Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WiFi антена

Featured Replies

Репликата на TP-LINK на предходния мидел на Ubiquiti а имено NanoStatin 2...Но истината е в CPE-тата.

Прав си. Има обаче и още по-евтин вариант, макар и с още по-скромни възможности - WA5110G натъпкан в пластмасова кутия.

"Това всъщност е външен рутер с добра антена.На клипа е показано как се свързва.Има го в олекотен вариант в по евтин вариант и се казва Nanostation Loco

Хваща изключително много мрежи но ако мястото откъдето ще взимаш интернет е далеко ти трябват две устройства - едното да дава и другото да приема.Ако си в града и наблизо има рутери достатъчно е едно устройство и незаключена мрежа или с някой приятел .да си делите интернета."

С този пост благодаря на всички Ви!

Малко доуточнение.  Двата модула на "Nanostation"съвсем нямат малка разлика в параметрите.  Първият е с процесор на 400 мегахерца, а вторият със 180 такъв.  Разликата от 3  децибела "по книга" съвсем не са малко за 2,4 гигахерца. И последно. Удобство ще е , ако се използва и IP камера, което с първият го позволява. Аз се интересувам от тези устройства повечето за експерименти отколкото за лично ползване, затова казах, че цената ще ми е големичка.По- евтините модели също са интересни, но когато човек гони надежност и добра връзка, използвайки ги за изграждане на такива мрежи, не би трябвало да прави компромис с цената. И като заключение, спирам се на M2 модела.Много интересно и наистина е полезно препоръчаните от Alcatraz компоненти за 5 гигахерца. Обхвата не е така гъсто населен като 2,4 гигахерцовият и там "чистотата" на ефира е много по добра. Да не остане някой с впечатление, че нямам интернет. Имам и съм на Coolbox с отлична скорост, безжична WI-FI също много добра и безплатна такава на друг доставчик. Често обичам да експериментирам разни джижавки и този сектор от комуникациите винаги ме е привличал. Отново благодарности!

"Това всъщност е външен рутер с добра антена.На клипа е показано как се свързва.Има го в олекотен вариант в по евтин вариант и се казва Nanostation Loco

Хваща изключително много мрежи но ако мястото откъдето ще взимаш интернет е далеко ти трябват две устройства - едното да дава и другото да приема.Ако си в града и наблизо има рутери достатъчно е едно устройство и незаключена мрежа или с някой приятел .да си делите интернета."

С този пост благодаря на всички Ви!

Малко доуточнение.  Двата модула на "Nanostation"съвсем нямат малка разлика в параметрите.  Първият е с процесор на 400 мегахерца, а вторият със 180 такъв.  Разликата от 3  децибела "по книга" съвсем не са малко за 2,4 гигахерца. И последно. Удобство ще е , ако се използва и IP камера, което с първият го позволява. Аз се интересувам от тези устройства повечето за експерименти отколкото за лично ползване, затова казах, че цената ще ми е големичка.По- евтините модели също са интересни, но когато човек гони надежност и добра връзка, използвайки ги за изграждане на такива мрежи, не би трябвало да прави компромис с цената. И като заключение, спирам се на M2 модела.Много интересно и наистина е полезно препоръчаните от Alcatraz компоненти за 5 гигахерца. Обхвата не е така гъсто населен като 2,4 гигахерцовият и там "чистотата" на ефира е много по добра. Да не остане някой с впечатление, че нямам интернет. Имам и съм на Coolbox с отлична скорост, безжична WI-FI също много добра и безплатна такава на друг доставчик. Често обичам да експериментирам разни джижавки и този сектор от комуникациите винаги ме е привличал. Отново благодарности!

Точно така, и да не пропускаме още 2 важни неща - Nanostation M2 e 150 Mbps (54 Mbps за Nanostation 2), и има 24V POE, при 15V на чиестия Nanostation 2.  М2 е също и 2 x MIMO ... М2 определено е подобрен вариант.

Прав си. Има обаче и още по-евтин вариант, макар и с още по-скромни възможности - WA5110G натъпкан в пластмасова кутия.

все пак говорим за аналог ... WA5110G е интересен продукт който позволява WISP (т.е. по просто казано входът му да е безжичен), но с тая 4 dbi антенка ... не може да се каже, че е аналог  ... на WA5210G по паранетри е 12 dbi ... което не е съвсем вярно ... но така или иначе е с много по-голямо усилване.

• 4 години по-късно...

Много често пътувам из страната по работа и ми се налага да отсядал по квартири с месеци. Някой който има опит с Nanostation loco m2 ще можели да ми каже дали мога да се закача с нея на WiFi сигнали от бензиностанции и заведения и ако мога на какво разстояние. Благодаря предварително. 

При пряка насоченост и видимост между Loco антената и антената на бензиностанцията може да се разчина на до 100-ина метра.

Направи си биквадратна антена и я закачи към TL-WN722N. Гарантирано 1000м.
С TL-WN7200ND пък скачаш до 5000м. А с Яги антена и ALFA AWUS036H рипаш до 15км. Инвестицията е поносима, но се пресича с закона.

успех

Закачаш я на стойката за страничните огледала и си ти...

преди 13 часа, Profruit написа:

Направи си биквадратна антена и я закачи към TL-WN722N. Гарантирано 1000м.
С TL-WN7200ND пък скачаш до 5000м. А с Яги антена и ALFA AWUS036H рипаш до 15км. Инвестицията е поносима, но се пресича с закона.

успех

Вече поръчах TL-WN7200ND но как да си направя биквадратна  антена?

Редактирано от Хасан ХЮСЕИН (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.