Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли разлика между истинско 3D и конвертиране на 2D в 3D

Featured Replies

Първо-не съм казал точно ,че няма разлика (погледни началото на поста,макар и в края да има колебяния ,но не е категорично) Второ-просто иразих мнение,защото ми беше интересно защо точно това,,прави,,телевизора. И Трето - като толкова разбираш и ти е пределно ясно вече ( за теб) защо още се ровиш в темата? :) Тук задаваме въпроси и евентуално очакваме отговори---ако ни е ясно-няма да питаме :) ПП -нищо лично ;)

Защото само който и идея си няма какво представлява стерео видеото - т.нар 3D, може да си помисли че няма разлика.

Ако това което skalata_73 казва е вярно, значи просто неговият телевизор не подържа 3D blu-ray или филма не е снимано 3D, ами компютърно генерирано.

Незнам за колко могъща мислите компютърната обработка, че да приказвате така.
Истинските стерео сигнали имат по 2 кадъра снимани от различен ъгъл, които се показват чрез очилата всеки на съответното око.
Преобразуваните, вземат единствения кадър с който разполагат, и се опитват да направят 2 кадъра от него така че да изглеждат все едно се виждат под различен ъгъл. Да, ама част от информацията която е необходима за това я няма. Зависи от филма и обекта. Основно разлики ще се виждат при (относително) дълги обекти насочени срещу зрителя просто няма как да се разбере от само един кадър необходимата дълбочина. Или още повече, при много близки обекти - тогава част от обекта ще е видима за едното око, но не и за другото.
м/у другото ходете на IMAX филм (не просто в киното IMAX, ами на филм сниман от IMAX.) и ще си говорим за конверсията пак...

Aми ....това ,което казва skalata_73 е вярно-не съм тук за да си пиша просто ей така,щото нямам какво да правя, а искам да понауча нещо и аз :) Телевизора е PANASONIC TX-L47WT50E -ако Ви интересува дали поддържа 3D Blu-Ray -може да проверие...И дали филма е сниман в 3D?-ими казах ,че пуснахме оригинален 3D Blu-Ray диск на 3D Blu-Ray плеър!-по-точно не мога да се изразя :) ...

• Отговори 56
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Първо-не съм казал точно ,че няма разлика (погледни началото на поста,макар и в края да има колебяния ,но не е категорично) Второ-просто иразих мнение,защото ми беше интересно защо точно това,,прави,,телевизора. И Трето - като толкова разбираш и ти е пределно ясно вече ( за теб) защо още се ровиш в темата? :) Тук задаваме въпроси и евентуално очакваме отговори---ако ни е ясно-няма да питаме :) ПП -нищо лично ;)

Аз опитах да обясня, каква е разликата. Участвал съм в разработка на софтуер за стерео камера, така че имам основания да смятам, че разбирам нещичко. И затова гледам темата - интересно ми е, какво пишат хората. Ако съм бил рязък в изказването си, това е, защото в 25+ поста тема се опитват да ви обяснят, как има разлика и вие (уж незнаещи) твърдите, че няма. Нищо лично и от мен :)

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Хубаво де -има разлика.Хайде не се карайте.Аз отивам да гледам филм.По кротко :)

Аз опитах да обясня, каква е разликата. Участвал съм в разработка на софтуер за стерео камера, така че имам основания да смятам, че разбирам нещичко. И затова гледам темата - интересно ми е, какво пишат хората. Ако съм бил рязък в изказването си, това е, защото в 25+ поста тема се опитват да ви обяснят, как има разлика и вие (уж незнаещи) твърдите, че няма. Нищо лично и от мен :)

Просто е! Ако няма разлика между 2D и 3D единият формат /3D/ нямаше да съществува. То тогава и 4К за какво ли ще е!Съвсем друг е въпроса всяко едно устройство било то телевизор от новите модели или Bly Rey как ще се справят.Едни го умеят отлично, а други толкова,  за колкото е изготвен хардуера и прилежащият към него софтуер. А колегата "flare" за мен го е обяснил достатъчно ясно.Още повече, че сам е правил софтуер за поддръжка на форматите.Приказките му не са напразни.

Просто е! Ако няма разлика между 2D и 3D единият формат /3D/ нямаше да съществува. То тогава и 4К за какво ли ще е!Съвсем друг е въпроса всяко едно устройство било то телевизор от новите модели или Bly Rey как ще се справят.Едни го умеят отлично, а други толкова,  за колкото е изготвен хардуера и прилежащият към него софтуер. А колегата "flare" за мен го е обяснил достатъчно ясно.Още повече, че сам е правил софтуер за поддръжка на форматите.Приказките му не са напразни.

Приятелю LZ4JW --тук за първи път ще си позволя да те,,опонирам,,и надявам се да няма ,,сръдни,,-нали това е идеята на дискусията ( мнения).Тук не става въпрос за разлика между 2D и 3D , а за разлика между конвертитане на 2D в 3D и друго 3D ( Side by Side , Top and Bottom и др...) Мисля има разлика ;)

Да не обидя някого, ама 3D-то не е за всеки и това е известно на много хора. Причината е в това, че 3D е за простовати хора. Умните умове трудно се лъжат, съпротивляват се на илюзията и получават главоболие и отвращение от тази технология. :tongue2:  Мен, много ме кефи.

Да не обидя някого, ама 3D-то не е за всеки и това е известно на много хора. Причината е в това, че 3D е за простовати хора. Умните умове трудно се лъжат, съпротивляват се на илюзията и получават главоболие и отвращение от тази технология. :tongue2:  Мен, много ме кефи.

3D- то не е за всеки,но не поради причината,която изтъкваш---за инфо...тук-- http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/38887-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-3d-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0.html  А ако е заради това ,което казваш ,значи ,,ние тук ,,и още стотици молиони хора по света сме простовати :D (това в рамките на шегата,защото причината,поради която 3D-то не е за всеки е друга ;) )...

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

а за разлика между конвертитане на 2D в 3D и друго 3D ( Side by Side , Top and Bottom и др...)

Ами нали и за това си говорим. Ако можеше сносно да се конвертира 2D в стерео изображение, щеше да е безсмислено снимането му с 2 камери, разработката и подръжката на стерео формати и така нататък. Защо тогава телевизорите го подържат? Ами, точно по същата причина, поради която телевизорите имат функцията да разпъват 4:3 картина в 16:9, изкривявайки я безобразно в процеса. Защото хората се сърдят - казват "за какво ми е такъв голям телевизор като половината екран е черен." Същото е и с 2D към стерео конверсията.

Убеден съм, че на техническа подръжка на фирмите правещи/продаващи такива телевизори, им е писнало от въпроси от рода на: "Ама как? Нали уж е 3D... Защо не виждам никаква разлика като си сложа очилата???". И естествено. Трябва да се угоди на клиента. Правим 2D към стерео. Пускаме реклама, как телевизора ни вади 3D от сек'ва картина. Е, това не е много евтино, но клиента с радост плаща. Важното е да гледа телевизия с цайси...

п.п. Не можах да разбера, за какво вмъкна Side by Side и Top/Bottom във въпроса. Това са просто два от вариантите за представяне на стерео и нямат никакво отношение към 2D->стерео конверсията или към качеството на възпроизвеждане...

Не можах да разбера, за какво вмъкна Side by Side и Top/Bottom във въпроса. Това са просто два от вариантите за представяне на стерео и нямат никакво отношение към 2D->стерео конверсията или към качеството на възпроизвеждане...

Ами прочети пак внимателно поста ми е ще разбереш---нищо лично ;) ПП и все пак малко да доуточня-защото става въпрос именно за конвертиране за 2D към 3D и .....3D ,a Side by Side  и Top and Bottom са именно такива 3D файлове ( не говорим тук за ,,иснтинско ,,или не) между което тук се спори дали има ,или няма разлика.И за доуточня-и за мен има рзлика,макар и не толкова голяма-явно ,,някой ,,телевизори правят доста добра конверсия.Но.....преди всичко зависи имеено от начина по който е сниман филма ( с3D камери и т.н.т),но това вече се обсъди в темета....И последно....обясни ми тогава това ,което писах по-рано тази вечер за 3D Blu-Ray филма.Не се правя на знаещ ,но споделям мнения и лични впечатления-ако знаех-нямаше да питам ;)

Ами прочети пак внимателно поста ми е ще разбереш---нищо лично ;) ПП и все пак малко да доуточня-защото става въпрос именно за конвертиране за 2D към 3D и .....3D ,a Side by Side  и Top and Bottom са именно такива 3D файлове ( не говорим тук за ,,иснтинско ,,или не) между което тук се спори дали има ,или няма разлика.И за доуточня-и за мен има рзлика,макар и не толкова голяма-явно ,,някой ,,телевизори правят доста добра конверсия.Но.....преди всичко зависи имеено от начина по който е сниман филма ( с3D камери и т.н.т),но това вече се обсъди в темета....И последно....обясни ми тогава това ,което писах по-рано тази вечер за 3D Blu-Ray филма.Не се правя на знаещ ,но споделям мнения и лични впечатления-ако знаех-нямаше да питам ;)

Ами така предположенията ми са 2 - както вече казах телевизора да не разпознава формата или има бъг в менютата и просто си показва така, а в действителност възпроизвежда реално стерео. Нямал съм досег с този модел телевизор... Ти си твърде убеден, че подържа формата, значи е второто. А може и да има някоя скатана настройка, сетната накриво. Всъщност е доста лесно да се разбере дали е конвертирано или не - дори и повечето сцени да са съвсем "плоски", като изгледаш целия филм, все някой детайл ще изскочи :)

Ами така предположенията ми са 2 - както вече казах телевизора да не разпознава формата или има бъг в менютата и просто си показва така, а в действителност възпроизвежда реално стерео. Нямал съм досег с този модел телевизор... Ти си твърде убеден, че подържа формата, значи е второто. А може и да има някоя скатана настройка, сетната накриво. Всъщност е доста лесно да се разбере дали е конвертирано или не - дори и повечето сцени да са съвсем "плоски", като изгледаш целия филм, все някой детайл ще изскочи :)

Ами честно и аз не знам дали подържа този формат -нямам и намерения да си купувам 3D Blu-Ray плеър и да сипя пари за оригинални дискове затова и не съм му ,,доразгледал,,тези глезотии,но тъй като обсъждаме и на работа тази ,,тема,, та реших тази вечер да пробваме с плеъра на приятеля ми пък да видя за какво иде реч.Та...дугото вече го написах,няма да се повтарям.Както и да е.Доволен съм и на филмите,които си свалям от торентите :)

,,Приятелче,,  iskam da znam --ще ти споделя нещо-Наскоро и аз си купих телевизор  и имах подобен въпрос в ,,една друга тема,, макар и не точно такъв---след настройки на лаптопа (защото имах един проблем) се убедих ,че ,,истинското,,3D (както го наричаш) е макар и малко по добро от конвертирането.Днес обаче направихме един експеримен с един мой колега ( понеже и аз искам да знам и обичам да си павя експерименти :) )-донесе си Blu-Ray-a плеъра в нас ( има 3D Blu-Ray плеър) и ми пусна един оригинален 3D Blu-Ray диск.За мое учудване след като телевизора ,,разпозна,,3D сигнала познай как точно направи ,,възпроизвеждането,,---от опциите за 3D правеше точно конвертиране от 2D  в 3D,Почти бях убеден,че ще направи това с последователните кадри ( мислех ,че се отнасят за,,истинското,,3D-или поне това ,което е от оригинален диск) обаче тази опция не беше ,,актуална,, Правеше си точно конвертиране от 2D в 3D.Така , че и аз взех да се чудя вече !!!Дано се ,,изкаже ,, и някой по-компетентен от нас по този въпрос,защото и аз вече взех  да се чудя за това,което питаш и ти...

За този пост ли ти трябва отговор?

При разпознаване на 3D сигнал, иконата за конверсия е не активна. Ако кажеш, как и с какъв кабел е осъществено свързването, може и да се изяснят нещата.

Друга нередност, която виждам е, че при blu-ray формат не мога да вляза в 3D менюто. С разпознаване на формата, самичък излиза надпис за поставяне на очилата и опция (ок)потвърди. Това е...

Ако по време на филма натисна копче 3D от дистанционното, няма меню с опции. Има само изход от 3D  ок и отказ. Това е за blu-ray формата.

Ще допълня с едно предположение. Кабел HDMI-HDMI, ако не е 1.4 а е по слаб, пропуска малък(не достатъчен) трансфер на данни. Телевизора не разпознава рамо до рамо или едно върху друго.

Може и да има тотално объркване с активна 3D икона за конверсия. Все пак кадрите са един след друг и се получава точно като конверсия без никакви ефекти.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

За този пост ли ти трябва отговор?

При разпознаване на 3D сигнал, иконата за конверсия е не активна. Ако кажеш, как и с какъв кабел е осъществено свързването, може и да се изяснят нещата.

Друга нередност, която виждам е, че при blu-ray формат не мога да вляза в 3D менюто. С разпознаване на формата, самичък излиза надпис за поставяне на очилата и опция (ок)потвърди. Това е...

Ако по време на филма натисн копче 3D от дистанционното, няма меню с опции. Има само изход от 3D  ок и отказ. Това е за blu-ray формата.

Добреее-пак ще разясня,защото може и аз да не обяснявам като хората.Та значи-свързахме му плеъра посредством HDMI с телевизора.Сложи диска в плеъра :) и го пусна.Показаха се едни зелени икини -долу вляво и дясно на екрана,които иначе ги няма като си пускам аз филм (това е заради диска предполагам).Той даде ок,ок и тръгна филма.От любопитсво натиснах 3D бутона на дистанционното за да видя дали ще ми покаже аджаба ,че е това 3D-то с последователните кадри .Като натиснах бутона обаче най-отгоре се появи тази опция ,която е за конвертиране-демек----като ,че ли телевизора правеше конверсия.Отидох надолу в опциите за 3D от дистанционното и му зададох да прави това 3D което е с последователните кадри-картината обаче така не беше в 3D .Върнах на конвердията и така вече картината си беше перфектна и в 3D....И на мен ми е странно,но имеено това се случи.ПП благодаря на nikolela ,че проявява разбиране и се опитва да помогне да разбера защо е така (за пореден път) :handshake:

Тази функция на телевизора за която говориш - от 2D към 3D е почти безполезна. Ефектите които се получават чрез такова конвертиране са отратителни. Сваляй 3D формат филма ако искаш хубаво качество. Има си причина да са по-големи тези файлове... 

Изобщо не съм съгласен! Функцията от 2D към 3D е страхотна, но трябва да гледаш качествен формат - поне на 720. 

На мен лично така ми харесва повече от баш 3D-то.

Защо не пуснеш една снимка на тази икона, че и аз имам една, дето не ми е ясно за какво е. Активна е само когато няма 3D сигнал. Иконката е анимирана, като мига 2D-3D. Като я пуста ми конвертира на интервали от 20-30 секунди 2D-3D-2D-3D. Тази глупост за какво е ? Ако каже някой за какво е, ще е добре.

Изобщо не съм съгласен! Функцията от 2D към 3D е страхотна, но трябва да гледаш качествен формат - поне на 720. 

На мен лично така ми харесва повече от баш 3D-то.

E..чак повече...малко прeсилено,но...всеки си има мнение---иначе за функцията... :go ahead: Рядко гледам филми по 720p (предимно 1080p) и Blu-Ray Както и крайно мнение е на eminem_vr  Иска ме се да си пуснем един 2D филм с 1920x1080p качество ,да го конвертираме в 3D и пак да поспорим ;) 

Защо не пуснеш една снимка на тази икона, че и аз имам една, дето не ми е ясно за какво е. Активна е само когато няма 3D сигнал. Иконката е анимирана, като мига 2D-3D. Като я пуста ми конвертира на интервали от 20-30 секунди 2D-3D-2D-3D. Тази глупост за какво е ? Ако каже някой за какво е, ще е добре.

Аз говорех за едни опции изписани в едни зелени ,,правоъгълници,, дето ги има май само ако е пуснат 3D oт диск-а теб не те разбирам за каква икона говориш!

Господа, каза се само в тази тема 100 пъти.. Ако конвертирането беше толкова добро като качество нямаше да се снима със скъпи 3D камери и да се пръскат милиони долари по 3D филми... Престанете с глупостите си.... 

skalata_73  - нещо не разбрах какво искаш да конвертираш? 3D филмите се снимат със специална камера не го ли разбрахте вече? Два обектива... Не се снимат обикновенни и някой да ги конвертира. 

Господа, каза се само в тази тема 100 пъти.. Ако конвертирането беше толкова добро като качество нямаше да се снима със скъпи 3D камери и да се пръскат милиони долари по 3D филми... Престанете с глупостите си.... 

skalata_73  - нещо не разбрах какво искаш да конвертираш? 3D филмите се снимат със специална камера не го ли разбрахте вече? Два обектива... Не се снимат обикновенни и някой да ги конвертира. 

Aми това,че се снимат със специална камера май вече сме го разбрали.За другия ти въпрос--ти четеш ли постовете ,или просто си пишеш?

Aми това,че се снимат със специална камера май вече сме го разбрали.За другия ти въпрос--ти четеш ли постовете ,или просто си пишеш?

Чета постовете...Нещо не ти върви гладко мисълта....

"Иска ме се да си пуснем един 2D филм с 1920x1080p качество ,да го конвертираме в 3D и пак да поспорим"    

... опитай пак

Иска ме се да си пуснем един 2D филм с 1920x1080p качество ,да го конвертираме в 3D и пак да поспорим ;)

... опитай пак

Ми някой за н-ти път обърква понятията. За какво точно искаш да спорим skalata_73? Ако ще правиш такова сравнение, е редно стерео филма да е такъв, чиито кадри са 1080p, а не някакъв даунсемплиран. И после какво ще сравняваш - разделителна способност и детайл или 3D ефект... Защото това са 2 тотално различни неща. И преди да кажеш че това ти е известно, защо тогава намесваш разделителната способност в спора? И основният въпрос - след като имам 2D филм, сниман като 2D и с страхотно качество, защо аджеба да го развалям, добавяйки му фалшив ефект?

А и има един детайл, относно смисъла (безсмислието де) на конверсията, който е много съществен, а никой не спомена.

Филмите, които се снимат с идеята, че ще се гледат стерео (пример - IMAX 3D) използват сцени и ефекти, които наблягат върху 3D възприятието от зрителя - нещо, което изобщо не е имано в предвид, при снимки на стандартен 2D филм. Режисьорът знае че снима 3D и го ползва, за допълнително изразно средство. Малко примерче - иглата в началото на "Коралайн". Напълно безсмислена в 2D, но и мен накара да си скрия очите :)

Малко демонстрация в картинки (за повече във видео виж в YouTube примерно):

2D ,    към 3D(pseudo) anaglyph Red/Cian  и 3D Red/Cian (дясната картинка) :

http://picbg.net/u/47526/53004/704349.png

Може да се гледа на всякакви телевизори ( и компютри ) с червено-сини очила (от 2-15лв).

Активно 3D :

Може да се гледа и като 3D anaglyph Red/Cian (както е на снимката) , но истинските си възможности разкрива на телевизори и очила оборудвани с активно 3D устройство ! По разбираеми причини тук това няма как да стане . Очарователно е ! Най-малкото няма го червено-синьото "изкривяване" . И е скъпо !

http://picbg.net/u/47526/53004/704350.png

Надявам се да съм внесъл яснота !

И накрая един 3D тапет правен от мен чрез апликации на обикновени картинки : :)

http://picbg.net/u/47526/53004/703139.png

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ми някой за н-ти път обърква понятията. За какво точно искаш да спорим skalata_73? Ако ще правиш такова сравнение, е редно стерео филма да е такъв, чиито кадри са 1080p, а не някакъв даунсемплиран. И после какво ще сравняваш - разделителна способност и детайл или 3D ефект... Защото това са 2 тотално различни неща. И преди да кажеш че това ти е известно, защо тогава намесваш разделителната способност в спора? И основният въпрос - след като имам 2D филм, сниман като 2D и с страхотно качество, защо аджеба да го развалям, добавяйки му фалшив ефект?

А и има един детайл, относно смисъла (безсмислието де) на конверсията, който е много съществен, а никой не спомена.

Филмите, които се снимат с идеята, че ще се гледат стерео (пример - IMAX 3D) използват сцени и ефекти, които наблягат върху 3D възприятието от зрителя - нещо, което изобщо не е имано в предвид, при снимки на стандартен 2D филм. Режисьорът знае че снима 3D и го ползва, за допълнително изразно средство. Малко примерче - иглата в началото на "Коралайн". Напълно безсмислена в 2D, но и мен накара да си скрия очите :)

Вах вах вах ....Или аз (ние) които не разбираме не пишем правилно ,или Веи,които разбирате с цел да изпъкнете недопрочитате или не искате да ,,вникнете,, в написаното.За последно искам да поясня,че става въпрос за филм като Аватар (например),който го има в 2Д и 3Д вариант по торентите, а не за обикновен 2Д филм .Именно за конверсия на такъв филм става на въпрос -дали да е в 2Д вариант и да си го конвертиташ,или да си смъкнеш 3Д варианта .Сигурен съм,че и iskam da znam е имал точно това в предвид.Сега--неразбираме,неразбираме,ама не сме тъпи!По просто и точно от това не знам как да го обясня!!!

.....форматът на видеото (картинката) може да бъде всякакъв (качество на изображението - AVI,MP4..... в различини пиксели , или BMP,JPG ....и т.н...) и няма нищо общо с технологията и начина по който се прави 3D !......Това са различни неща , като разбира се по отделно влияят на цялостното качество на изходния продукт !  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

.Именно за конверсия на такъв филм става на въпрос -дали да е в 2Д вариант и да си го конвертиташ,или да си смъкнеш 3Д варианта . ... Сега--неразбираме,неразбираме,ама не сме тъпи!

Ами точно за това се отнасяха тези въпроси:

За какво точно искаш да спорим skalata_73? Ако ще правиш такова сравнение, е редно стерео филма да е такъв, чиито кадри са 1080p, а не някакъв даунсемплиран. И после какво ще сравняваш - разделителна способност и детайл или 3D ефект... Защото това са 2 тотално различни неща. И преди да кажеш че това ти е известно, защо тогава намесваш разделителната способност в спора?

Та чакам? Като конвертираш, какво ще гледаш, като ги сравняваш? 3D-то или резолюцията? И какъв ще е 3D филма - с истински FullHD кадри или 2 пъти даунсемплирани, каквито формати има?

Ами точно за това се отнасяха тези въпроси: Та чакам? Като конвертираш, какво ще гледаш, като ги сравняваш? 3D-то или резолюцията? И какъв ще е 3D филма - с истински FullHD кадри или 2 пъти даунсемплирани, каквито формати има?

E не е истина просто!!!Не мисля повече да пиша едно и също ,което мисля вече ще граничи с ,,идиотизма,,...Ок--- Ти си прав и не искам да се повтарям,потретям,или........подесетям :D  :no-no: .Най малкото пък искам да се,,дракам,, с някой и да изпадам в безмислени спорове.Хайде всеки да си гледа каквото му харесва-така става ли  :)  ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.