Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

надежден лаптоп до 1000 лв за офис работа

Featured Replies

здравейте! за пръв път пиша тук и се извинявам, ако нещо в питането ми не е както трябва :shy11:

търся дa си купя нов лaптоп за офис работа (стандартните приложения), филми, евентуално леки игри (майн крафт), а нищо не разбирам от характеристиките на моделите. Търся нещо надеждно, здраво, което да ползвам, примерно следващите 5 години, като бюджетът ми е до 1000 лв.

Обаче след като се допитах за марка/модел до познати, които рaзбират от компютри, получих съвсем разнопосочна информация и тотално се обърках.  За едни HP и Toshiba са най-нaдеждни, други се кълнат в Dell и Lenovo (за последните разбрах, че се сервизират в Полша?), излязоха и предложения на Asus и Acer.

Четох последните теми тук, но тaм сем питаше повече за сериозни програми или за по-тежки игри, затова реших да пусна нова тема, но ако има друга подобна - насочете ме. :-)

кoнктерни мoдели, които ми препоръчаха познати са (на някои цените са малко над 1000 лв, евентуално до 1100):

Dell Inspiron 3521

HP ProBook 4540s

Toshiba Satellite C855

Asus K56CM

Acer Aspire V3-571G

Acer Aspire E1-571G

Asus K55VD-SX700

Ще съм благодарна за всякакви коментари (шаси/охлаждане, екран, каквото ви се стори вaжно), за да вземем решение :-) приятен ден!

търси с процесор интел и вградено видео. ако искаш да е външно, то да е на ати... като за марка - делл вече само боклуци правят, тошиба никога не са правили нещо освен боклуци - няма друга марка на която толкова лесно да се чупят пантите... така че като марка - асус или acer но пак без nvidia... лаптоп дето да те изкара 5 години няма - колкото по мощен е процесора толкова почесто ще се налага разглобяване на почистване на охлаждането (ако вземеш нещо със i7 - поне веднъж годишно ще се налага)...

p.s. за 1000лв може да си вземеш много по надежден компютър, който ще е поне 2 пъти по бърз от лаптопа...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

благодаря за отговора! преносим компютър ми трябва, защото ще се пътува по работа...

за жалост всички асус и ейсър, които ми предложиха са с nvidia...

във връзка с почистването, процесор i3 или i5 по-добре при положение, че няма да се правят кой знае какви сложности с машината?

за HP от серията Probook какво ще кажете?

приятна вечер!

И защо да не е с NVidia ??

Ако лаптопа се търси за работа ThingPad сетията на Lenovo мисля че ще е добър избор. Има добри предложения до 1000 лв :)

Здравейте,

Щом ще го ползвате за леки приложения препоръчвам да не взимате лаптоп с външна видеокарта. Вградените на Интел ще се справят добре. Най-доброто до 1000 лв.:

Samsung NP300E5X

Lenovo ThinkPad Edge E530

HP Probook 4540s

Поздрави!

• Автор

както писах, не разбирам от компютри, но тук четох съвети, че nVidia правят проблеми по-често и затова някои препоръчват да се избягват :(

До 1000 лв най-доброто е core i3 с вградената му графика HD4000. Сравнително бърз процесор и видео, което спокойно върши офис работа, а от време на време може и някоя лека игричка да подкарва. Не е за препоръчване дълго да се играе обаче. Останалите компоненти са въпрос на избор и необходимост. Примерно Самсунга, който ти е предложен по-горе е с SSD, с който операционната ти система ще зарежда и работи по-бързо. От друга страна Леновото пък идва с по-бърз HDD със 7200 об и има USB 3.0. Въпрос на избор. Според мен си избери един от двата.

миналата седмица правих самсунг np 511 - сменях букса на дънната платка. впечтленията ми са че ако нещо трябва да се ремонтира (примерно залята клавиатура) ще излезе скъпо, щото клавиатурата е част от горния панел... дънната платка се гъне като тънък картон - по тънка е от стандартния текстолит... от пластмасите на леново също нямам добри впечатления - технически всичко е конструирано от идиоти - не по стандарт за здравина, а кърпена работа... какво имам в предвид - като отворя лаптопа за ремонт и.. всяко нещо е хванато за нещо друго, вместо всички части да са хванати за солидно шаси, всяко нещо с ламаринки и шипки за нещо друго (sony vayo - и то)... самсунга и той така - пантите на дисплея имат отвори за 3 винтчета и панела има отвори, но пантите хванати с по 1 винтче - фабрично (тия дето държат дисплея за панела с клаавиатурата икономисани)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Когато става въпрос за корава машина за офис употреба ми се струва, че варианта за втора употреба машина от бизнес клас сериите не е за подминаване. Много от Dell лаптопите пристигат в България с гаранция изтекла преди месец, а там е възможно доплащането и удължаването и, цената ще е на половина и ще се справи с всички задачи в офиса.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

минавам да благодаря на всички, които се включиха със съвети! много сте полезни!

в крайна сметка се спряхме на Пробук 4540с с айкор 3 процесор и вградена видео карта, напълно достатъчен ни е за целите ни, пък и в бюджета се вмества.

здраве и успехи на всички във форума!

Радвам се, че сме Ви помогнали в избора!

Честита да Ви е новата машина и със здраве да си я ползвате дълги години!

:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.