Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! Тъй като не съм много на "ти" с ПЦ компонентите,а и разбрах ,че на части ще ми излезе доста по евтино отколкото готова конфигурация,реших да се обърна към вас за малко помощ!

Предимно ПЦ-то ще се използва за игри.Максимум бюджета е 400-500 лева,искам да ъпгрейдна RAM,CPU и видео картата основно (ако някой има препоръки за други неща нека да пише!).

Това е настоящата ми конфигурация:

Processor : Pentium® Dual-Core  CPU      E6300  @ 2.80GHz (2C 2.8GHz, 2MB L2)
Socket/Slot : FC LGA775

Mainboard: ASRock G31M-S

Memory Module(s)
Memory Module : Nanya M2Y1G64TU88D7B-AC 1GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)
Memory Module : Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)

Video Adapter : ATI Radeon HD 4550 (2CU 160SP SM4.1 600MHz, 512MB DDR3 1.5GHz 64-bit, PCIe 2.00 x16)

Storage Devices:
Hitachi HDT721075SLA380 (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 7MB Cache)

Благодаря предварително!

Редактирано от pinguiny (преглед на промените)

Такива ъпгрейди не си заслужават, освен ако не става въпрос за много стари игри, на които искаш да вдигнеш fps-a.  500 лева няма да са достатъчни едновременно за добра нова платформа и добра видеокарта, но пък с продажба на старите неща, сумата може би ще скочи до към 650 при късмет с продажбите. Така ако се ползват стария хард и кутия, работата може да се получи. 

BB код:

Обща стойност - 561.71 лв. с ДДС - Като продадеш старите неща и запазиш само харда и кутията
Линк:

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

Захранването е CODEGEN 350-X (450W)

Е добре,за едни читави процесор,видео карта и рам няма ли да стигнат 500 лева? Просто си нямам на идея кои точно ще мога да сглобя с моето дъно и т.н.

Поздрави!

Захранването е CODEGEN 350-X (450W)

Е добре,за едни читави процесор,видео карта и рам няма ли да стигнат 500 лева? Просто си нямам на идея кои точно ще мога да сглобя с моето дъно и т.н.

Поздрави!

Бe те си се побират обаче захранването ти е боклук а пък няма смисал да инвестираш в някво спарено 775 по хубу вземи тва дето ти предложих по добре не може човек се пак това е 4 ядрен процесор 4ГБ рам и що годе добро видео с тва ще може да цъкаш новите игри спокойно.

То иначе и за 400лв може да вземше по-добро от твоето(ето,ето(тук си запазваш и захранването)) но онова е мн по-добро дето ти предложих.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

BB код:

Обща стойност - 561.71 лв. с ДДС - Като продадеш старите неща и запазиш само харда и кутията
Линк:

Това изглежда добре, но като се продадат старите неща вероятно ще има 650 лева. А до там може да се вмести дори HD7790 с по-добро захранване и дори още РАМ. На практика това би било идеалната конфигурация, поне 10 пъти по-производителна при игри от досегашната му.Иначе хвърля 400-500 лева в мръсния канал с тая платформа LGA775. Нищо не става вече от нея. Единственото, което си заслужава в случая е една 8800GT на старо за ...не знам колко вървят, но може би 50-60 лева. Повече не може да изстиска от тая платформа. Така поне ще има 3-4 пъти повече кадри при игри. само дето скапаното захранване може да изпорти нещата. Затова към тая 8800GT  или аналог като HD6670 DDR5  и едно захранване за 50-60 лева. Зависи все пак какво мисли да постига с тоя ъпгрейд. 

• Автор

Благодаря за предложенията!

Това изглежда добре, но като се продадат старите неща вероятно ще има 650 лева. А до там може да се вмести дори HD7790 с по-добро захранване и дори още РАМ. На практика това би било идеалната конфигурация, поне 10 пъти по-производителна при игри от досегашната му.Иначе хвърля 400-500 лева в мръсния канал с тая платформа LGA775. Нищо не става вече от нея. Единственото, което си заслужава в случая е една 8800GT на старо за ...не знам колко вървят, но може би 50-60 лева. Повече не може да изстиска от тая платформа. Така поне ще има 3-4 пъти повече кадри при игри. само дето скапаното захранване може да изпорти нещата. Затова към тая 8800GT  или аналог като HD6670 DDR5  и едно захранване за 50-60 лева. Зависи все пак какво мисли да постига с тоя ъпгрейд. 

Добре,да кажем ,че ще успея да ги продам,би ли ми предложил какво имаш предвит под "идеална конфигурация" за тези пари ? 

Също разбрах че след месец излиза някакъв нов процесор от Интел,по добре ли е да го изчакам или не е по моите възможности ?

Поздрави!

Благодаря за предложенията!

Добре,да кажем ,че ще успея да ги продам,би ли ми предложил какво имаш предвит под "идеална конфигурация" за тези пари ? 

Също разбрах че след месец излиза някакъв нов процесор от Интел,по добре ли е да го изчакам или не е по моите възможности ?

Поздрави!

Ами аз казах какво имам предвид. Добавяш една HD7790  с малко по-добро захранване и си готов. Другия вариант е да остане това захранване и да добавиш още една плочка памет. А за новите процесори няма смисъл да чакаш. В началото ще излязат скъпите варианти на процесори и дънни платки. Едва на по-късен етап може би, но дотогава я камилата, я камиларя. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Ще взема HD7790 и още една плочка тогава,захранването го оставям.

Благодаря ви за помощта,страхотни сте!

Видеото може да го ползваш и в бъдеще стига да не стане някоя беля междувременно с това боклучаво захранване.

Памет няма смисъл понеже е старата ddr2. Това е скъпа инвестиция в нещо отдавна мъртво. Все едно да вземеш процесор.

Смислена покупка е захранване, видео, хард и кутия понеже може да се ползват и в бъдеще.

пс. KB2640148 ясно го е казал - захранване -> видео или памет (бих добавил единствено втора ръка) а не видео и памет без захранване.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

пс. KB2640148 ясно го е казал - захранване -> видео или памет (бих добавил единствено втора ръка) а не видео и памет без захранване.

Добре,ще взема конфигурацията предложена от CpuKiller,но с HD7790 видео карта и още една плочка рам.Има ли значение какво захранване да избера или просто да гледам да е повече от 500W мощност?

Има голямо значение какво захранване ще избереш а това дали е 500W е без значение. Това дето е предложил CpuKiller е лош избор.

Гледай да е Active PFC а не Passive и да има реални 300W. Например това.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Би ли ми предложил някое читаво захранване за тази конфигурация тогава? (извинявай ама идея си нямам какво да гледам)

Благодаря!

пс. Добре ще взема това което предложи тогава.Благодаря на всички!

Здравейте! Тъй като не съм много на "ти" с ПЦ компонентите,а и разбрах ,че на части ще ми излезе доста по евтино отколкото готова конфигурация,реших да се обърна към вас за малко помощ!

Предимно ПЦ-то ще се използва за игри.Максимум бюджета е 400-500 лева,искам да ъпгрейдна RAM,CPU и видео картата основно (ако някой има препоръки за други неща нека да пише!).

Това е настоящата ми конфигурация:

Processor : Pentium® Dual-Core  CPU      E6300  @ 2.80GHz (2C 2.8GHz, 2MB L2)
Socket/Slot : FC LGA775

Mainboard: ASRock G31M-S

Memory Module(s)
Memory Module : Nanya M2Y1G64TU88D7B-AC 1GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)
Memory Module : Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-23-6-3)

Video Adapter : ATI Radeon HD 4550 (2CU 160SP SM4.1 600MHz, 512MB DDR3 1.5GHz 64-bit, PCIe 2.00 x16)

Storage Devices:
Hitachi HDT721075SLA380 (750.2GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 7MB Cache)

Благодаря предварително!

Просто е безмислено да се прави обновяване, като  имаш налични средства взимаш нова конфигурация и тогава можеш да се допиташ до форума за някой и друг съвет! Все пак искаш да играеш всички по така игри, а за това си иска парички! Каза, че бюджета е 400-500лв.-ОК, ако успееш да продадеш тази стара бангия и събереш още и някой друг лев, което ще рече твоя бюджет от 500лв+евентуално 150лв. от продажбата на старата ти конфигурация стават 650лв.! И какво: за една що годе геймърска машина ти трябват минимум 1200.00лв.! Прави си сам изводите дали си заслужава или не! Ако си фен-да, заслужава си! Дерзай:-)))

Редактирано от Testament100 (преглед на промените)

• Автор

Наясно съм че бюджета не ми е достатъчен за добра геймърска конфигурация,а не мисля да хвърлям толкова парички за такава :D

За тази цел се обърнах към хора които разбират.Предложеното от колегите тук ще ми е достатъчно за няколко годинки(със старата машина карам вече 4-5 години)може и още някой ъпгрейд да направя след време,а и няма да ми трябва за толкова натоварващи игри,предимно MMORPG.

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.