Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

По-добре към тея 500 добави и едно качествено захранване. Ето предложение за рам, захранване и видео:

BB код:

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5

PSU FORTRON FSP500-60GHN /500W

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

Обща стойност - 502.44 лв. с ДДС

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/46629p1r42974p1r46377p1rf.html

Edit: Колкото до тази плочка (1GB) се опитайте да я продадете... И не се занимавайте повече с 1/2GB памети още повече когато са DDR3 :)

Тази карта няма никакъв шанс да я напъха в кутията,която питащия има.Ако си спомняш преди няколко години имаше едни кутии "ASUS" за по 15-20лв ,които дори в сравнение с кутиите  Delux бяха пълна скръб.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

BB код:
PSU FORTRON HE-500 / 500W - сложих и захранване тъй като се пак процесора е лаком 125W и картата която искам минимум 450W пък и е овърклокната версия.
Обща стойност - 515.27 лв. с ДДС - според мен това е най-добре защото имаш процесор съвместим с дъното ти карта която няма да е спъвана от процесора още рам която не е лоша и ново по-читаво захранване което спокойно може да издържи и по-мощни карти от рода на HD7870 .
Линк:

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Очевидно автора на темата си няма идея от компютри. Пообяснете му малко нещата, че да не се точат едни и същи въпроси.

Дъното и процесора са зависими един от друг. На дъно за AMD например няма как да се монтира процесор Intel. От тук следва, че ако толкова много желаеш да имаш Intel процесор ще трябва да смениш и дъното...

Няма никакво значение каква RAM има за това каква видеокарта можеш да сложиш. И като гледаш видеокартите обема им памет не е най-важната характеристика и определено не това прави една видеокарта по-бърза от друга. Ето ти сравнение м/у две видеокарти с по 1GB памет: линк и забележи как едната е видимо по-бавна...

Захранването е може би най-важният компонент на компютъра и трябва да е качествено. За това помисли за обновяването му, но не с нещо китайско, а марково.

И дай точен бюджет, че да знаеме с колегите как да степенуваме нещата, защото според мен сега да се смени видеото, захранването, малко RAM още и на 2-ри етап, но сравнително по-скоро, да се обнови и дъно и процецсор.

Поздрави!

• Автор

Тази карта няма никакъв шанс да я напъха в кутията,която питащия има.Ако си спомняш преди няколко години имаше едни кутии "ASUS" за по 15-20лв ,които дори в сравнение с кутиите  Delux бяха пълна скръб.

Кутията ми е стара, но това не значи че е пълна скръб. Не знам точно какъв модел кво и що е, но мога да кача снимки ако желаете.

Очевидно автора на темата си няма идея от компютри. Пообяснете му малко нещата, че да не се точат едни и същи въпроси.

Дъното и процесора са зависими един от друг. На дъно за AMD например няма как да се монтира процесор Intel. От тук следва, че ако толкова много желаеш да имаш Intel процесор ще трябва да смениш и дъното...

Няма никакво значение каква RAM има за това каква видеокарта можеш да сложиш. И като гледаш видеокартите обема им памет не е най-важната характеристика и определено не това прави една видеокарта по-бърза от друга. Ето ти сравнение м/у две видеокарти с по 1GB памет: линк и забележи как едната е видимо по-бавна...

Захранването е може би най-важният компонент на компютъра и трябва да е качествено. За това помисли за обновяването му, но не с нещо китайско, а марково.

И дай точен бюджет, че да знаеме с колегите как да степенуваме нещата, защото според мен сега да се смени видеото, захранването, малко RAM още и на 2-ри етап, но сравнително по-скоро, да се обнови и дъно и процецсор.

Поздрави!

Точен бюджет 500лв. (+- 20лв.) На два етапа ще е най-добре както предлагаш ти. По-нагоре има хора, които предлагат някои изгодни оферти. Как мислиш?

Кутията ми е стара, но това не значи че е пълна скръб. Не знам точно какъв модел кво и що е, но мога да кача снимки ако желаете.

Ти кажи кутията 1-во. иначе има много хубави предложения горе.
  • Автор

Ти кажи кутията 1-во.

иначе има много хубави предложения горе.

Ето снимки на кутията. На ASUS e, но не можах да видя дали пише някакъв модел.

отпред: http://prikachi.com/images.php?images/736/6159736G.jpg

отзад: http://prikachi.com/images.php?images/733/6159733b.jpg

отстрани: http://prikachi.com/images.php?images/737/6159737t.jpg

Точен бюджет 500лв. (+- 20лв.) На два етапа ще е най-добре както предлагаш ти. По-нагоре има хора, които предлагат някои изгодни оферти. Как мислиш?

Нямах намерение да те обиждам на "кутия" просто имам лошо впечатление от евтините кутии на АСУС.

Наскоро и аз имах същата дилема компютъра от подписа ми само,че с 4гб и видео ати5850,но куцаше в игрите.От стария компютър запазих един хард,видео,кутия и захранване.Продадох дъно процесор,АТА хард и стара видео карта HD3850 за 200лв.

Така че бъди готов на компромиси:

1.Има ли на кой да продадеш старите части.

2.Ако не според мен на първо време помисли за по-голяма кутия,някое марково захранване и хубава видео карта.

3.След време сменяш процесор,рам и дъно (дали ще е АМД или Интел) е въпрос на финанси и фенщина.И продаваш стария компютър.

П.П.Вземи една рулетка и дай размерите на кутията и ако може свали капака и дай една снимка на компютъра отвътре.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

• Автор

Нямах намерение да те обиждам на "кутия" просто имам лошо впечатление от евтините кутии на АСУС.

Наскоро и аз имах същата дилема компютъра от подписа ми само,че с 4гб и видео ати5850,но куцаше в игрите.От стария компютър запазих един хард,видео,кутия и захранване.Продадох дъно процесор,АТА хард и стара видео карта HD3850 за 200лв.

Така че бъди готов на компромиси:

1.Има ли на кой да продадеш старите части.

2.Ако не според мен на първо време помисли за по-голяма кутия,някое марково захранване и хубава видео карта.

3.След време сменяш процесор,рам и дъно (дали ще е АМД или Интел) е въпрос на финанси и фенщина.И продаваш стария компютър.

П.П.Вземи една рулетка и дай размерите на кутията и ако може свали капака и дай една снимка на компютъра отвътре.

Съжалявам за закъснението!

Размерите са:

Височина 42см

Ширина 20см

Дължина 47,5см

Ето и снимки отвътре(ще извинявате лекото наличие на прах)

http://prikachi.com/images.php?images/620/6180620E.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/621/6180621B.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/632/6180632u.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/641/6180641H.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.