Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!

След 5-6 години най-накрая ще сменям компютъра. :)

Знам, че готовите конфигурации не са добър избор и затова реших да се допитам до експертно мнение (вашето) за новия компютър.

Та бюджета е до 800 лева. Компютъра ще го ползвам за цъкане на игри (Фифа, Пес, НБА ), гледане на филми и безцелно разцъкване на тийн... Горе долу целта ми е на компа да тръгват бъдещите версии на тези игри. Нямам претенции игрите да вървят на макс, просто да си убивам времето при скука. Намерих един сайт http://www.game-debate.com/ , в който открих опции да гледам дали дадена игра ще тръгне. Понеже не вдявам много от имена на компютърни компоненти, ще ви помоля да пишете кое какво е, за да мога да си го въвеждам в този сайт и да видя как са нещата. Прочетох няколко теми  подобни на моята, но за всеки случай реших да питам самостоятелно.

Забравих! Посъветвайте ме и за мойте не особено високи цели, лаптон или настолен компютър е по добре?

Благодаря ви много и приятен ден! ;)

ПС - Не забравяйте да гласувате днес!

Редактирано от vladi2610 (преглед на промените)

Една AMD платформа, за нормална игра: 
ASROCK FM2A55M-DGS BULK FM2 

Обща стойност - 789.30 лв. с ДДС - Количка

И едно предложение със Intel платформа:
ASROCK B75M-DGS BULK 1155 

Обща стойност - 820.49 лв. с ДДС - Количка - тази излезе със двадесет лева. по-скъпа! По-производителната смятам, че е тази със 740 процесора!?

Другия вариант е да почакате докато излезе, новите процесори на Intel. 

Поздрави и успех в избора!

• Автор

Към този бюджет трябва ли да се добавят периферия(монитор, мишка и клавиетура)?

Не. :)

Не. :)

Монитора 17 или 19 инчов 1280х1024,1440х900,1366х768 ли ти е?

Едит: ако разполагаш с такъв и нямаш намерение да сменяш може да се резни от 2гб памет на видео картата и да се вложи в нещо по добро както наруто постна долу.

Редактирано от MU Online FTW :D (преглед на промените)

На първата може да се сложи и 750К вместо 740 и пак ще е по-бюджета за разлика от интелската която определено не е по-добра а само по-скъпа.

Като гледам и видеокартата е резната поради тази причина. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

playalistic май още не си пил кафе? Новия 6350 е на цената на 6300 та втория просто го брой пенсиониран. Няма нужда да им разчистваме залежалите бройки.

Това дъно е просто смях в залата и не ми стана ясно с кой точно биос идва понеже има разлика. Захранването и паметта са.... :no-no:  Харда как да е Хитачи са си добри.

Но просто както винаги съм казвал не си заслужава заради безплатната доставка да им събираш отпадъците на емаг. Не сме клошари. 

Само видеокартата да си поръча от там.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

playalistic май още не си пил кафе? Новия 6350 е на цената на 6300 та втория просто го брой пенсиониран. Няма нужда да им разчистваме залежалите бройки.

Това дъно е просто смях в залата и не ми стана ясно с кой точно биос идва понеже има разлика. Захранването и паметта са.... :no-no:  Харда как да е Хитачи са си добри.

Но просто както винаги съм казвал не си заслужава заради безплатната доставка да им събираш отпадъците на емаг. Не сме клошари. 

Само видеокартата да си поръча от там.

Процесора е този защото дъното не поддържа 6350!

Да дъното е стар чипсет без екстри , но целта е само да запали процесора!

колега смени процесора с AMD FX X6 6350, 3900 MHZ по евтин е + по 400 Mhz отгоре :)

125В ТДП не се поддържат от дъното!

А старата кошница какво ще я правиш? Ако искаш можеш да вземеш хард диска от нея и да го ползваш на новата конфигурация, като парите ще отидат за по-добри части. Ето предложение с хард диск:
BB код:
ASROCK FM2A55M-DGS BULK FM2
ATHLON X4 750K /BOX/FM2
CORSAIR 1x4GB VALUE SELECT DDR3 1600Mhz 1.5V
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB
SAPPHIRE HD7790 1GB GD5 BULK
CM K350 W/600W PSU

Обща стойност - 745.54 лв. с ДДС

Линк:
http://nikem-bg.net/cart/47473p1r47525p1r1003235p1r43848p1r48710p1r46784p1rf.html

И едно без хард диск Intel:

BB код:
SAPPHIRE HD7790 1GB GD5 BULK
CM K350 W/600W PSU
ASROCK B75M-DGS BULK 1155
I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155
4GB DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA

Обща стойност - 848.13 лв. с ДДС

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Хубав лаптоп за тези пари няма да намериш,особено ако разцъкваш много игри.За 800 лева ще се направи нещо хубаво и ако си с малка резолюция,ще може дори на макс да ги играеш,но ако запазиш и хард диск,ще се направи наистина една хубава машина.Горе предложенията са хубави,особено на Masterplay и Нико_ като производителност.Ако бях на твоето място бях избрал един от тези предложения,защото за тези пари по-добро от тях няма да видиш.

С бюджет от 800 лева и желание за играене на игри определено изборът е настолен компютър. :)

Само една забележка. Внимавай с кутиите, дали ще поберат ATX дъно. Също така направи справка и за това, дали процесорите се поддържат. Няма смисъл да се гадае ще запалили процесора или не без ъпдейт на BIOS-а. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.