Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на Intel Celeron D320 2.4 ghz processor

Featured Replies

Значи имам 1 стар пц и искам да му клокна процесора. До колко може да се клокне и как ви питам :Д ето го дъното. Дъното е от някои тия 865а01-ре, всички ми изгелждат еднакви така че няма да има проблем.

Другите компоненти - Hard-80 gb seagate baracuda, Video - Nvidia geforce 6200 turbo, ram 256 mb ddr

Кажете кое на колко да го настроя г/д за оптимален клок, тук този пич си го е клокнал до 3.4 гига на мене ми стигат и по-малко но и 3.4 няма да откажа :Д 

Редактирано от yokohama..yms (преглед на промените)

• Автор

Абе що биоса не ми дава да бутам FSB-to  не го намирам никаде намирам само CPU clock Стойностите му са от 133 до 165 Мегахерца.

Току що нагласих на 145 мега херца и процесора стана на 2.61 гхз

множителя е на макс 18 а скороста на шината bus speed (145 mhz) температурите са нормални, като се натовари на 100 % стигат 60~65 градуса

Сложих до на максимален цпу клок 165 мхз и достигна честота почти 3 гига (2.93) рових се из целия биос и нищо за бутане по процесора освен тоя клок не намерих. пускам приме95 за тест,

Дава ми някав ерор след 4 мин тест "Rouding was 0.5 expected less than 0.4" 

• Автор

Разбрах защо, защото биоса ми е заключен някой да знае как да го отключа Phoenix Award bios v6.00 PG 10/26/2005. Kато имам предвид заключен ,че нямам функции за ФСБ и още няколко така прочетах на 1 място и като се отключи ще се покажат, иначе мога да влизам в него.

• Автор

Клокнах го през Clockgen на 3 гига :) може и повече но явно или дъното ми пречи или заради това ,че  го няма точното ми ICS 952603 ,а използвам 607 в програмата

Клокнах го през Clockgen на 3 гига :) може и повече но явно или дъното ми пречи или заради това ,че  го няма точното ми ICS 952603 ,а използвам 607 в програмата

Вдигни волтажа малко ако не си го вдигнал вдигни го  и го мъчи още.

• Автор

Вдигни волтажа малко ако не си го вдигнал вдигни го  и го мъчи още.

Това искам да направя но биоса ми е заключен и няма тези опции трябва да го ъпдейтна или да го отключа някак си, пък и не е сигурно дали след ъпдейта ще е отключен. Дай си скайп за връзка можем да измислим нещо. Между другото току що смених термо пастата и почистих всичко с охлаждането му и него :) сега е 38 градуса пък вчера непочистен беше 45 

И още знам ,че ФСБ-то може преспокойно да стане 180 мхз ама като го направя ми се рестартирва пц-то мисля ,че това е защото не му достига напрежение на процесора и заради това като бутна Vcore или там напрежението му май ще стане. Ето този пич преспокойно си работи на 180 фсб с БОКС охлаждането.

Това искам да направя но биоса ми е заключен и няма тези опции трябва да го ъпдейтна или да го отключа някак си, пък и не е сигурно дали след ъпдейта ще е отключен. Дай си скайп за връзка можем да измислим нещо. Между другото току що смених термо пастата и почистих всичко с охлаждането му и него :) сега е 38 градуса пък вчера непочистен беше 45 

И още знам ,че ФСБ-то може преспокойно да стане 180 мхз ама като го направя ми се рестартирва пц-то мисля ,че това е защото не му достига напрежение на процесора и заради това като бутна Vcore или там напрежението му май ще стане. Ето този пич преспокойно си работи на 180 фсб с БОКС охлаждането.

Не трябва да буташ VCORE а да го вдигаш .

А пък пича нали виждаш че дъното му е  по-добро от твоето. 

И я постни снимка от биоса си. 

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор
Биоса ми е Phoenix Award Bios v6.00pg 10/26/2005 година а дъното ми е посочено най-горе, най сетне го видях какво е и оправих линка   :) CPU cloka ми на 133мхз само при старта, след като зареди пц-то си става клокнатия от програмата

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

2рата снимка е от frequency/voltage control, 1 oT bios features

Биоса ми е Phoenix Award Bios v6.00pg 10/26/2005 година а дъното ми е посочено най-горе, най сетне го видях какво е и оправих линка   :) CPU cloka ми на 133мхз само при старта, след като зареди пц-то си става клокнатия от програмата

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

2рата снимка е от frequency/voltage control, 3 oT bios features

Влез и в Advanced Chipset Features 

• Автор

Приключих с клока, след като обнових биоса (оказа се същия като стария значи няма обновления) с superupgrade utiliy на производителя на дъното ми. После с Superstep utility  пак от производителя на дъното ми клокнах процесора до 175 мхз на шината. Опитах се и да бутна волтажа но не го направи уж сложих минимум волтаж 1.4V. 

Публикувано изображение

Не знам дали може да отключиш скритите функции на твоето дъно, но при GB това става с клавишната комбинация ctrl+F1. За клока оказва влияние и паметта. Така, че и на нея трябва да се зададе най-ниския множител, а таймингите да се разхлабят малко, ако се налага. Освен това и там може да бутнеш малко напрежението, но с твоето дъно мисията ми се струва невъзможна. Оня ден преглеждах ръководството му и не открих нищо обнадеждаващо.  

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Днес и аз го прегледах и аз така неоткрих нищо хубаво ако може да ми кажеш как да смъкна множителя на паметта или там какво беше да го направя :) мисля да намеря от някаде 2 или 4 платки рам по 1 гб или по малко пц3200 ддр за да го направя малко по бърз защото сега използва само 1 платка пц3200 ддр 256 мб.

Задай паметта на DDR 266. AGP  прозореца го увеличи като вземеш РАМ. Картата ти ползва РАМ памет, защото няма собствена ( вероятно). Не знам как изобщо я караш с 256 МБ РАМ, ако наистина са толкова и не ни будалкаш нещо. Друго не виждам какво може да се направи, след като волтажите ти са заключени. Определено трябва още малко РАМ. Поне 1 GB. От повече няма смисъл първо заради цената и второ, защото на един XP  са му достатъчнио 1 GB. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

знам че няма смисал от повече рам и рам-та безплатно ще я зема :Д

ще направя паметта на 266 но за видеото неразбрах да го задам на 256 мб или да го остая на 32 мб (видеото ми е nvidia geforce 6200 turboforce) за 32 мб ми каза 1 колега да го задам така

Ами казал ти е, защото РАМ паметта е малко. Видеото няма собствена памет и ползва паметта на дъното. Това е една недомислица на NVIDIA, но пък струваше като нова 30 лева. Ползвал съм същата карта около месец, само че с PCI-E  интерфейс. Като вземеш още памет, вдигай всичко без да се притесняваш. Не, че ще има голяма полза де. Аз имам една стара щайга с гигабайт и половина РАМ. Инсталирал съм и една седмица, но просто сгреших с тоя Celeron.  Нищо не помага за Windows 7 - нито бързата видеокарта, нито повечето памет. Така, че си карай с XP и не се изкушавай да инсталираш седмицата.  Сега си търся някой P4,  белким живне малко с него. 

• Автор

Абе да ти кажа и целеронката ми върши работа толкова години усилена игра съм и правил :Д то не бе моднати гта-та и нфс-та аз просто сега се упражнявам иначе компа няма да се ползва за игра вече, а брат ми като се върне от морето ще го ползва за Фейсбук и музика особенно.

Аз нали си имам нова машина геймарска така че :Д

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.