Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

CI модул vs Set top box - кое е по-добре?

Featured Replies

Здравейте! Понеже съм с "куцата" серия LG LM620S..., та звука ми насича през модул (не съм пробвал през външен приемник...) дали има някакво осезаемо по-добро качество с CI модул, и въобще по-добре ли е при положение, че имам CI Модул да използвам външен HD приемник...? Благодаря!

Не вярвам да има разлика освен неудобството от двете дист. и може би подреждането на програмите .

На кой оператор си че май при близу няма проблем със звука ?

ПП. Аа , видях че си писал и в другия форум - ама там си със друго партизанско име ;)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

:)

P.S. Днес направих служителя в офиса на Blizoo - мармалад... Първо са обявили на сайта си нагла реклама за пробен период от 30 дни, след което при все че са я заявили до 30 юни, че важи - ми казват ами извинявайте, но е свършила промоцията и ще трябва да Ви пуснем или на срочен, или на безсрочен... побеснях и бързо им "свих" опашките, при което следваше втората греда.... Служителя любезно ми заяви чак най-накрая малко преди сключване на договора, дали съм знаел, че трябвало да платя инсталационна такса от 10лв. + текущата сметка за месеца + да предплатя за следващия месец.... WTF? Казвам му къде е логиката да предплащам 2 месеца, за да използвам пробно услугата за месец...? При което веднага се свъзрах с Call Center и ги насмотах, при което служителя взе да ми се извинява, но аз му казах да прекрати договора!

Не вярвам да има разлика освен неудобството от двете дист. и може би подреждането на програмите .

На кой оператор си че май при близу няма проблем със звука ?

ПП. Аа , видях че си писал и в другия форум - ама там си със друго партизанско име ;)

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Поредния доволен клиент на Далечните.  :D  Иначе преди време КЗП ги подгониха и платиха глоби заради тия реклами ама бълха ги ухапала докато народа им снася парички.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Дам, ако човек не си търси/знае правата... жална му майка...

Поредния доволен клиент на Далечните.  :D  Иначе преди време КЗП ги подгониха и платиха глоби заради тия реклами ама бълха ги ухапала докато народа им снася парички.

Mисля,че по правилно e CAM модул,но няма значение :) Иначе моето мнение е,че по-добрия вариан е ,,модула,,Специално при мен имаше (има) осезаема разлика ,когато смених тъпата им кутия с модула.Не знам,може и boxa им да не струваше,но разлика има.Най-малкото което е ,че както ти е казал и jonov ще елиминираш едно дистанционно и няма да имаш допълнителни ,,глупости,,(простата кутия,както я наричам аз :) ).Тъй че стискай ги здраво за гушите и си вземи CAM модул ;) ПП Сетих се и за още едно нещо,за което поспорихме в една друга тема тук с един потребител (той ще се сети ;) ) а то е ,че про box-a не можеха да се гледат HD каналите (,,Другия ,,потребител спореше,че това ни го налагали кабелните оператори,но и така да е си е факт,че про box-a не можеше да се гледат HD канали).Сега не знам какъв им е box-a на Blizoo може и да са си направили HD box - но удобстото от CAM модула е неоспоримо според мен.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Автор

Ех... пустия му LG LM620S.... Питах, защото от сегашния оператор - N3, не знаят кога ще отстранят проблема, може да е до година чак... при което аз увисвам и алтернативата е да си взема HD приемник от тях, за да елиминирам звука... Другия вариянт е да мина на близу, което никак не ми се иска, а най-добре на Cooobox.

P.S. взех си HD приемник и проблема отпадна... при Blizoo се отказах да подписвам договор...

Mисля,че по правилно e CAM модул,но няма значение :) Иначе моето мнение е,че по-добрия вариан е ,,модула,,Специално при мен имаше (има) осезаема разлика ,когато смених тъпата им кутия с модула.Не знам,може и boxa им да не струваше,но разлика има.Най-малкото което е ,че както ти е казал и jonov ще елиминираш едно дистанционно и няма да имаш допълнителни ,,глупости,,(простата кутия,както я наричам аз :) ).Тъй че стискай ги здраво за гушите и си вземи CAM модул ;) ПП Сетих се и за още едно нещо,за което поспорихме в една друга тема тук с един потребител (той ще се сети ;) ) а то е ,че про box-a не можеха да се гледат HD каналите (,,Другия ,,потребител спореше,че това ни го налагали кабелните оператори,но и така да е си е факт,че про box-a не можеше да се гледат HD канали).Сега не знам какъв им е box-a на Blizoo може и да са си направили HD box - но удобстото от CAM модула е неоспоримо според мен.

CAM модул няма а CA модул. Под М се има предвид модул та не го изписвайте два пъти. Иначе винаги е по-добре без кутията която забавя дори смяната на каналите. Но без CA модул ще е още по-добре та препоръката ми е да се насочите към NET 1 при които няма никакви устройства ако имат покритие в квартала ви. Другия вариант е Булсат където вече няма отърване от кутията но ако искате нормални такси и разнообразна програма + HBO това е варианта. Лично съм бил към Близо и съвета ми към всеки е да бяга надалеч заради двойните им цени, фалшивите промоции и липсата на поддръжка. Виваком цените им също не са добри иначе нямам впечатления за качеството на поддръжката им. Ако парите не ви притесняват плюса им е че имат възможност за

CA модул а телевизора ви има необходимия тунер (DVB-S2) докато при Булсат няма да имате такава възможност.  

Satellite BG както се очакваше фалираха та ги отписваме от картинката. Не че бих ги препоръчал.

пс. Обновете си и софтуера на телевизора ако има по-нова версия. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

..пс. Обновете си и софтуера на телевизора ако има по-нова версия.. 

naruto компетент си приятел спор няма ,но първо Vilipeer вече си е взел HD приемник и второ ,аз пък съм на мнение (на основа доста прочетено из нета по този въпрос) ,че по-добре е да не се прави излишно обновяване на firmware aко тв си е наред (общо казано) В доста случаи с това обновяване само ,,омазват,,положенето (това са мнения и споделяния от хора,които вече са го правили,а и препоръки от други) Ами това съм чел,пък всеки си знае :) Vilipeer и той доста попрочита из други форуми и сайтове ,та да си прецени ;)

...Но без CA модул ще е още по-добре та препоръката ми е да се насочите към NET 1 при които няма никакви устройства ако имат покритие в квартала ви...

Не е само NET 1, има много такива доставчици, пък колкото и на един от участниците в темата (той ще се сети ;) да не му се вярва - всякакви телевизионни канали могат да се гледат безпроблемно и без каквито и да било модули, а само с директно напъхан кабел в тв тунера.

...(той ще се сети ;) да не му се вярва - всякакви телевизионни канали могат да се гледат безпроблемно и без каквито и да било модули, а само с директно напъхан кабел в тв тунера.

Eй приятел,приятел - в предната тема май не си разбрал за какво точно спорехме-ясно ми е ,че с дирекно напъхан кабел в тв тунера могат да се гледат всякакви програми,ма на тебе май не ти е станало ясно,че при някои доставчици това не е така ;) Хайде да не спорим и тук :handshake:

...ясно ми е ,че с дирекно напъхан кабел в тв тунера могат да се гледат всякакви програми,ма на тебе май не ти е станало ясно,че при някои доставчици това не е така...

Аз не споря за очевидни неща, ти твърдеше обратното. И ако имаш проблем с това, обърни се към доставчика си.

...Аз не споря за очевидни неща, ти твърдеше обратното. ..

Прегледай пак темата в която спорехме и ще видиш,че не е така :no-no: Ма ти май не вникваш в това ,което се пише?Ти и там се усети по-късно за какво точно спорехме,ма нещо не май не обичаш да си прознаваш ;) Както и да е ,аз си те уважавам наистина и най-малкото заради това повече няма да се включвам тук и да споря с теб :)

• Автор

Тъкмо щях да ти отговарям на теб, но видях че поста ти е насочен към @skalata_73, та, по правилно е CI, или CAM, това CA - няма такова.;-)

То, това с ъпдейта го знам и ако ставаше... въобще нямаше да го правя на въпрос тук във форума... Другото което е, че в Пловдив няма Net1. За Blizoo съм съгласен с теб - адски дървета са... Единствено само заради това, че е безпроблемен звука може да ме накара да се вържа към тях, ама едва ли... За момента N3 нямат аналог по HD канали в Пловдив...

CAM модул няма а CA модул. Под М се има предвид модул та не го изписвайте два пъти. Иначе винаги е по-добре без кутията която забавя дори смяната на каналите. Но без CA модул ще е още по-добре та препоръката ми е да се насочите към NET 1 при които няма никакви устройства ако имат покритие в квартала ви. Другия вариант е Булсат където вече няма отърване от кутията но ако искате нормални такси и разнообразна програма + HBO това е варианта. Лично съм бил към Близо и съвета ми към всеки е да бяга надалеч заради двойните им цени, фалшивите промоции и липсата на поддръжка. Виваком цените им също не са добри иначе нямам впечатления за качеството на поддръжката им. Ако парите не ви притесняват плюса им е че имат възможност за

CA модул а телевизора ви има необходимия тунер (DVB-S2) докато при Булсат няма да имате такава възможност.  

Satellite BG както се очакваше фалираха та ги отписваме от картинката. Не че бих ги препоръчал.

пс. Обновете си и софтуера на телевизора ако има по-нова версия. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.