Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връзка м/у лаптоп,dvd,телевизор

Featured Replies

на dvd то  имам usb порт,и като съответно му сложа флашка ,прави връзка с флашката и си гледам филми на телевизора...като свържа обаче,dvd то, по същият начин с лап топа,връзка не се получва...не мога да разбера защо с флашката номера става ,а с pc то не?!

DVD-то дава ток на флашката за да работи.

Лаптопа също дава ток на флашката да работи.

Ако ги свържеш USB - USB едно от двете ще умре.

Защо просто не свържеш лаптопа с телевизора.

на dvd то  имам usb порт,и като съответно му сложа флашка ,прави връзка с флашката и си гледам филми на телевизора...като свържа обаче,dvd то, по същият начин с лап топа,връзка не се получва...не мога да разбера защо с флашката номера става ,а с pc то не?!

Защото DVD-то ти не е телевизор! ;)

За да стане номера с DVD-то и лаптопа,ще имаш нужда от ТВ Тунер,иначе няма как! ;)

За да стане номера с DVD-то и лаптопа,ще имаш нужда от ТВ Тунер,иначе няма как! ;)

Много сложни системи измисляте.

Много сложни системи измисляте.

Така ли?!

И кое му е сложното,че не разбрах?! ;)

Не, не! ТИ ми обясни кое му е лесното?!

Виж какво,хайде да не ми говориш така и да ми поясниш,какво искаш да кажеш,вместо да ми ги увърташ нещата,ако не можеш,забрави и престани да спамиш в темата,ок?! ;)

Правилният отговор е във втория пост!Не могат да се свържат DVD и лаптоп с USB кабел по никакъв начин!

Виж какво,хайде да не ми говориш така и да ми поясниш,какво искаш да кажеш,вместо да ми ги увърташ нещата,ако не можеш,забрави и престани да спамиш в темата,ок?! ;)

Драги господине, бихте ли пояснили как смятате да свържете лаптопа с тв тунера (външен най-вероятно) и DVD-то и защо този вариант да се смята за финансово рентабилен и удобен за потребителя?

Защото усещам как искате да имаме включени към електрическата мрежа телевизор, DVD, тв-тунер и лаптоп за да се извърши най-елементарно гледане на филм. Аз до като свържа всички устройства ще ми мине мерака.

Има малко лаптопи с вграден tv-out (но малко), а почти всички имат изход VGA или HDMI, да предположим за момент, че телевизора е лишен от тях, защо тогава да се свърже лаптопа с хубавия дисплей за да се гледа на кинескопа. Но във всички случаи да минава сигнала през DVD-то (още един включен към тока консуматор) при положение, че лаптопа няма да се справи по зле като плеър е напълно лишено от всякакъв смисъл. Надявам се, сте ме разбрал и да разясните какво точно ви минава през ума със идеята за тв-тунера и DVD-то. Постера няма желание сигнала да минава през DVD-то, той просто се чудеше защо лаптопа не реагира като преносим хард диск или флашка.

Правилният отговор е във втория пост!Не могат да се свържат DVD и лаптоп с USB кабел по никакъв начин!

Това е така,случайно аз да съм казал,че това не е така?!

Моят отговор е същия,но с едно малко пояснение в случая! ;)

Драги господине, бихте ли пояснили как смятате да свържете лаптопа с тв тунера (външен най-вероятно) и DVD-то и защо този вариант да се смята за финансово рентабилен и удобен за потребителя?

Защото усещам как искате да имаме включени към електрическата мрежа телевизор, DVD, тв-тунер и лаптоп за да се извърши най-елементарно гледане на филм. Аз до като свържа всички устройства ще ми мине мерака.

Има малко лаптопи с вграден tv-out (но малко), а почти всички имат изход VGA или HDMI, да предположим за момент, че телевизора е лишен от тях, защо тогава да се свърже лаптопа с хубавия дисплей за да се гледа на кинескопа. Но във всички случаи да минава сигнала през DVD-то (още един включен към тока консуматор) при положение, че лаптопа няма да се справи по зле като плеър е напълно лишено от всякакъв смисъл. Надявам се, сте ме разбрал и да разясните какво точно ви минава през ума със идеята за тв-тунера и DVD-то. Постера няма желание сигнала да минава през DVD-то, той просто се чудеше защо лаптопа не реагира като преносим хард диск или флашка.

Всичко това което казвате е вярно,съгласен съм,но в случая изпускате една малка подробност!

Забелязал ли сте какво попита авторът на темата?!

Погледнете :

като свържа обаче,dvd то, по същият начин с лап топа,връзка не се получва...не мога да разбера защо с флашката номера става ,а с pc то не?!

Тоест от това,което аз разбрах,авторът на темата попита следното : защо всъщност не става връзката между DVD -то и лаптопа посредством usb кабел,затова в случая споменах,че няма начин да свърже лаптопа и DVD-то посредством usb кабел,просто за тази цел му е нужен ТВ тунер! ;)

Е,питам ви сега аз,какво грешно съм му казал на човека?! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Да ама DVD-то обикновено има само изходящи чинчове/скарт/hdmi, а не входящи.

Преноса на видео сигнала към TV Тунера също ми се вижда неясен.

Въобще като се замисля как точно ще стане цялата тази система започва главата да ме боли.

Дори да приемем, че е възможно, то това ще е изключително неудобно и сложно за един простичък потребител като мен и постера.

Да ама DVD-то обикновено има само изходящи чинчове/скарт/hdmi, а не входящи.

Е,и?!

Преноса на видео сигнала към TV Тунера също ми се вижда неясен.

Защо?!

Свързването на ТВ ТУНЕР,DVD и PC,става лесно,няма нищо сложно,кaкво му е толкова неясното?!

Ако имате някакви затруднения,или някакъв конкретен въпрос спрямо някой ТВ ТУНЕР,кажете ще ви помогнем! :)

Въобще като се замисля как точно ще стане цялата тази система започва главата да ме боли.

Дори да приемем, че е възможно, то това ще е изключително неудобно и сложно за един простичък потребител като мен и постера.

Няма нищо болезнено и сложно,просто всичко зависи от това какво иска да направи потребителят,какво иска да постигне,каква е причината всъщност,какво го е накарало да използва точно този метод в случая! ;)

Поздрави! ;)

Проблемът ти е там, че си мислиш, че автора иска да дава сигнал от DVD-то към PC-то. Което впрочем е лишено от всякакъв смисъл ако бе така поради ред причини.

От първия пост на автора става ясно, че иска да използва данните от компютъра по същия начин както ползва флашка за да ги пусне на телевизора.

Не бъди арогантен а прочети какво е написал автора дума по дума!

не мога да разбера защо с флашката номера става ,а с pc то не

Не става въпрос "Защо с телевизора става, а с компютъра - не", а става въпрос "Защо с флашката става, а с компютъра - не".

Проблемът ти е там, че си мислиш, че автора иска да дава сигнал от DVD-то към PC-то. Което впрочем е лишено от всякакъв смисъл ако бе така поради ред причини.

От първия пост на автора става ясно, че иска да използва данните от компютъра по същия начин както ползва флашка за да ги пусне на телевизора.

Не бъди арогантен а прочети какво е написал автора дума по дума!

Не става въпрос "Защо с телевизора става, а с компютъра - не", а става въпрос "Защо с флашката става, а с компютъра - не".

Напротив ти имаш проблем,а не аз,прочети добре и пак си помисли,дали това което ми натякваш през цялото време е вярно!

Аз съм разбрал въпросът на питащият,докато ти не си го разбрал,но продължаваш да бъдеш нахален и да говориш! :stop:

като свържа обаче,dvd то, по същият начин с лап топа,връзка не се получва

• 2 седмици по-късно...

олеле малеле вие сте го обърнали на глобален проблем ,най добрия вариянт е да се върже директно лаптопа към тв-то ако има такава възможност ако тв-то има пс вход

рибено масло

Редактирано от gerganaivankova (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Имам сериозен проблем и моля за помощ. Преди седмица тук имаше силна мълния.Преди да падне мълнията в близост до нас имаше два токови удара, по време на които лап топа и тв-то бяха включени. След като изтрещя яко модема спря да работи и се оказа, че нещо в него се е прецакало.Дойдоха и го смениха. Когато на следващия ден реших да гледам филм през HDMI с което е свързан лап топа с телевизора се оказва, че сигнала не достига до телевизора. Взех друг лап топ и докато вкарам конектора на кабела в лап топа и картина и звук се появиха на тв-то.Ясно е , че проблема не е в тв-то. Почти две години си гледам с HDMI и нямаше проблеми.Картина и звук - трепач. Сега обаче нещо явно се е прецакало и там. Лап топа вече не е в гарнация, за да мисля за смяна. Тъй като не съм разбирач на технически проблеми, занесох компа на човек, който е вещ в тези неща. Отворил е всичко, разглеждал платки и всевъзможни джаджи, резистори и какво ли не и никъде не е видял нещо изгоряло или опушено.Вкарвал е за всеки случай нови драйвери, върна компа със задна дата, да не би да е от някакви актуализации...все нищо, проблема си стои. Странното е, че лап топа и компа се разпознават. Ето какво се случва когато вкарам конектора на HDMI кабела в лап топа - екрана на лап топа премигва и се настройва автоматик на дублиране на екрани, звука се пренасочва към връзката/ако съм пуснал нещо на лап топа звука спира/.След това отивам на активиране на съответния вход HDMI на телевизора, но екрана остава черен и изписва няма сигнал. Наложи се взема VGA кабел, за да пускам филми от лап топа на тв-то.С VGA  няма проблем, но качеството на картината и звука са много различни пред високата класа на  HDMI.

Ако някой е имал подобен проблем и е успял да се справи ще съм благодарен да го сподели. Между другото лап топа е DELL а тв-то е LG.

Някъде из форумите чета че трябва да се натиснат бетони Fn и F5 за се появи връзка ..но две години ползвам HDMI без да натискам такива бутони, всичко си излизаше автоматик. За всеки случай пробвах и това, но отново нищо.

..и как може по принцип да се диагностицира дали проблема и софтуерен или хардуерен при липсата на връзка HDMI

Пробвай с друг HDMI кабел,ако не стане,видео картата може да е дефектирала.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Пробвай с друг HDMI кабел,ако не стане,видео картата може да е дефектирала.

Още тогава пробвах с друг HDMI кабел и положението е  същото. Не е от кабела. Ако е дефектирала видеокартата, няма ли да дава и други проблеми?Принципно всичко друго си е наред.Всички други дейности си ги правя без проблем. Ако примерно е дефектирал само елемент само за HDMI на видеокартата как може това да се диагностицира?Има ли софтуерен механизъм за де разбере това?

И примерно, ако причината се е появила от токовия удар, то не би ли трябвало проблема да е в адаптера, захранващия блок..а не в цифровия изход

--когато вляза в ATI Catalist Control Center и вкарам конектора на HDMI в компа екрана премигва и се появява разпознатия монитор на телевизора но сигнал така  и не се появява ...

Редактирано от Words (преглед на промените)

Още тогава пробвах с друг HDMI кабел и положението е  същото. Не е от кабела. Ако е дефектирала видеокартата, няма ли да дава и други проблеми?Принципно всичко друго си е наред.Всички други дейности си ги правя без проблем. Ако примерно е дефектирал само елемент само за HDMI на видеокартата как може това да се диагностицира?Има ли софтуерен механизъм за де разбере това?

И примерно, ако причината се е появила от токовия удар, то не би ли трябвало проблема да е в адаптера, захранващия блок..а не в цифровия изход

--когато вляза в ATI Catalist Control Center и вкарам конектора на HDMI в компа екрана премигва и се появява разпознатия монитор на телевизора но сигнал така  и не се появява ...

Най-вероятно е изгорял HDMI порта. На лап топ наемат ли се в сервизите да сменят такъв порт. Днес питах на различни места и ми дават противоречиви мнения

Най-вероятно е изгорял HDMI порта. На лап топ наемат ли се в сервизите да сменят такъв порт. Днес питах на различни места и ми дават противоречиви мнения

Аз бих пробвал нещо друго. Щом имаш лап топ, сигурно имаш рутер. Казваш, че телевизора е LG. Моя LG има DLNA.

Ако и твоя има (виж дали има RJ45 конектор отзад), слагаш от рутера кабел в телевизора и можеш да си пускаш

всичко безжично от лаптопа без нуждата от HDMI кабел.

Аз бих пробвал нещо друго. Щом имаш лап топ, сигурно имаш рутер. Казваш, че телевизора е LG. Моя LG има DLNA.

Ако и твоя има (виж дали има RJ45 конектор отзад), слагаш от рутера кабел в телевизора и можеш да си пускаш

всичко безжично от лаптопа без нуждата от HDMI кабел.

Благодаря за съвета!За съжаление нямам такъв конектор на задния корпус на тв-то. Телевизора ми е LG LED. Имам конектор за Wireless Control, но едва ли това може да е същото. Принципно имам 4 конектора HDMI/единия е за DVI/, скарт букса, оптичен аудио изход, място за слот карта, USB порт..

Точен модел на телевизора ще подпомогне нещата (пише го отзад на етикета му).

Точен модел на телевизора ще подпомогне нещата (пише го отзад на етикета му).

LG 32LE4500

За съжаление нямате друг вариант за връзка от страната на телевизора към мрежа - поддържа се някакъв wireless box, ама не ми стана много ясно как точно работи от ръководството.

Кажете сега точния модел на лаптопа - да се опитаме да търсим решение за друга връзка там...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.