Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Blu-ray 3D - Panasonic

Featured Replies

Здравейте! Наскоро закупих този телевизор.

Преди няколко дни свалих Аватар Blu-ray 3D http://zamunda.net/details.php?id=331339

Свалих въпросният плеър, посочен в торента, обаче когато пусна филма започва да насича(звука и картината). На какво се дължи това? Пускам го, след маунт с Daemon tools

Гледам от лаптоп HP: + HDMI 1.4

- 1.8 Dual-Core

- 4GB RAM

- Видео - 7-ма серия ATI

Пробвах с друг плеър, посочен за тази цел, обаче не се усеща 3D, а все едно всичко е навътре в телевизора, а не да изпъква. Предполагам проблема не е от телевизора, защото като сваля нормално Blu-ray 3D си въври както трябва.

Благодаря на отзовалите се.
Поздрави - Любо! :)

Редактирано от revolenz (преглед на промените)

Търси проблема в лаптопа. Телевизора само събира образа. Може да не се справя добре със blu-ray формат. Слаб процесор, високи температури, много дефрагментирани сектори по харда, не оптимизирана ос.

Здравейте! Наскоро закупих този телевизор.

Преди няколко дни свалих Аватар Blu-ray 3D

Свалих въпросният плеър, посочен в торента, обаче когато пусна филма започва да насича(звука и картината). На какво се дължи това? Пускам го, след маунт с Daemon tools

Гледам от лаптоп HP: + HDMI 1.4

- 1.8 Dual-Core

- 4GB RAM

- Видео - 7-ма серия ATI

Пробвах с друг плеър, посочен за тази цел, обаче не се усеща 3D, а все едно всичко е навътре в телевизора, а не да изпъква. Предполагам проблема не е от телевизора, защото като сваля нормално Blu-ray 3D си въври както трябва.

Благодаря на отзовалите се.

Поздрави - Любо! :)

Проблема си ти е точно от лаптопа -идва слаб точно за тази цел.Тегли си филми ,които не са iso файл за да не се налага да ги маунтваш с Daemoon tools ,а mkw (примерно,понеже е най-често срещано)  ПП - препоръчвам ти обаче да използваш друг плеър, понеже предполагам си използвал този от линка от Zamunda който препоръчват за тази цел,а той съвсем не е лек.Има в пъти по леки плеъри ;)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Всъщност кой плейър са ти препоръчали от маймундата?!

със mpc-hc и хардуерно ускорение ще вървят филмите, трябва ти правилно настроен mpc-hc и да нямаш инсталирани кодеци на компютъра...

на mpc-hc отиваш на options>output и ако си на vista/7/8 най горе от падащото меню избираш EVR custom pres..., ако си на xp избираш VMR9 renderless...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Всъщност кой плейър са ти препоръчали от маймундата?!

Ами може ли аз да отговоря ,понеже питащия го няма ,та да задоволя любопитството ти :) Копи -пействай ,,линка,, на питащия и ще видиш,че става дума за Arcsoft TotalMedia Theatre Platinum 5.0.1.80-те там само този препоръчват май :) А иначе питащия казва ,че е пробвал и друг за тази цел ( предполагам Power DVD )-Поне тези са най ,,известни,,когато се прави маунтване на iso през Daemoon tools...

Ами може ли аз да отговоря ,понеже питащия го няма ,та да задоволя любопитството ти :) Копи -пействай ,,линка,, на питащия и ще видиш,че става дума за Arcsoft TotalMedia Theatre Platinum 5.0.1.80-те там само този препоръчват май :) А иначе питащия казва ,че е пробвал и друг за тази цел ( предполагам Power DVD )-Поне тези са най ,,известни,,когато се прави маунтване на iso през Daemoon tools...

Разбира се,че може колега,колкото до линка можех да копирам и пейстна линка на питащия,но пак нищо нямаше да видя! :)

А относно скапаните плейърчета,които са му препоръчали от там,хич да не ги ползва!

Може да си изтегли KMPlayer от тук и да си гледа кефа! ;)

Разбира се,че може колега,колкото до линка можех да копирам и пейстна линка на питащия,но пак нищо нямаше да видя! :)

А относно скапаните плейърчета,които са му препоръчали от там,хич да не ги ползва!

Може да си изтегли KMPlayer от тук и да си гледа кефа! ;)

Първо...,,линка,,ако го копи-пейстнеш се вижда за кой точно рилейз става дума (аз така и направих и видях за какво иде реч).Второ- с KMP не може да ,,подкара,, iso файл ;) -не се заяждам ,защото си ми ,,симпатичен,, и си ми помогнал в една друга тема,а просто уточнявам ;)

Първо...,,линка,,ако го копи-пейстнеш се вижда за кой точно рилейз става дума (аз така и направих и видях за какво иде реч).

Второ- с KMP не може да ,,подкара,, iso файл ;) -не се заяждам ,защото си ми ,,симпатичен,, и си ми помогнал в една друга тема,а просто уточнявам ;)

При мен не става,понеже не съм в BG,а другото което е не ми се занимава да ползвам прокси сървърчета! :)

Не разбира се,няма никакъв проблем skalata_73,споко :) ,това което казваш е вярно,явно не съм обърнал внимание,че файлът,който авторът на темата ползва е ISO,след като вече зная мога да кажа следното,което би трябвало да му помогне :  Изтегля си тази програмка Virtual CloneDrive от тук,моунтва си ISO-то и след това си пуска Блу-Рей 3Д-то с KMPlayer и е готов,това е всичко! ;):)

• Автор

За неразбралите - в замунда е препоръчан Arcsoft TotalMedia Theatre Platinum 5.0.1.80, обаче с него имам проблем и се поразрових, пробвах също и MPC-HC, обаче при него немога да го изкарам на 3D.  Надявам се има някой по-запознат с програмката, който би ми помогнал. Въпосният филм тръгва от плеъра, обаче не го изкарвам 3D, това е единствения проблем. Между другото: някой може ли да ми каже има ли особена разлика между Blu-ray 3D ISO, и MKW? 

При мен не става,понеже не съм в BG,а другото което е не ми се занимава да ползвам прокси сървърчета! :)

Не разбира се,няма никакъв проблем skalata_73,споко :) ,това което казваш е вярно,явно не съм обърнал внимание,че файлът,който авторът на темата ползва е ISO,след като вече зная мога да кажа следното,което би трябвало да му помогне :  Изтегля си тази програмка Virtual CloneDrive от тук,моунтва си ISO-то и след това си пуска Блу-Рей 3Д-то с KMPlayer и е готов,това е всичко! ;):)

Тук вече съм съгласен на 100 процента ;)

За неразбралите - в замунда е препоръчан Arcsoft TotalMedia Theatre Platinum 5.0.1.80, обаче с него имам проблем и се поразрових, пробвах също и MPC-HC, обаче при него немога да го изкарам на 3D.  Надявам се има някой по-запознат с програмката, който би ми помогнал. Въпосният филм тръгва от плеъра, обаче не го изкарвам 3D, това е единствения проблем.

Между другото: някой може ли да ми каже има ли особена разлика между Blu-ray 3D ISO, и MKW? 

Първо--и аз съм го теглил точно този рилейз и си го,,изкарва,,точно 3D .  Второ--силно се съмнявам да усетиш някава разлика в качеството между iso и mkw файловете (гледай резолюцията в която е филма -1920х1080p за добро качество) .По тази причина вече не тегля такива файлове(iso).Разликата е ,че при mkw -тата няма да имаш такива проблеми и мoже да си ги пускаш с по-леки плеъри ;)

• Автор

Тук вече съм съгласен на 100 процента ;)

Първо--и аз съм го теглил точно този рилейз и си го,,изкарва,,точно 3D .  Второ--силно се съмнявам да усетиш някава разлика в качеството между iso и mkw файловете (гледай резолюцията в която е филма -1920х1080p за добро качество) .По тази причина вече не тегля такива файлове(iso).Разликата е ,че при mkw -тата няма да имаш такива проблеми и мoже да си ги пускаш с по-леки плеъри ;)

Благодаря за отзива. Това исках да разбера, пожене предполагах, че ще има осезаема разлика. Явно ще започна да си свалям Mkw. :))

Явно ще започна да си свалям Mkw. :))

Една малка поправка ако може ;) ,пише се MKV ,а не MKW! ;)

Поздрави!

Една малка поправка ако може ;) ,пише се MKV ,а не MKW! ;)

Поздрави!

Mдаа - направил съм две лееки ,,грешки,, в тази тема 1.Да така се пише (MKV) - леко недооглеждане от моя страна какво точно съм написал..2.По-горе процентите с които се съгласих с теб пак малко прибързано съм ти ги завишил,тъй като програмката ,която си му препоръчал да изтегли (Virtual CloneDrive) ще му върши същата разбота както и Daemon tools а той (автора) вече я има щом я използвал.Така,че не виждам смисъл да си ,,дублира,,излишно програмите...Ами--просто исках и аз да се доуточня ;) Честит Гергьовден :)

Всъщност в темата аз цитирах мнението на автора на темата,сега погледнах,че и вие сте направил грешка,и затова най-вероятно авторът на темата се е подвел от вас,тоест на практика,обръщайки се към авторът на темата аз не съм имал предвид вас,преди това! ;)

А щом мислите,че сте прибързал да се съгласите с мен,може да натиснете просто бутона "Не харесвам" и всичко ще бъде наред,аз няма да ви се разсърдя! ;)

Колкото до Daemon Tools (въпреки че му върши работа на авторът на темата ),за мен тя не е най-добрата програма за моунтване,затова ще кажа,че не си заслужава инсталирането! ;)

Както вече споменах по-горе,относно препоръчаните плейъри на маймундата,те са за боклука,не само че са "платени" по другия начин ;),но те са и супер бъгави,за разлика от тези,които са безплатни и могат да ни свършат идеална работа и със сигурност няма да ни инфектират системата! ;)

Честит Гергьовден! :)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Ни най-малко се сърдя на някой,просто исках и аз да се доуточня ;) По принцип се съгласих и дадох+ защото и това което си му препоръчал е вярно,но както вече казах впредвид,че вече има програма,която да му върши работа не виждам смисъл да си инсталира друга.И последно доуточниение и няма да се включвам повече в тази тема,защото каквото имах да казвам го казах-плеъра,който го препоръчват (в случая Arcsoft TotalMedia Theatre Platinum 5.0.1.80) си го има кракнат в Zamunda и аз го имам и го използвам,когато си пускам оригинални Blu-Ray дискове и не съм си го плащал ;) Тук не сме ,,сърдитковци,,а просто си обсъждаме и даваме мнения :handshake:

Между другото: някой може ли да ми каже има ли особена разлика между Blu-ray 3D ISO, и MKW? 

В общия случай, BD3D ISO или BDMV е пълното копие на оригиналния диск. От него се прави рип в MKV с намален размер и някаква допълнителна компресия за по-малък размер и по-лесно плейване. В повечето случаи резолюцията от 1080р за всяко око се намалява наполовина. Това осезаемо орязва 3д ефекта като цяло, особено на по-големи размери екрани.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

Ако mkv-то е Remux (пише си на файла) няма компресия. Разликата е че са махнати менютата а понякога и дублажите. Демек е намален размера без да се пипа качеството.

Та mkv е мултимедиен контейнер и може да има всичко вътре. Както некопресиран Блу-Рей така и сниман с телефонче филм в киносалона...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.