Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WiFi антена

Featured Replies

Здравейте хора,

Решил съм да си закупя WiFi антена. В този ред на мисли моля да ми препоръчте някоя - трябва ми за Ubuntu :)

Поздрави !

Редактирано от CaptainMorgan (преглед на промените)

Да - нарича се договор към доставчик на интернет.

А на комшията рутера защо вълните му влизат във тях ? да си плаща наем ;)

После ще търсим сигурно как да му хакнем паролата :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Да - нарича се договор към доставчик на интернет.

Да - малко по-сериозни отговори. Имам договор с Megalan :)

• Автор

е малко ли предложения има в гугъл

Не съм търсил, за това и питам :)

После ще търсим сигурно как да му хакнем паролата :D 

Е понеже знаеш за това ли да те питам теб :D

Не съм търсил, за това и питам :)

Е понеже знаеш за това ли да те питам теб :D

Мързела не се толерира. И ако дадете малко повече информация може би ще можем да сме полезни

Ползвам  TP-LINK    TL-WN722N   ,  високо качество   прихващам от 80 метра през 3-4 къщи . Делим нета с приятел. Не вярвах , че ще се получи , но в момента го ползвам. Поздрави!

Да!  Това е устройството.

Този адаптер върши отлична работа и ти го препоръчвам. Ако искаш, може да вземеш и по новият от него 822N който е с две антени. Има малка разлика в полза на 822 но е около 42 лева. Аз имам и двата и се държат прекрасно. 2 години с 722 и около 6 месеца с 822, но съм ги купил само за експерименти. С антена, закачена на мястото на диполчето, просто и двата работят перфектно. За повече инфо може на лично да ми пишеш./става въпрос за външна антена/, която не ти препоръчвам ти да си я правиш.

Постът ми е за питащият а на "ever20102" благодарности приятелю!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Този адаптер върши отлична работа и ти го препоръчвам. Ако искаш, може да вземеш и по новият от него 822N който е с две антени. Има малка разлика в полза на 822 но е около 42 лева. Аз имам и двата и се държат прекрасно. 2 години с 722 и около 6 месеца с 822, но съм ги купил само за експерименти. С антена, закачена на мястото на диполчето, просто и двата работят перфектно. За повече инфо може на лично да ми пишеш./става въпрос за външна антена/, която не ти препоръчвам ти да си я правиш.

Здр. наистина е много добра техника за цената си. Препоръчвания от теб не го познавам но съм съгласен с теб  и   ти вярвам. Като се хвана за пари ще го   закупя , но и от този съм много доволен. С уважение Албен!

За тези.които търсят още по мощен ...

Alfa Network AWUS036NHR

Това наистина е добро. Тествал съм го и е закупено от Испания.Това, че добре излъчва е вярно но и много добре "чува" По е добро от TP-Link - а. Поне при мен показа по-добри данни.

Това наистина е добро. Тествал съм го и е закупено от Испания.Това, че добре излъчва е вярно но и много добре "чува" По е добро от TP-Link - а. Поне при мен показа по-добри данни.

Имал съм първо TP-LINK TL7200ND -един също добър адаптер,който обаче изгоря за около година и половина.Смених го с посочения и съм възхитен!

• Автор

Много благодаря на всички ! :)

Поздрави и честит празник !

Здравейте хора,

Решил съм да си закупя WiFi антена. В този ред на мисли моля да ми препоръчте някоя - трябва ми за Ubuntu :)

Поздрави !

Мисля че ТОВА повече ще ти допадне.Поне по характеристики хваща до 15 км.Аз по тоя начин взимам интернет от мой приятел който е на километър,тъй като до мен няма кабели.

Публикувано изображение

За тези.които търсят още по мощен ...

Alfa Network AWUS036NHR

Е не е ли много мощен ? По-добре да се плаща интернет вместо да ти горят мозъчни клетки

Мисля че ТОВА повече ще ти допадне.Поне по характеристики хваща до 15 км.Аз по тоя начин взимам интернет от мой приятел който е на километър,тъй като до мен няма кабели.

Публикувано изображение

Иска ми се да го пробвам това, но като гледам, малко скъпичко ще ми дойде.Ако имате възможност и желание, споделете моля някоя приказка за модела и неговата работа. Предварително Ви благодаря!

Иска ми се да го пробвам това, но като гледам, малко скъпичко ще ми дойде.Ако имате възможност и желание, споделете моля някоя приказка за модела и неговата работа. Предварително Ви благодаря!

Един приятел има този продукт, ползва го вече една година и сподели че е много качествено устройство, но цената говори сама по себе си вместо за 20 лева някой обикновен WiFi адаптер този е много с 20 отгоре. Думите му бяха: 'Не съжалявам че го купих, дано ми върши работа още дълго време, защото е незаменимо'.

Поздрави

Всичко според целта. Nanostation-а определено е класа над другите, но и предназначен за връзки на по-голямо разстояние. Използва се и за линкове P2P на 10+км. Но защо да ползваме него и да даваме толкова пари след като нямаме нужда от това? Всичко според целта.....

Това всъщност е външен рутер с добра антена.На клипа е показано как се свързва.Има го в олекотен вариант в по евтин вариант и се казва Nanostation Loco

Хваща изключително много мрежи но ако мястото откъдето ще взимаш интернет е далеко ти трябват две устройства - едното да дава и другото да приема.Ако си в града и наблизо има рутери достатъчно е едно устройство и незаключена мрежа или с някой приятел .да си делите интернета.

Монтаж на рутера

http://vbox7.com/play:e4a26d96ee

Настройка на рутера /на руски/

http://vbox7.com/play:55d0701e75

Е не е ли много мощен ? По-добре да се плаща интернет вместо да ти горят мозъчни клетки

Moзъчните клетки горят,многократно пъти в повече,при един обикновен мобилен телефон,залепен на главата!Излъчването на такъв адаптер,намалява многократно с разтоянието,което се намираш от него!Примерно,ще бъде равен на излъчването на обикновен мобилен телефон,когато се намираш на по-малко от половин метър от антената му.При разтояние повече от 2 метра до антената му,излъчването практически е много по-малко ,от общия съществуващ фон на излъчванията.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Да ви споделя малко относно антените на Ubiquiti.  Имам 2  на 5 GhZ PowerBridge M с които раздавам интернет на 5 км. линк. От другата страна са 35 клиента с airGridM . За 18 месеца не са направили нито един проблем и са много стабилни като сигнал . Правих си  тестове на 30км. линк и държи 150 Mbps с ниски пингове. . Много добри антени са  на поносима цена. Относно цената  за клиент излезна около 130 лева  антената на 5 GhZ. Не ползвам на 2.4  умишлено заради  многото домашни  рутерчета дето омазват ефира.

Air grid M5-HP 27db 5Ghz

104.00 лв

Публикувано изображение

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Работи. При това добре. Линковете с такива устройства са стабилни. Ако искаш нещо 2 пъти по-евтино, но с компромис над възможностите и качеството - хващаш някое AP TPLink..

Репликата на TP-LINK на предходния мидел на Ubiquiti а имено NanoStatin 2 (този за който говорите в М2 и е следващото поколение) e TL-WA5210. Естествено е бюджетно решение но е в пъто по-добро от всякакъв вид алфи и тем подобни играчки. Алфите или подобните им примерно на ТП-ЛИНК (7200 мисля беше) са с огромно излъчване и малко усливане на антената. Да не говорим, че антената е  омнидирекшънъл. Какво усилване от омнидирекшънъл антена??? Като разглеждате антени правете разлика м/у dbm и dbi. Излъчвана мощност и усилване на антената. ни и това е подвеждащо зашото на Алфите им дават 9 dbi - което абсолютно не е вярно :) една алфа едвам лови нещо на 300 м. По добре си вземете репликата на тп-линк - истинска антена - с ЛАН кабел мойто може да е почти 100 м - а не някво УСБ което на 5 м прави пробелми при малко смущения. УСБ е напреженов интерфейс и се смущава доста. перфектен е за много неща - но за антени не става. Като гледам актуалната це на е към 94 лв, но ТПЛИНК продават в долари, така че зависи от курса на долара. Все пак всеки си преценявам сам какво му трябва. Но истината е в CPE-тата.

Публикувано изображение

Редактирано от kotipuka (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.