Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linux - обща дискусия 2

Featured Replies

Арч е клозет ,досега такова чудо не бях виждал,показваше ми че флашката ми е 32 мб а тя е 4 гб  пълен смях ,добре че бозата съм инсталирал програма за управление на дискове .Що нещо трябва да е трудно това не мога да разбера,някой шизофреник е направил нещо което за да го инсталираш тря четеш една година сигурно.

A защо не с Gparted,

Човек изтрих си Ментата за да ползвам Арч ама старите хора казват "На прехвалено лозе с голяма кошница не ходи" е тва е тоя Линукс ,инсталира се и не ме пуска в ОС :) ,пиша потребителско име и парола и пак ги иска ,пак .............

• Отговори 2k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Арч е клозет ,досега такова чудо не бях виждал,показваше ми че флашката ми е 32 мб а тя е 4 гб  пълен смях ,добре че бозата съм инсталирал програма за управление на дискове .Що нещо трябва да е трудно това не мога да разбера,някой шизофреник е направил нещо което за да го инсталираш тря четеш една година сигурно.

Човек изтрих си Ментата за да ползвам Арч ама старите хора казват "На прехвалено лозе с голяма кошница не ходи" е тва е тоя Линукс ,инсталира се и не ме пуска в ОС :) ,пиша потребителско име и парола и пак ги иска ,пак .............

Може да зи забравил вълшебното starx :)

пп

Моля без крайни квалификации - Това е клозет,онова УБунту е боза и т.н.Тези дистрибуции си имат достатъчно много ползватели и става ясно че,всички тези квалификации не са верни.

Всеки има право на мнение ,досега всяка една дистрибуция /над 10 съм пробвал/ е била лесна за инсталиране и за употреба ама тва недоразумение :mad:  предизвиква у мен един рефлекс на храносмилателната система.

Арч,Дженту и Слак е това и за да тръгне трябва да го съберете

Публикувано изображение

А  това  са всички останали

Публикувано изображение

Сами си изберете коя концепция ви харесва повече и ще ви е  най удобна за ползване.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

В момента позвам Уиндоус 7 ,тва чудо на ИТ мисълта не беше пускано 2 месеца :mad: .........утре ще си слагам Линукса

McLane

Явно инсталирайки си задал да е на български език, но после имаш опция да избереш клавиатурната подредба и по подразбиране ти се предоставя БГ. Естествено ти трябва да избереш английска/американска. Това ти е грешката според мен. Аз бих те посъветвал да пробваш Манджаро, щото Арч си е само за маняци. Уважавам хората, които са в час с него и смятам, че са доста напред в нещата, но за мен и теб има други решения. В последствие като навлезеш в материята вече минавай на Арч. Ти и да го инсталираш, нито можеш да ъпдейтваш, едва ли знаеш какво е Yaourt и трябва да си отворил уики нон стоп, за всякакви команди. Преди да инсталираш нещо, първо попитай хората, да те насочат. Аз съм така. :D

Това не ми дава да си форматирам флашката :) днес не ми е ден :mad: .Добре че имам Mini Tool Partition  шибан АРЧ тез дето са го измислили гола жена на живо да не видят :tease2:

Хаха, Arch му е виновен, че не може да си форматира флашката Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Пич, ходи използвай Windows, там не се мисли много и ти приляга отлично.

Хаха, Arch му е виновен, че не може да си форматира флашката Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Пич, ходи използвай Windows, там не се мисли много и ти приляга отлично.

Седи мирен оправих се и ти си па последния дето ша ми казва какво да правя

McLane

Явно инсталирайки си задал да е на български език, но после имаш опция да избереш клавиатурната подредба и по подразбиране ти се предоставя БГ. Естествено ти трябва да избереш английска/американска. Това ти е грешката според мен. Аз бих те посъветвал да пробваш Манджаро, щото Арч си е само за маняци. Уважавам хората, които са в час с него и смятам, че са доста напред в нещата, но за мен и теб има други решения. В последствие като навлезеш в материята вече минавай на Арч. Ти и да го инсталираш, нито можеш да ъпдейтваш, едва ли знаеш какво е Yaourt и трябва да си отворил уики нон стоп, за всякакви команди. Преди да инсталираш нещо, първо попитай хората, да те насочат. Аз съм така. :D

В момента е на латиница пак не ме пуска като си въведа името и паролата

Вземи го инсталирай като хората, да видим дали ще имаш проблеми :)

В момента е на латиница пак не ме пуска като си въведа името и паролата

Цъкни на работно пространство при логин екрана, да не е  по подразбиране а с каквато среда си ,

Арч,Дженту и Слак е това и за да тръгне трябва да го съберете

Публикувано изображение

Чак пък толкова :) Gentoo има прекрасен handbook и ако нямаш някакъв специфичен хардуер се инсталира 90% с copy/paste от друга машина през SSH след като boot-не от minimal CD-то ... поне се научава кое за какво служи, а не просто графики ала Windows ... лично аз пускам инсталацията - чакам да boot-не, пускам един dhcpcd да си вземе IP (или го вдигам ръчно). След това слагам една парола и всичко останало през SSH от лаптопа :) Инсталирал съм го на машини, които никога не съм виждал през живота си след като кажа по телефона на човек отсреща да напише 2-3 неща :)

Какво се плашите от тези конзоли не знам ... не хапят ... да не говорим, че винаги знаеш какво се случва, а не да ти е скрито през някакви графики ... ама за всеки влак си има пътници.

Преди време писах, че на потребителите не им трябва да знаят как се инсталира ... ама пък ако ще инсталирате поне научете на какви основи строите сградата :) Че може и да падне :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.