Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо нямам видео връзка в скайп?

Featured Replies

До преди 15-20 дена нормално провеждах видео разговори и в последствие от прозореца където виждам абоната с когото говоря изчезна бутона "Пусни видео".Версията на скайп е 3.6.Последва изтриване и нова инсталация на скайп, но проблема не се оправи и преинсталирах Уиндоуз ХП СП3.Резултата е същия...звук има, но не и видео.Когато пусна камерата модел A4 TECH PC Camera H без скайп се виждам, а и в самия скайп в настройките също се виждам, но когато говоря с някой не е активна.Пробвах с версия на скайп 3.8 и с най-новата, но резултат няма.Почвам да мисля дали да не сменя камерата.

До преди 15-20 дена нормално провеждах видео разговори и в последствие от прозореца където виждам абоната с когото говоря изчезна бутона "Пусни видео".Версията на скайп е 3.6.Последва изтриване и нова инсталация на скайп, но проблема не се оправи и преинсталирах Уиндоуз ХП СП3.Резултата е същия...звук има, но не и видео.Когато пусна камерата модел A4 TECH PC Camera H без скайп се виждам, а и в самия скайп в настройките също се виждам, но когато говоря с някой не е активна.Пробвах с версия на скайп 3.8 и с най-новата, но резултат няма.Почвам да мисля дали да не сменя камерата.

пробвайте версия 4 или 4.2

Тествай камерата на друг компютър за да видиш дали проблема е от нея. Също така може да има проблем с драйверите.

Аз и на друго място писах за този проблем.

Писах понеже и при мен се появи.

Водех видео разговор със мой близък. Докато един ден, се наложи моя познат да си смени компютъра.

На новият, беше сложена последната версия на скайпа. А аз си карах със 4 версия.

От тогава се прекъсна видео разговора. Липсваше бутона "Пусни със видео"

Можехме само да разговаряме.

Пробвах да преинсталирам скайпа но без успех.

Проблема се реши след като и аз си поставих последната версия.

Сега вече няма проблем..

Аз и на друго място писах за този проблем.

Писах понеже и при мен се появи.

Водех видео разговор със мой близък. Докато един ден, се наложи моя познат да си смени компютъра.

На новият, беше сложена последната версия на скайпа. А аз си карах със 4 версия.

От тогава се прекъсна видео разговора. Липсваше бутона "Пусни със видео"

Можехме само да разговаряме.

Пробвах да преинсталирам скайпа но без успех.

Проблема се реши след като и аз си поставих последната версия.

Сега вече няма проблем..

Имам чувството, че тия от Скайп се чудят как да разкарат по - старите версии.

Мой познат със Скайп 3.8 остана без звук.  Комшията ми със Скайп 3.6 - изпитва същия проблем с камерата. Аз замених Скайп 3.8 със 3.6 поради драстично намаляване чувствителноста на микрофона. В момента съм със Скайп 3.6 portable  и  всичко си е О.К. както с звука, така и с камерата. Лично не харесвам версии 4, 5 и най вече 6

Имам чувството, че тия от Скайп се чудят как да разкарат по - старите версии.

Мой познат със Скайп 3.8 остана без звук.  Комшията ми със Скайп 3.6 - изпитва същия проблем с камерата. Аз замених Скайп 3.8 със 3.6 поради драстично намаляване чувствителноста на микрофона. В момента съм със Скайп 3.6 portable  и  всичко си е О.К. както с звука, така и с камерата. Лично не харесвам версии 4, 5 и най вече 6

Разбирам те.Аз толкова ми харесваше версия 4.0...

Но пък много лесно свикнах и със последната версия.

Все си мисля, че тук има и намеса Microsoft.

Нали вече скайпа е техен.

Здравейте!
Искам да разсея теориите на конспирациите. И аз не обичам Microsoft, но и през 20013 година разработката на Skype за различните платформи, както и на различните публични и платени услуги на Skype продължава да се осъществява от Европа. Поделението Skype Division е напълно самостоятелно в рамките на корпорацията Microsoft. Разбира се интеграцията на Skype  с продуктите на компанията се задълбочи и разви, но в това няма нищо лошо, поне доколкото съм ги ползвал и съм запознат с някои от тях.
Сега за проблема с видеото в новите версии. Основният проблем е в това, че Skype се развива. Има промяна в поддръжката на кодеците. Тоест общата аудиовизуална библиотека в новите версии се различава от тази, която ползват старите версии. В зависимост от хардуера, който вие ползвате, всичко зависи от 2 неща: 1) драйвери за устройството ви 2) общо състояние на вашия Windows. Актуализирайте първо вашите драйвери. За потребителите на камери от Logitech, тръгнете от тук. За второто - актуализирайте вашия Windows 7 или 8 и особено обърнете внимание на Internet Explorer 10 (потребителите на Windows 7 вече могат да обновят IE до версия 10). Освен това актуализирайте версиите на Flash Player за различните браузъри, които използвате от официалния сайт на Adobe. Някои ще кажат: "Аз не използвам IE". Да, така е, но IE е интегриран дълбоко в ОС и много приложения, в т.ч. и Skype го ползват за комуникация с интернет. Така че дали ползвате IE, или не, винаги се грижете да е в актуално състояние.
Успех на всички!

@ zmeYpc

Хубаво, но как ще коментираш проблемите със старите версии на Скайп по д пр.ХР и при изправни РС системи. Кака смяташ? От къде идват? Т.е. бих искал да видя меннието ти по този въпрос.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Нещо конкретно в тази тема ли? Не разбирам какъв точно е проблема с Windows XP. Доколкото знам най-високата версия на IE там може да е 8 (ако не греша). Винаги актуализирайте системата и Flash Player. Старите версии на Skype поддържат видеокодеци, които (не всички) са обратно съвместими с библиотеката на новите версии. По различни причини. Skype достъпва IE чрез dotNet. Така че ако има някакви проблеми със старите версии е добре да се направи преглед на актуализациите за тази ОС. 

Благодаря за информацията.Но доколкото може под под ХP всичко ми е актуално до последна възможна версия.Що се отнася до драйварите  за камерата съм свалил последните от официалният им сайт преди инсталиране на последната версия на скайп,но пек не става.Проблема е някъде в неизвестното за мен.Предполагам,че е от XP-то.Просто вече е много старо и явно несъвместимо с новите разработки на Майкрософт.Реших го с по-стара версия на скайп и след като и спрях автоматичните актуализации.Така е стар компютър,стара ОС и стар скайп.Последната версия на OVOO също не ми разпозна камерата.

през explorer камерата работи ли? ако не работи е от кабела/usb-то/камерата, драйвери или от насрани кодеци... ако работи - от майкрософт гъзоблизци - правят всичко възможно да минеш на по-нов windows...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Скоро се сблъсках с подобен проблем - старичък компютър, XP SP3, най-нова версия на Скайп и неработещо видео. Тук намерих отговор и решение. Явно и със старите версии на Скайп има проблем, но и с най-новите, ако щайгичката не отговаря на изискванията...  :(

Недялков, благодаря за отговора! Провери и с официалната версия на Skype, която 2bourne посочва. Понеже не си описал хардуера на твоята машина с Windows XP много е възможно процесорът и вече да не се поддържа. (Версията 6.1.999.130 от препратката на 2bourne е точно за такива стари ЦП).

Пробвай също дали камерата ти работи в операционната система (приложението на Лоджитек, др. програми и т.н.) Можеш да направиш и следното: да прегледаш да нямаш скрити актуализации на дотнет и да проследиш дали правилно са инсталирани всички към набора дотнет. Също можеш да премахнеш и инсталираш наново всички аудио- и видеокодеци (пакети от типа K-lite) и всички варианти на Flash към браузърите... Отделно има сайтове, които публикуват по-старите версии на драйверите за камерата: можеш да опиташ с различните версии, какво ще се получи.

Ако камерата ти работи (може да прави снимки и видеозаписи) трябва да има начин да я подкараш и със Skype.

Нещото, което the professor е написал "правят всичко възможно да минеш на по-нов windows" няма как да е истина.

• 6 месеца по-късно...

Инсталирах версията на скайп от предния пост Версията 6.1.999.130 и всичко си тръгна без проблем .

Камерата е Logitech 5000.

А уиндоса ми е ХР с последните актуализации.

Благодаря на колегата!!!!!

:wors:

п.с. и още нещо което забелязах....видео връзка между стар и нов скайп е невъзможна!!..конкретно за скайп 3.8 и скайп 5. Явно не са съвместими..от там и проблемите с камерите..на стари машини с нов скайп :)

Редактирано от renderbg (преглед на промените)

Инсталирах версията на скайп от предния пост Версията 6.1.999.130 и всичко си тръгна без проблем .

Камерата е Logitech 5000.

А уиндоса ми е ХР с последните актуализации.

Благодаря на колегата!!!!!

:wors:

п.с. и още нещо което забелязах....видео връзка между стар и нов скайп е невъзможна!!..конкретно за скайп 3.8 и скайп 5. Явно не са съвместими..от там и проблемите с камерите..на стари машини с нов скайп :)

Аз сега направих пробата с версия 3.8 и XP SP3 на едната си машина с камера  Philips. На другата съм с камера C270. Виндовс 7 Ултимате 32 битова и последна версия на Скайпа. Проблеми никакви между двата компютъра със включени камери. Но 3.8 версия на скайпа вече е доста стара и може би ще има проблем , ако Виндоса е  XP  SP2.

Дано не греша, но официалната поддръжка на Windows XP ще бъде прекратена през април 2014 година. Пак по спомени най-ниската поддържана версия на Skype е 3.2 (ако не греша). Вероятно около това време (средата на 2014) някои от старите версии на Skype, споменати от lz4jw и от renderbg, ще спрат да се поддържат. Дали това означава, че спрат да работят, не знам, но е добре потребителите да се замислят. Версия 3.2 е някъде от пролетта на 2007 година. Имайте предвид, че 6 години не са никак малко за обратна съвместимост и поддръжка. А, това че 3.8 продължава да работи прилично с най-новите версии, както при видеоразговор, така и с останалите поддържани от 3.8 функции, аз нямам съмнение, но всичко зависи и от състоянието на ОС, хардуера и драйверите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.