсветка! ;)

Neo не е добър избор, много често се връщат по сервизите (Говоря за телевизорите, за другите стоки не знам.).

Без да споменаваме липсата на елементарни функции. Сякаш са се състезавали как да направят телевизор от кол и въже.

• Автор

Позагледах се в телевизорите в Техномаркета, и ми хареса една Тошиба, и един Филипс. Обаче каква е тази марка BLAUPUNKT? До колкото знам имат много добра аудио техника, но до сега не съм виждал техни телевизори. Дали са добри, макар, че избора като гледам ще е между споменатите два телевизора PHILIPS 32PFL3517H (569,00 + 10,00 за доставката) и TOSHIBA 32HL933G (549,00 + 10,00 за доставката)! Тези 20лв. не са проблем, но бих искал да знам от тия двата, кой е по за предпочитане?
За да събера парите обаче, ще се наложи да пусна в продавалника доста неща, които вече не ползвам!

Според мен - филипа :) никога тошиба не ме е дърпала , особено пък производно на анадола :no-no:

Изчакай и други мнения и добре че си се отказал от НЕО :D Блаупункта си е чисто НЕО :no-no: има тема назад във форума .

• Автор

@SonyCombo Samsung не са ли добри, или не се вместват в бюджета ти?

Може и да са добри, но на мен никога не са ми харесвали, а и доста над бюджета, който предвиждам за покупка на телевизор! Не разбрах само този Филипс дето го избрах дали е 100Hz или не, понеже намирам различни информации за него?

Real Refresh Rate Philips   Perfect Motion Rate

50 Hz 100
200

100 Hz   400

800

200 Hz   1200

Лек търговски трик от страна на Филипс  за рефреш рейта :)

Ето и за другите марки : http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Още от първата снимка можеш да видиш, че е 100Hz-ов, но не пречи да видиш цялата информация и в официалния сайт на Филипс: 

Smart LED телевизор 81 см (32"), Full HD 1080p, DVB-T/C |32PFL3517H/12

Ето я и първата снимка:

Публикувано изображение

Ето и втората (която не ти е нужна в случая, но не пречи да видиш):

Публикувано изображение

Някъде в нета пишеше, че до месеци щели да я пуснат, но като гледам статията е от октомври 2012...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.