Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд(само процесор"Intel) или ново дъно+ процесор",AMD платформа

Featured Replies

Настолния ми компютър в момента е с дъно:Gigabyte EPT 41T UDL3 и процесор :Intel Pentium Dual Core E6500.Компютъра си работи добре, но когато обработвам FullHD видео става бавничко, за това се налага да работя в HD само.Първоначалната ми идея бе да сложа по производителен 4 ядрен(интел) процесор и да добавя към вече инсталираните 4 Гб РАМ още +4. Но си мисля...че един нов 8 ядрен процесор(примерно :AMD FX-8120 / 3.1G/X8/BOX/AM3 +) със съответното дъно ще е по добър вариант за целта.Моля Ви за мнение по темата: ъпгрейд(с нов интел 4 ядрен проц) или нов(8 ядрен АМД) процесор + дъно и съответно препоръка за АМД дъно

А защо не една нова платформа на Intel, примерно нещо с Core i5 3xxx който мисля бие по производителност 8 ядрените AMD-та. Особено за обработка на видео си мисля че е по добре Intel :) Ако искаш може да изчакаш още няколко месеца за да излязат новите Core i от 4-то поколение които ще са още по производителни :)

Сподели като цяло каква е конфигурацията в момента, защото освен процесор и дъно може да се наложи и друга смяна, също така и бюджет с който разполагаш.

И още нещо, покупката на процесор socket 775 не си заслужава, вече е прекалено стара и малкото останали процесори по магазините са на много висока цена :)

^ Аз не съм много съгласен с това,което казваш.AMD се справят чудесно с програми,а в мултитаск дори бият някои процесори на интел.За чакането на Haswell - Ще му трябва ново дъно,което ще е доста скъпо + скъп процесор.AM3+ сокета пък ще е още актуален и AMD ще пуснат нови процесори,затова е по-добре да се насочи към AMD,но все пак авторът трябва да каже бюджет.

Редактирано от not (преглед на промените)

• Автор

бюджет конкретен нямам,компютъра всъщност е за мой приятел,който се занимава професионално със видеобработка и спешно се нуждае от него.Затова и варианта в "какви процесори ще излязат скоро" отпада.Трябва ми високопроизводителен процесор+ дъно,което да поръчам УТРЕ ! Лично аз предпочитам варианта със AMD FX 8120 и не защото съм фен на АМД или Интел, а защото знам,че 8 ядра са си 8 и това е от решаващо значение при видеобработката.Моят старичък вече AMD Phenom II(работи перфектно като 4 ядрен) многократно се е доказал( с лек клок) в това отношение.Така,че моля Ви давайте конкретни предложения за процесор и дъно,като цената не е определяща в случая.

Съгласен съм и с TheDarkAngelOfHope,че няма смисъл да се наливат пари в остарялата вече платформа 775

бюджет конкретен нямам,компютъра всъщност е за мой приятел,който се занимава професионално със видеобработка и спешно се нуждае от него.Затова и варианта в "какви процесори ще излязат скоро" отпада.Трябва ми високопроизводителен процесор+ дъно,което да поръчам УТРЕ ! Лично аз предпочитам варианта със AMD FX 8120 и не защото съм фен на АМД или Интел, а защото знам,че 8 ядра са си 8 и това е от решаващо значение при видеобработката.Моят старичък вече AMD Phenom II(работи перфектно като 4 ядрен) многократно се е доказал( с лек клок) в това отношение.Така,че моля Ви давайте конкретни предложения за процесор и дъно,като цената не е определяща в случая.

Съгласен съм и с TheDarkAngelOfHope,че няма смисъл да се наливат пари в остарялата вече платформа 775

Наистина грешиш,ако мислиш,че има "реални" 8 ядра.Въпреки това ще върши работа.Нека да оточним нещата,трябва му дъно,процесор + 4гиги рам?Тогава се получава така: Количка . Виж и скай,там мисля,че е наличен по-добрия процесор FX 8350.Добавяш пак същото дъно + рам памет.А за новите процесори имах предвид,че има възможност да смени процесора си,без да сменя дъното. Успех!

Редактирано от not (преглед на промените)

• Автор

Наистина грешиш,ако мислиш,че има "реални" 8 ядра.Въпреки това ще върши работа.Нека да оточним нещата,трябва му дъно,процесор + 4гиги рам?Тогава се получава така: Количка . Виж и скай,там мисля,че е наличен по-добрия процесор FX 8350.Добавяш пак същото дъно + рам памет.А за новите процесори имах предвид,че има възможност да смени процесора си,без да сменя дъното. Успех!

благодаря за корекцията относно процесора ! Дъното,което ми препоръчваш обаче ми се струва бюджетно....какво мислиш за това : http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=44348

благодаря за корекцията относно процесора ! Дъното,което ми препоръчваш обаче ми се струва бюджетно....какво мислиш за това : http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=44348

Не,всяко AM3+ дъно ще ти върши работа.Което и да избереш,не е проблем.Е,естествено не някое дъно за 80 лева. :)

По добре Xeon или i7 но пък не си казал бюджет.

Eто с I7

Ето и с AMD тук има 16GB рам  и може да продадеш старата но докато не кажеш бюджет може да ти се предлагат и конфиги до "милиони"

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

По добре Xeon или i7 но пък не си казал бюджет.

Eто с I7

Ето и с AMD тук има 16GB рам  и може да продадеш старата но докато не кажеш бюджет може да ти се предлагат и конфиги до "милиони"

8 гиги ще са му достатъчни за сега.Да,не е споменал бюджет,но АМD се справя доста добре с програми и след време AMD ще пуснат нови процесори и ще може да смени процесора без да сменя дъното,а интел пък ще са с нов сокет и губи ъпгрейд с i7,ако държи на това.

Реално нищо не се губи. Всичко се продава след изтичане на годността му. Е, малко на загуба, но пък дотогава ще си има чудесен i7 :) Тук във форума има хора с иседмици на по +3-4 години. Да не им е зле? Дори новата Crysis 3  не ги затруднява. Да не издребняваме толкова. Какво ще направят АМД и какво няма да направят, не е работа на феновете, а на производителя. А той доказа, че умее да лази по нервите на своите фенове и да предизвиква главно усмивка в лицата на другия лагер. 

Точно.Нищо няма да загуби в крайна сметка,всичко зависи от бюджета му.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.