Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Амии здравейте приятели :) Аз съм нов и ако можете ме упътете какво да взема

Ами от Варна съм ии бюджета ми е 300 лева друго имам само 2ГБ ДДР2 рам памет, вградено видео в Gigabyte GA G31M E52C

ии искам да стане малко по-геймърски..знам че бюджета ми е малък но ако може помогнете аа да и имам една видео карта HD5450 захранване и кутия зато захранването е 400W

Или ми предложете добър таблет за много брауз и средно за филми и за гейм

Редактирано от annonn (преглед на промените)

Процесор, памет и дъно

Ползваш стария хард, видеокарта (HD5450), захранване и кутия. Старата памет ddr2 я продай на някой за 20 лв.

Иначе за игри с подобна машина забрави . А таблети за игри са фантастика.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ами това мое захранване дали ще пасне..не разбирам много от тези неща но ми казаха че 400W e добре, дори да било фалшиво..Но какво ще рече фалшиво захранване..Ами харда той също ще пасне ли

Редактирано от annonn (преглед на промените)

Ще рече че не е 400W ами 200W например и по-важното е със спестени защити и при някой токов удар може да изгърми компа.

В тоя вид конфигурацията има-няма 150W та като мощност захранването не е проблем.

Харда ако е сата ще пасне. Какъв е обаче няма как да разбера. Ползвай AIDA64 ако не знаеш.

• Автор

Ами какво ще мога да играя като заглавия..

Ами използвам сата 2 кабел и хард

Ами какво ще мога да играя като заглавия..

С тази карта едва ли ще можеш да играеш нещо като хората,освен някои по-стари на ниски настройки!

• Автор

А ако взема по новата..защото си седи в кутия и незнам по-добра ли е тя е Asus EAH6450

Същата работа е. Това са 64 бит. карти за филмчета. Все пак по-добре си остави 6450 а 5450 я продай за 30 лв. заедно с паметта за 20 лв. и добави тия 50 лв. към оставащите 30 лв.

С така събраните около 80 лв. може да купиш някво горе-долу прилично захранване като това и да имаш възможност да добавиш видеокарта някога като имаш пари.

Говоря за нещо от типа на HD7790 за 250 лв. Тогава вече ще имаш нисък клас машина за игри. Вече предполагам придоби представа какво ти трябва и колко ще струва?

• Автор

Еми то тази 5450 е на приятел и ще трябва да му я върна но мога да продам ДДР2-ката но на кого

Ами за колко и на кой мога да продам видео картата..чисто нова е няма 2 седмици всичко в пакета.. :)

И на захранването ми пише точно това (на стикер е) AC Input:DC, Output,Max 230/115V : + 3.3V 18A 10/5A: +5V 25A 50-60H: +12V 17A Model 330C иии има 3 редици под този модел и на тях пише:

5V 0.5A 12V 0.8A + 5VSB 2A

По всички форуми има раздели "купува-продава". Просто си пусни обявата по-форумите които посещаваш като оставиш телефон за връзка.  

5450 щом е на приятел трябва да си запазиш 6450 че без видео не става. Ще я продадеш в бъдеще като купиш нова.

Захранването е достатъчно за старата карта и ново ще потрябва чак като тръгнеш да купуваш нова.

пс. Asus HD6450 е 60 лв. чисто нова в магазина та повече от 40 лв. не очаквай да и вземеш ако тръгнеш да я продаваш. 

• Автор

Ами какво ще мога да играя с тази конфиг. ще има ли разлика въобще

Човек без видео въобще няма да имаш работещ компютър та кажи ми тогава какво ще правиш?

Естествено че ще има разлика но за да играеш нови игри ти се обясни че трябва и ново видео и захранване.

Обаче няма смисъл да взимаш видео и захранване ако първо не смениш процесора а това налага смяна и на паметта и дъното.

Сега разбра ли?

• Автор

Не бе със 6450 какво ще мога да играя--+другите чати които ми предложихте

Каквото и до сега но по-добре. Реално всичко ще тръгне щом тръгва и на вградено видео като HD4000. Друг е въпроса какво ще става за нормална игра.

Ако те интересува конкретно заглавие си търси инфо в нета понеже никой няма да седне да ти прави списъци. 

Не това дори няма да тръгне понеже са несъвместими частите. Горе съм ти дал вариант ако искаш нещо по-скъпо взимаш дъно с A75 чипсет вместо А55 и 750К вместо 740 и повече рам.

• Автор

Ами значи моята конфигурация какво да я правя кое мога да взема 1-во Видео,захранване и рам и после процессор и дъно или обратното

1. Процесор, дъно и рам като си оставяш видеото, харда и захранването.

2. Захранване и видео като захранването трябва да се вземе преди видеото. Демек видеото може и по-късно ако няма пари.

пс. Старите процесор, дъно и рам може да ги продаваш. Захранването и видеото чак като купиш новите. 

Колко мога да взема за частите си?

Цифричките пред линковете виждаш ли ги? 1 ще рече първо него а 2 след това...

Все пак ако още не я ясно да поясня. На старото дъно не можеш да сложиш нов процесор и рам а на ново старите. Демек и трите неща от линка се купуват заедно!

След което парите свършват. Събираш пари за захранване. После събираш и за видеокарта. Точно в този ред а не да сложиш ново видео със старото захранване.

По-ясно от това не мога ти го обясня.

Комп може да си купиш и за 100 лв. ако целта ти е "пишеща машина".Няма видеокарта а тоя целерон сигурно е на нивото на стария ти процесор и някво китайско захранване.

Реално това ще е по-зле и от стария ти в игрите. Тая тема върви към заключване ми се струва...

Тая тема върви към заключване ми се струва...

Тя темата е за „някъде“ си!

Интересно ми е как не забелязвате, че от три или четири дни давате съвети на един и същи потребител, под друго име? А именно на Nasko_to0 не някой модератор вземе това под внимание. Форума или по-точно раздел „Хардуер“, виждам, че доста се напълни със такива теми, та на къде отива!?

Ами най-евтиния четириядрен Интел е над 300 лв. та няма как да стане. Двуядрения също отива над 200 лв. та просто не е изгоден. Демек Интел не те устройва при тоя бюджет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.