Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за антивирусни

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам какво ви е мнението зa тази антивирусна -  Microsoft Security Essentials. Така и не знам много за този отхвърлян безплатен Софтуер за който аз имам добро впечатление - хваща много сериозни вируси които дори и платена програма като - Нод32, не лови. Не знам ама съм сигурен, че повечето тук бихте препоръчали да се ползва  - Nod32, пред тази на Майкрософт? 

Ако може да чуя и вашето мнение, мерси.

Редактирано от nslow (преглед на промените)

Като си доволен защо питаш? Като внимаваш какви ги вършиш карай си с нея и да не ти дреме.

• Автор

Като си доволен защо питаш? Като внимаваш какви ги вършиш карай си с нея и да не ти дреме.

Защото  по-принцип по-цял свят се  правят сравнение м/у 2 или повече антивирусни и не само. Това, че на мен ми харесва не означава, че продукта може да е хубав. Модераторите, тука толерира ли се хейтърското отношение, моля?

Привет,

Майкрософт Секюрити Есеншълс има 2 плюса - единият е, че е безплатна, а другият - че не дава фалшиви тревоги. Дотук с плюсовете се приключва, поне според мен. Проблемът с нея е, че много хакери правят вирусчета, с които прецакват работата на творението на Майкрософт, и по този начин тя става напълно неизползваема. Има не много голям набор от дефиниции, което разбира се, за уважаваща себе си антивирусна е голям пропуск. Както сам твърдиш - много хора биха ти препоръчали ЕСЕТ пред MSE. Така е наистина! Това не означава, разбира се, че само ЕСЕТ е по-добра програма от MSE. Има много други, дори и напълно безплатни, които вършат много повече работа.

Защото  по-принцип по-цял свят се  правят сравнение м/у 2 или повече антивирусни и не само. Това, че на мен ми харесва не означава, че продукта може да е хубав. Модераторите, тука толерира ли се хейтърското отношение, моля?

Преди да намесваш модераторите - ползвай търсачката на форума: http://www.kaldata.com/forums/topic/179427-microsoft-security-essentials-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B8/

Цяла тема са отворили ората :clown:

Третия плюс е, че трябва да ти е легален джама за да сваляш дефиниции. Няма допълнителни модули за защита.  Това е едно голямо дърво, дори и сертификат за качество и сигурност не успя да вземе, за поредн път:

http://www.tomshardware.com/news/AV-TEST-Certification-Security-Essentials-Double-Failure-0-Day,20524.html

А тва, че хваща нешо, което НОД не успява, това е така, защото нода е кракнат. От безплатните бих препоръчал Comodo antivirus free или Avira free.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

• Автор

Добре, мерси за информацията, обаче във вирустотал 6 от 46 антивирусни хващат - backdoor, в това число и на Майкрософт, а другите които го хващат .. не съм ги и чувал.

Идеята ми беше просто за сравнение м/у тези две антивирусни понеже преди ползвах ЕСЕТ, 

И Аваста е безплатна но и тя не хваща - backdoor

Както казах, NOD32 ако не е платен, не пази.  Аваста е всеизвестно, че е боклук. Дай го тоя файл. Това, че MSE е хванала нещо, не значи, че е добра. В интернет има милиони вируси. Ама милиони. Моята антивирусна засича над 10 милиона вируси, коне, червеи....Едно е да засече един файл, друго е да може да се пребори с него и да оправи поразиите.  MSE e провал. Няма да може да се справи с някок по-сериозен бацил. За това има платени антивирусни, които предлагат повече начини за защита.

Това, че на мен ми харесва не означава, че продукта може да е хубав.

Ти май не знаеш какво искаш.

Моля спазвайте дискусията в рамките на добрия тон.

По-отношение на MSE и WD - новата версия на ZA досега я обезврежда доста успешно (не съм споменавал по-рано, защото всички се обсъждаше при затворени врати). Но вече всички ние от екипа с чуждестранните колеги намерихме какво прави...Вече има и публично инфо по-въпроса, но линк все още ще се въздържа да дам...нека да мине известно време.

Това прави софтуера за момента непрепоръчителен. Иначе да..има способността да хваща упорити бацили, но и пропуска и доста неща. Но ако е подплатена с добра защитна стена като Comodo, Online Armor или PF - това я прави доста добра комбинация.

Както казах, NOD32 ако не е платен, не пази.  Аваста е всеизвестно, че е боклук. Дай го тоя файл. Това, че MSE е хванала нещо, не значи, че е добра. В интернет има милиони вируси. Ама милиони. Моята антивирусна засича над 10 милиона вируси, коне, червеи....Едно е да засече един файл, друго е да може да се пребори с него и да оправи поразиите.  MSE e провал. Няма да може да се справи с някок по-сериозен бацил. За това има платени антивирусни, които предлагат повече начини за защита.

"Аваста е всеизвестно, че е боклук." - повечето тестове говорят обратното. А общите приказки едва ли вършат работа на някого.

Тази която ти дава достъп до компютъра не е ли сериозен вирус?

Да, това е троянски кон. Обаче работата е там, че има много видове зарази - ботнет мрежи, троянци, вируси, червеи....И всички те действат по-различен начин и правят различни магариии, някои правят незабелязани промени, други замества системни файлове, трети се самокопират и т.н.

"Аваста е всеизвестно, че е боклук." - повечето тестове говорят обратното. А общите приказки едва ли вършат работа на някого.

Аз говоря, от личен опит, не се занимавам с платени тестове. ;)

Да, това е троянски кон. Обаче работата е там, че има много видове зарази - ботнет мрежи, троянци, вируси, червеи....И всички те действат по-различен начин и правят различни магариии, някои правят незабелязани промени, други замества системни файлове, трети се самокопират и т.н.

Аз говоря, от личен опит, не се занимавам с платени тестове. ;)

Добре, но не обобщавай, че е всеизвестно.

Аз пък съм на мнение, че Аваст 4.8 например е пълен боклук, но по-съвременните версии са си доста читави. Като за безплатна антивирусна си е на едно досто добро ниво! В сравнение особено пък с украшението на Microsoft, Аваста направо си е идеален.

Добре, но не обобщавай, че е всеизвестно.

Добре де, знаят го само опитните потребители. ;)

Аз пък съм на мнение, че Аваст 4.8 например е пълен боклук, но по-съвременните версии са си доста читави. Като за безплатна антивирусна си е на едно досто добро ниво! В сравнение особено пък с украшението на Microsoft, Аваста направо си е идеален.

Нямат дефиниции, а и не се справят с обезвреждането.

Добре де, знаят го само опитните потребители. ;)

Според теб тестващия за Comss.ru не е опитен.

Да, тук е тестван пакета, но разликата му с безплатната е стената, анти спам и пълните опции на Sandbox-а.

Ами AV Comparatives, AV-Test, та дори и Dennis Technology Labs. Аваст показва стаблност и добри резултати във всички тях. Ако беше в един тест ОК, а на дъното в друг, да кажем, че е платен тест и пристрастен, но пък при всичките?

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Ама той не ги е стартирал. Да ги пусне и да видим как ще се държи аваста. :)

Не си го гледал внимателно, от 21:40 започва да стартира файлове от едната папка.

Не си го гледал внимателно, от 21:40 започва да стартира файлове от едната папка.

Е, явно ми е доскучало. :) Иначе пуснах същия тест със KIS 2013 и остави едва 72 файла и системата работеше. :)

PS: Сега догледах-човека си каза, че системата му зависва, след рестарт, се пуска един файл vostok нещо си. ;)

Е, явно ми е доскучало. :) Иначе пуснах същия тест със KIS 2013 и остави едва 72 файла. :)

Виж, изпаднах в офтопик, но теста е сериозен и е част от тестването на почти всички по-известни (и не само) АВ продукти. Процесът на тестване е един и същ при всички. Не му е доскучало, а си има принципи по които човекът си провежда тестовете. Да, дълги са за гледане, но според мен са много интересни и доколкото може при подобни обстоятелства (все пак не е тестова лаборатория) са обективни. Свалям му шапка за търпението.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.