Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Съвместими ли са процесор и видео-карта

Intel® Core™ i5 3330, 3000MHz, 6MB, socket 1155  | Gigabyte nVidia GeForce GT 430, 2048MB, GDDR3, 128bit

със дънна платка Asus M4N68T?

Линкове към процесора, картата и дъното:
http://www.emag.bg/komponenti-periferni/pc-komponenti/procesori/procesor-intel-174-core-trade-i5-3330-3000mhz-6mb-socket-1155-box-product

http://www.emag.bg/komponenti-periferni/pc-komponenti/video-platki/video-karta-gigabyte-nvidia-geforce-gt-430-2048mb-gddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-product

http://www.asus.com/Motherboards/M4N68T/

Редактирано от pit
грешен раздел! (преглед на промените)

BB код:

Обща стойност - 154.97 лв. с ДДС Ето ти пълноразмерно дънце на ASUS. Обаче не знам дали това дъно ти е скъпо. Със тази видео карта забрави да играеш игри.

Редактирано от Росен Куката (преглед на промените)

• Автор

Търся процесор и видео-карта които да паснат на дъното. Бюджет около 500лв. Намерението ми е да играя игри. : D

Да ам трябва да кажете рам имате ли? И каква е тя? Кутията и зхранването какви са? А монитора?
BB код:
ASROCK FM2A55M-DGS BULK FM2
ATHLON X4 750K /BOX/FM2
SAPPHIRE HD7790 2GB GD5 OC BLK

Обща стойност - 521.67 лв. с ДДС

Сега видях че май имате някакво дъно?

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Автора да каже дали има дъно,кутия,рам,захранване и монитор, ако може да им дадеш и моделите, ще бъде полезна информация за нас  :)

Редактирано от Росен Куката (преглед на промените)

• Автор

Имам конфигурация, имам кутия, имам си компютърна система, чиито процесор и VRAM желая да ъпгрейдна.
Към момента:
Дънна платка - http://www.asus.com/Motherboards/M4N68T/

RАМ памет - две платки 1 GB  (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)

Процесор - DualCore AMD Athlon II X2 245, 2900 MHz (14.5 x 200)

Видео-карта - Sapphire 4670 512 МВ

Това са струва ми се частите, за които попитахте. Както казах бюджета е около 500лв. и ще се ползва основно за игри.

ПП: Ако може процесорите, които ми предложите, да са на Интел. :)

Редактирано от ratewis (преглед на промените)

• Автор

Ако искаш Intel процесор, ще трябва да подмениш и дъното.

Хмм... възможно е но бюджета ми е силно ограничен. Може и да успея за 650-700, но ще ми трябва нова конфигутрация. Какво можете да ми предложите за игри? Вече имам хард 500гб, така че изключваме твърдия диск. Ново дъно, добра видео-карта 1-2ГБ, интел процесор с 4 ядра и 6/8 ГБ рам ще се поберат ли в 700лв.?

Няма как. По-хубаво или събери още малко пари, или вземи предложените процесор и видеокарта в първия ми пост.

• Автор

Няма как. По-хубаво или събери още малко пари, или вземи предложените процесор и видеокарта в първия ми пост.

Ако си сигурен, че са съвместими, ще обмисля дали да ги закупя. Благодаря на всички за помощта. :)

Обща стойност - 481.63 лв. с ДДС

То не си струва наливането на пари с тоя Phenom... Едва ли ще промени чак толко нещата. Видеото г/д добре, но при ниски резолюции. Нагоре нещата стават лоши. Колегата да каже с какъв монитор е? Аз му зададох куп въпроси и не отговори. Така помощ трудно се получава, след като не слушате какво Ви се говори (това е към потребителя пуснал темата)

• Автор

То не си струва наливането на пари с тоя Phenom... Едва ли ще промени чак толко нещата. Видеото г/д добре, но при ниски резолюции. Нагоре нещата стават лоши. Колегата да каже с какъв монитор е? Аз му зададох куп въпроси и не отговори. Така помощ трудно се получава, след като не слушате какво Ви се говори (това е към потребителя пуснал темата)

Имам конфигурация, имам кутия, имам си компютърна система, чиито процесор и VRAM желая да ъпгрейдна.

Това съм писал по-нагоре. Монитора ми е ACER X203H 20''. Сега видях че май имате някакво дъно?

Да имам http://www.asus.com/Motherboards/M4N68T/

А какво мислите за тази видео-карта http://www.altech.bg/bg/product/32035 ? Ще работи ли със захранване 400w? А с дъното? Ако не взимам нов процесор, а само 2GB RAM и 2GB видео-карта към колко ще излязат?

Много изисквания имаш,а даваш малко пари,аз ти предлагам цялостна смяна на платформата,като използваш стария хард диск,а кутията каква е,а захранването марка и модел има ли си? И не гледай колко памет има видеокартата,това не е най-важното,тази която си избрал не става за игри.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

Много изисквания имаш,а даваш малко пари,аз ти предлагам цялостна смяна на платформата,като използваш стария хард диск,а кутията каква е,а захранването марка и модел има ли си? И не гледай колко памет има видеокартата,това не е най-важното,тази която си избрал не става за игри.

Захранване 400W Extreme само това успях да изкопча. Кутията е ужасно стара и не мога да дам някакъв модел пише само ASUS. Търся си нова видео-карта, която да става за игри, и малко повече RAM(2GB). Цяла платформа ще ми излезе скъпо.

Реши какво искаш да подмениш в крайна сметка - видео и рам или видео и процесор. Също така трябва и да кажеш точния бюджет - 650, 700 или 500 , или в крайна сметка искаш нещо по-евтино, защото виждам, че вече скачаш на HD6670, която се побира няколко пъти в начално посочения бюджет.

• Автор

Реши какво искаш да подмениш в крайна сметка - видео и рам или видео и процесор. Също така трябва и да кажеш точния бюджет - 650, 700 или 500 , или в крайна сметка искаш нещо по-евтино, защото виждам, че вече скачаш на HD6670, която се побира няколко пъти в начално посочения бюджет.

Тъй като за процесор, какъвто искам, трябва да взимам и дъно, предпочитам засега само видео и рам а нататък ще сменя дъното съответно и процесора. Да добавя - рам не подменям, а добавям имам 2гб и ще взимам още 2гб. 500лв. бюджет. Като сложим, че рам паметта е 50-60лв остават 430 за видео-карта.

По-добре към тея 500 добави и едно качествено захранване. Ето предложение за рам, захранване и видео:
BB код:
SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5
PSU FORTRON FSP500-60GHN /500W
4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

Обща стойност - 502.44 лв. с ДДС

Линк:
http://nikem-bg.net/cart/46629p1r42974p1r46377p1rf.html

Edit: Колкото до тази плочка (1GB) се опитайте да я продадете... И не се занимавайте повече с 1/2GB памети още повече когато са DDR3 :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Хубаво предложение,но пък мисля,че 7850 ще бъде спъната от този процесор,ако захранването ти е това Cooler Master eXtreme Power Plus 400W,си мисля,че ще можеш да го запазиш и да не купуваш ново!

То че ще бъде спъвано ще бъде, но той говори, че по-натам ще взима процесор и дъно? Или нещо усмитам темите... Та ако прави ъпгрейд няма да е зле да почне така :)

• Автор

По-добре към тея 500 добави и едно качествено захранване. Ето предложение за рам, захранване и видео:

BB код:

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5

PSU FORTRON FSP500-60GHN /500W

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

Обща стойност - 502.44 лв. с ДДС

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/46629p1r42974p1r46377p1rf.html

Edit: Колкото до тази плочка (1GB) се опитайте да я продадете... И не се занимавайте повече с 1/2GB памети още повече когато са DDR3 :)

Хубаво, обаче тази видео-карта е DDR5. Ще работи ли с дъно, което поддържа DDR3?

Хубаво, обаче тази видео-карта е DDR5. Ще работи ли с дъно, което поддържа DDR3?

Типа на памета на видеото е независима от типа на паметта на дъното. Т.е ако искате може да сложите видео с ддр5 на ддр1 машина :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.