Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Левият бутон на мишката ми не работи

Featured Replies

Явно ще трябва да я сменя. Дотогава обаче работя с десен бутон и ентър и ми е много трудно, най-вече при браузване - не мога да превключвам между табове, да отварям линкове (даже тая тема я пускам от телефон щото не мога да активирам бутона 'публикувай'). Аз съм на гугъл хром. Някой ако знае клавишни комбинации с които да извършвам споменатите операции ще съм му мн благодарен. Още по-добре, ако има начин да направя десния бутон да работи като ляв, а менюто на десния да се извежда от някой клавиш - възможно ли е това, би било страхотно.

Явно ще трябва да я сменя. Дотогава обаче работя с десен бутон и ентър и ми е много трудно, най-вече при браузване - не мога да превключвам между табове, да отварям линкове (даже тая тема я пускам от телефон щото не мога да активирам бутона 'публикувай'). Аз съм на гугъл хром. Някой ако знае клавишни комбинации с които да извършвам споменатите операции ще съм му мн благодарен. Още по-добре, ако има начин да направя десния бутон да работи като ляв, а менюто на десния да се извежда от някой клавиш - възможно ли е това, би било страхотно.

От контролния панел можете да размените бутоните, да направите мишката за левичари. Но си помислете дали си заслужава неудобството заради една мишка

• Автор

Ами като временна мярка, поне за днес. Видях я опцията 'switch buttons', проблемът е как да я маркирам в квадратчето и как да активирам бутона Apply' за да я активирам? *аз съм с уин ХР SP 3

Използвай TAB за да минаваш през функцийте и Space за да маркираш. Тоест натискаш TAB докато отидеш до "switch buttons" и когато си на тикчето - натискаш Space

Ами като временна мярка, поне за днес. Видях я опцията 'switch buttons', проблемът е как да я маркирам в квадратчето и как да активирам бутона Apply' за да я активирам? *аз съм с уин ХР SP 3

с клавиша Tab стигате до нея, със Space я маркирате, след това пак Tab до бутона Apply и след това Enter

С Tab и Shift + Tab можеш да местиш напред и назад фокуса по елементите, със Space (както вече казаха) можеш да маркираш. В Windows много неща са достъпни, след като натиснеш Alt - обикновено по менюта и бутони ще ти се подчертае по една буква - това значи, че са ти достъпни от клавиатурата. Прозорци в Windows можеш да сменяш с Alt + Tab, а табовете в повечето браузъри - с Ctrl + Tab.

• Автор

Благодаря ви :)

• Автор

Странно. Днес бутонът за кратко проработи от само себе си (и пак спря). Преди време бях имал същия проблем и с десния бутон, който след 2-3 дни пак сам се оправи.

Май-май ще е от ключовете, както предполага последния колега?

За да не бъзикам мишката да я отварям че може съвсем да я повредя има ли начин да ползвам някой клавиш като десен бутон (бивш десен - сега левият ми е "десен", но няма значение) - да ми изкарва менютата които по принцип се вадят с клик с мишката?

Купи си една мишка и не се занимавай с глупости....

Въпрос на гледна точка!

Когато човек е техник и има свободно време, може да се опита и да поправи много неща.И не заради икономията на средства.

Най-често се получава прекъсване в интерфейсния кабел в зоната на изхода от корпуса.Скъсява се кабела и проводниците се презапояват.

Преди месец установих, че превключвателя под левия бутон не дава контакт.Махнах му капачето и забелязах, че пъпката на контактата пластина е почерняла.Почистих я с финна шкурка, сглобих го и всичко е ОК!

• Автор

Dedidi, може ли да направиш една снимка на контактната пластина и 'пъпката й' да се ориентирам?

Dedidi, може ли да направиш една снимка на контактната пластина и 'пъпката й' да се ориентирам?

:) Интересно ми е как е успял да разглоби този микропревключвател и е успял със шкурка да почисти пъпката която е колкото песъчинката на шкурката :(

Публикувано изображение

:) Интересно ми е как е успял да разглоби този микропревключвател и е успял със шкурка да почисти пъпката която е колкото песъчинката на шкурката :(

Публикувано изображение

Става . Иска се търпение, внимание и сръчност .

Публикувано изображение

Ами като не знаеш,не се обаждай :) Това нещо се разглобява много лесно и "пъпката" на пластината не е толкова малка,колкото си мислиш! 

До автора на темата - нали ти дадох гайд как да го оправиш - пробвай,не е нещо много сложно - просто трябва да имаш поне 30 мин. свободно време,защото е пипкава работа. Също така ти трябват и малки отверки,за предпочитане да НЕ са кръстачки.

• Автор

Абе те ми обещаха една сега чакам още няколко дена да ми донесат безплатна, затова.

А някой знае ли като маркирам текст мога ли с някой бутон от клавиатурата да го копирам и съответно след това - поставя?

• Автор

Мерси :) (sun)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.