Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препоръка за таблет

Featured Replies

Препоръчайте  таблет.Най-важното е да има 3g и добра навигация,както и много безплатни приложения за него.Ще се ползва главно за навигация,интернет,гледане на филми и музика.Да е до 500 лв.

Какво мислите за  Prestigio Multipad 2 Ultra Duo 8.0 3G?

Забрави за откровено китайските боклуци и бягай за Nexus 7 - скоро бях гледал 16-гигабайтовата версия за под 400 лева, само не знам дали беше вариантът с клетъчен модем.

• Автор

Да nexus 7-цата също го бях гледал и го харесах.За китайския някакви впечатления имаш ли или просто като видиш made in china се отказваш веднага?Разцъквах един такъв и не беше лош.За nexusa има ли достатъчно безплатни приложения или е все тая дали ще е prestigio или nexus и приложенията са все едни и същи и за двата?

Този също не е лош.

http://tablet.bg/tablets-samsung-samsung_galaxy_tab_2_p3100_3g

За nexusa има ли достатъчно безплатни приложения

Преди да продължа: спазвай правилата за линкове!!! Трябва да са такнати, ане пляснати "голи" както ти си направил...

Демек линка ти трябва да изглежда така: Samsung Galaxy Tab 2 P3100 3G

Считай го за официално предупреждение!!!!!!!!!!!

А относно цитираният ти върпос "достатъчно безплатни приложения", то въпроса ти е, емка казано тъп, защото дали ще е Asus, Samsung, Acer, Lenovo, или някакви такива, то всичките са с Android, а пазара за приложения за Android (официалният) е един: play.google.com

Таааааааааааааааа, каквито приложения има за едния, такива има и за другия. Изключвам коитайските простотии, дето нямат достъп до Google и са подобие на таблети...

А неофициални източници - колкото искаш!

Забрави за откровено китайските боклуци и бягай за Nexus 7 - скоро бях гледал 16-гигабайтовата версия за под 400 лева, само не знам дали беше вариантът с клетъчен модем.

Да, гледай за Nexus 7 в този бюджет!

Nexus 7 за под и около 400 лв е без 3G . 

Аз бих се насочил кум Samsung-а.

Fonepad Asus ME371MG-1B022A има всичко  449лв  до 29 май купон за 25 лв  в http://www.emag.bg/laptopi-tableti/tablet-i-aksesoari-tablet/tableti/fonepad-asus-me371mg-1b022a-c-procesor-intel-174-atom-174-z2420-1-2ghz-7-1gb-ddr3-16gb-3g-wi-fi-bluetooth-android-jellybean-4-1-gray-product

Може би е най-доброто с 3G, IPS  екран ,GPS,Glonas до 500 лв.В момента и аз си търся и чета ревюта и отзиви.

• Автор

Мерси за постовете.Извинявайте за линка,не знаех че трябва да бъдат така. :)

@zerow този таблет не го бях виждал но ми харесва ще го включа в списъка заедно със Самсунга и Нексуса.

Редактирано от Sapur (преглед на промените)

И от мен препоръка за Nexus 7, но Nexus 7 с 3G беше към 600 лева, т.е. със 100 лева над бюджета... Най-евтиния Nexus 7 е 369 лева, разбира се без 3G и това е за "ремаркетиран" 16 гб. модел. А би ли казал за какво ти е 3G, защото ако си със смартфон винаги можеш да пуснеш интернет към таблета от телефона, а от друга страна, има достатъчно варианти за офлайн навигация... Та за какво точно ти е 3G, на което толкова държиш?...

3G можеш да пуснеш и от 3G модул, каквито се предлагат при операторите, а вариант е да му пуснеш Интернет и от "бисквитката" на МаксТелеком... При всички положения обаче, става дума за абонамент и още пари месечно... Подписване на още един договор, било към мобилен оператор, било то към МаксТелеком...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Ами таблета е за баща ми,а той има интернет на флашка който иска да може да си ползва.А какво е това 3g модул?Може ли да обясниш по-подробно.Естествено ако може да си ползва интернета от флашката и без 3g ще го убедя да си вземе без.

Ами 3G модем (извинявам се, май е по-правилно така да го нарека) е това, което ти сигурно наричаш "интернет на флашка" (ако въпросната флашка е взимана от мобилен оператор, не от МаксТелеком)... С таблета се свързва с OTG кабел или преходник micro USB - женско USB. В Интернет има достатъчно писано за това, кои 3G USB модеми са съвместими с Nexus 7 и как става свързването.

• Автор

Да на мобилен оператор е флашката.Не съм сигурен обаче на кой точно,но сигурно няма кой знае какво значение. :) Да видим правилно ли съм те разбрал,казваш че спокойно мога да си взема таблет без 3g но да си взема OTG кабел който се вразва към таблета,а самия кабел се връзва към флашката с интернета и си ползвам без проблем.Един тъп въпрос но все пак ще питам.Това за всякакъв вид таблети без 3g ли важи или е само за Nexus-а? :D

... Това за всякакъв вид таблети без 3g ли важи или е само за Nexus-а?  :D

Да, за всички, но можеш да бъдеш изненадан от някаква евентуална несъвместимост м/у конкретния таблет и някои от въпросните 3G модемчета...

• Автор

Аз все повече клоня към него.Като пари/екстри(3g и gps) ми се струва че единствената му конкуренция е престижиото и самсунга.Нексуса ми идва малко скъп като е с 3g.Само ме притеснява дали няма да бъде слаб процесора,то няма да се играе на него а ще се гледат филми.Дали може да се гледа hd филм на него без да насича и т.н?

@zerow ето и едно видео

Аз все повече клоня към него.Като пари/екстри(3g и gps) ми се струва че единствената му конкуренция е престижиото и самсунга.Нексуса ми идва малко скъп като е с 3g.Само ме притеснява дали няма да бъде слаб процесора,то няма да се играе на него а ще се гледат филми.Дали може да се гледа hd филм на него без да насича и т.н?

Естествено, че ще може. В линка, даден от zerow, има синтетичен тест на производителността:

Публикувано изображение

Ето, виж го къде попада. Още е "неизвестно устройство", защото официално го пускат след 25-ти. Реално още го няма.

• Автор

За този какво ще кажете.GoClever TAB M723G

Леко дървен изглежда,но всъщност е най-евтиния от всичките въпроса е дали не е пълен боклук. :whist:

Също така и Lenovo IdeaTab A2107 мисля да го погледна.Изглежда не лош таблет.Единствено му е доста слаб процесора,но би трябвало да свърши работа.

За този какво ще кажете.GoClever TAB M723G

Леко дървен изглежда,но всъщност е най-евтиния от всичките въпроса е дали не е пълен боклук. :whist:

Също така и Lenovo IdeaTab A2107 мисля да го погледна.Изглежда не лош таблет.Единствено му е доста слаб процесора,но би трябвало да свърши работа.

Няма как да тестваме всички таблети.Гледай  резолюции ,IPS-TN или amoled дисплеи слот за памет,колко издържа батерията..Има много ревюта,ако не знаеш  език ползвай Google преводач. За мен до 500 лв с 3G е препоръчания ти Самсунг и новия Асус Фонепад.Ако решиш без 3G  Google Nexus 7 16 GB  като аз го намирам за 425 лв най -ниско за мен е скъпо, без слот за карта памет.Всички останали до тази цена не могат да се сравняват с тях.Лично мнение  

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

В крайна сметка взех Asus Fonepad и съм много доволен от покупката.Работи доста плавно и поне за мен процесора е достатъчно добър,започва да се товари само ако са пуснати няколко приложения наведнъж и товаренето не е съществено и се изразява в това че малко лагаво се скролва през приложенията.Но това е само ако пусна 3+ тежки приложения наведнъж,което почти никога не се случва.За филми е перфектен,естествено бих предпочел да е 8 инча екрана,но и така става. :) GPS-а също е добър,общо взето перфектен таблет за филми,музика,интернет и навигация за игри не знам как стоят нещата,защото не играя.Единствената ми забележка(и то сериозна) е че има слот за микро сим,а не за сим карта и трябваше да режа сим картата на флашката за интернета защото се оказа,че не става с преходника micro USB - женско USB който купих.Това много ме издразни,но не е болка за умиране.имах възможността да разцъкам и таблета на леново за който питах но изобщо не ми направи впечатление,доста бавен и лагав дори без пуснати приложения и просто не е приятно да се работи на такава машина.Гледах и едно престижио за 400лв с 3g и навигация и 8 инчов екран и по нищо не отстъпваше на Asus-а който взех,поне според мен нямаше кой знае каква разлика между тях.Но в крайна сметка реших да играя на сигурно и взех доказаната марка.Доволен съм от покупката.Благодаря на zerow за предложението което даде,като нищо нямаше и да разбера,че има такъв таблет.

.

Това е защото не ти трябва "преходник", а OTG кабел. Различно неща са. Да ти е честит и със здраве да си го ползваш! И безпроблемно!

• Автор

Мерси.А кабела мисля,че е точният ето такъв взех,може да не съм се изразил правилно и да е otg кабел.Според мен просто не се поддържа този модем който имам от самия таблет,но не е болка за умиране. :wink12:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.