Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връзка м/у лаптоп,dvd,телевизор

Featured Replies

За съжаление нямате друг вариант за връзка от страната на телевизора към мрежа - поддържа се някакъв wireless box, ама не ми стана много ясно как точно работи от ръководството.

Кажете сега точния модел на лаптопа - да се опитаме да търсим решение за друга връзка там...

DELL INSPIRON  N5010  . Сега ползвам само VGA буксата, поне все е нещо за гледане на филми на тв-то.Звука го извеждам на слушалки. По принцип на Тв-то пускам филми и от USB, но ако е BLU RAY не го чете. Пускам блу рей от компа през VGA , но само се дразня като гледам картината.

Купувай си един HDMI кабел и си връзвай лаптопа към телевизора с него. И проблема с качеството на картината ще изчезне, а ще си слушаш звука и на телевизора без допълнителни кабели, понеже HDMi пренася и звук освен картина.

LG 32LE4500

Защо не помислиш в/у варианта да инвестираш в нещо такова, аз лично не бих се наел да поправям HDMI на лаптопа, ако наистина е дефектирал при токовия удар. Нямам идея колко ще струва евентуален ремонт, но може да излезе толкова, колкото за едно такова устройство и пак ще трябва да се занимаваш да пускаш HDMI кабели до тв-то, а с бокса получаваш и други екстри... абе модерна работа :)

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Купувай си един HDMI кабел и си връзвай лаптопа към телевизора с него. И проблема с качеството на картината ще изчезне, а ще си слушаш звука и на телевизора без допълнителни кабели, понеже HDMi пренася и звук освен картина.

не е проблема в кабела. Имам HDMI кабел.Проблема вероятно е в порта HDMI на лап топа.Разпознават се лап топ и тв но не стига сигнал до тв-то. Преди време имаше токов удар и се прецака модема.Предполагат че статично електричество се е прехвърлило от модема към най-близко разположената чувствителна система - порта HDMI. Кабела HDMI си е наред. Странното е ,че при преглед на всички елементи на платката няма нищо опушено или изгоряло- всички джаджи относно HDMI уж били наред...може да има нещо, което техника на който го занесох да не може да хване.

Защо не помислиш в/у варианта да инвестираш в нещо такова, аз лично не бих се наел да поправям HDMI на лаптопа, ако наистина е дефектирал при токовия удар. Нямам идея колко ще струва евентуален ремонт, но може да излезе толкова, колкото за едно такова устройство и пак ще трябва да се занимаваш да пускаш HDMI кабели до тв-то, а с бокса получаваш и други екстри... абе модерна работа :)

Честно казано това не знаех че го има, вероятно защото досега не ми е налагало да използвам нещо такова. Не знам обаче дали ще може да въпроизведе на тв-то блу рей формат с около 30-40 ГБ филм или концерт примерно...не съм много наясно на какъв принцип работи това.

не е проблема в кабела. Имам HDMI кабел.Проблема вероятно е в порта HDMI на лап топа.Разпознават се лап топ и тв но не стига сигнал до тв-то. Преди време имаше токов удар и се прецака модема.Предполагат че статично електричество се е прехвърлило от модема към най-близко разположената чувствителна система - порта HDMI. Кабела HDMI си е наред. Странното е ,че при преглед на всички елементи на платката няма нищо опушено или изгоряло- всички джаджи относно HDMI уж били наред...може да има нещо, което техника на който го занесох да не може да хване.

Честно казано това не знаех че го има, вероятно защото досега не ми е налагало да използвам нещо такова. Не знам обаче дали ще може да въпроизведе на тв-то блу рей формат с около 30-40 ГБ филм или концерт примерно...не съм много наясно на какъв принцип работи това.

Относно блурей формата зависи как е рипнат но гледам, че поддържа .mkv видео и .dts аудио. Това мисля е съвсем достатъчно, но ти си знаеш приоритета. Не съм имал възможност да тествам точно тази машинка, но тя общо взето е бюджетно решение и винаги такива решения са въпрос на компромис и е възможно някъде да се задъхва. Ако искаш наистина нещо от висок клас, при което няма да имаш никакви проблеми ще се разтърсиш за подобни мултимедийни плеъри, но и цената там е друга. Пълно е с такива има и боксове базирани на андроид. Принципа на работа му е през домашната лан мрежа, поддържа и DLNA, което ще рече, че можеш да си пускаш съдържание на тв-то директно от лаптопа или смартфона по безжичен начин. Да се ровиш в нета през него и т.н. Мисля, че ще ти върши работа. Аз лично си поръчах това за село, но на мен ми трябваше нещо с вграден DVB-T тунер заради цифровата ефирна, иначе на LG-то там, което не е смарт си перкам и съм доволен много, като ходя де :)

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Относно блурей формата зависи как е рипнат но гледам, че поддържа .mkv видео и .dts аудио. Това мисля е съвсем достатъчно, но ти си знаеш приоритета. Не съм имал възможност да тествам точно тази машинка, но тя общо взето е бюджетно решение и винаги такива решения са въпрос на компромис и е възможно някъде да се задъхва. Ако искаш наистина нещо от висок клас, при което няма да имаш никакви проблеми ще се разтърсиш за подобни мултимедийни плеъри, но и цената там е друга. Пълно е с такива има и боксове базирани на андроид. Принципа на работа му е през домашната лан мрежа, поддържа и DLNA, което ще рече, че можеш да си пускаш съдържание на тв-то директно от лаптопа или смартфона по безжичен начин. Да се ровиш в нета през него и т.н. Мисля, че ще ти върши работа. Аз лично си поръчах това за село, но на мен ми трябваше нещо с вграден DVB-T тунер заради цифровата ефирна, иначе на LG-то там, което не е смарт си перкам и съм доволен много, като ходя де :)

Благодаря много за инфото!

Редактирано от Words (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.