Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задно или предно задвижване?

Featured Replies

В тази тема предалагам всеки да каже според него предимствата на задното и предното задвижване на колелата......И мисля да не говорим за 4х4 , защото там всичко мисля че е ясно.... ;):hush:

Ами то няма какво толкова да се говори.

Предното предаване си е предно. Много е по устойчива колата и в завоите се влиза на "педал" а със задното не може (може ама не се препоръчва ако не сте майстор на спорта).

Кола с предно се вкарва по лесно в пътя ако се поднесе отколкото кола със задно (това е мое мнение).

За зимата предимството е очевидно.

Предимствата на задното предаване са ако ви се правят "кушии",

за тази цел задното е по добро.

• Автор

Ами щом изкара толкова по-добро пердното задвижване , защо доказаните BMW i Mercedes използват именно него ?? Надали е само за да бъдат различни , нали?

едва ли може някои да разбере защо Мерцедес и БМВ са така едва ли се правят на различни просто може конструкцията на автомобила да изисква да са така пак и кои знае ? но определено ПРЕДНОТО си е по добро карал съм и с предно и със задно и с "Предно" е къде къде по добре поне според мене но всеки си има мнение :hush:

Въпросоимащи и мнениядаващи.Когато видите тир с предно предаване и тико с кардан няма ли повече да се смутите ? Какво му е на Мерцедес с а-класата и смарт модела ? Дали задвижване на bmw520 има нещо общо с жигула ? Да не говорим за американските " тояги ".

Не съм експерт и не разбирам от коли но това което съм чувал е че са със задно предаване заради тежеста на самия автомобил. Ако е с предно предаване 2 тона и отгоре доста ще затруднят окачването. Някой знае ли малките мерцедеси с какво окачване са? Мисля че и те са с предно.

нямам нерви да изчета всичко така че с 2 думи

* задно - по бързо и повече мощ за сметка на сложност на каране и стабилност. много добрите шофьори карат само такова

* предно - лесно за управление и стабилно (значително по бързо в завой). масово след 80г. използва се при всички съвременни автомобили от малак и среден клас.

*4х4 - най доброто за всякакви условия. по голям разход но проходимостта и ускорението си струват няколкото литра отгоре.

• Автор

Blade , исакм да ти направя само една забележка : не всички съвременни автомобили от малък и среден клас са с предно ....... нека не забравяме BMW 1 cool.gif

Задвижване на задните колела - по-добро ускорение и разпределение на тежестта. Аз съм фен на задното...но всяко си има предимства и недостатъци.

• Автор

Абе въобще най-доброто задвижване е като че ли 4х4....там мисля , че няма никакви недостатъци(освен разбира се високата цена на автомобила) .... А най-доброто задвижване и на четирите колела според мен е quattro на Audi !!!

Абе въобще най-доброто задвижване е като че ли 4х4....там мисля , че няма никакви недостатъци(освен разбира се високата цена на автомобила) .... А най-доброто задвижване и на четирите колела според мен е quattro на Audi !!!

<{POST_SNAPBACK}>

И аз така мисля. Карал съм доста пъти 4х4 - няма равно :P

Ами щом изкара толкова по-добро пердното задвижване , защо доказаните BMW i Mercedes използват именно него ?? Надали е само за да бъдат различни , нали?

<{POST_SNAPBACK}>

задно е защото са тежки коли. Предното е най-добро за нашите условия.

Редактирано от winnt (преглед на промените)

задно е защото са тежки коли. Предното е най-добро за нашите условия.

<{POST_SNAPBACK}>

E какво им е толкова на нашите условия?

• Автор

И аз бих попитал същото...Какво им има на нашите условия?

Ей това е... да се запразнувам малко(2 седмици) и да станат куп неща тук:)

Значи относно задвижването:

-задното задвижване е по-здраво и се използва за много тежки или бързооборотни машини(говорим за стандартни коли)!!! Задното е по-устойчиво ако знаеш как да го караш...;)

-предното предаване се изпозлва за по-леки машини или машини който се карат повече в дъжд, сняг ......то има много плюсове, но и много минуси и един от тях е че са слаби връзките....и при по-=зверски терор бързо отиват

4Х4 не е най-доброто!!!! Най-доброто е куатро(както някой каза) и след това СИНХРО системата на ГОЛФ!!!! Ако искате ще ви обясня...

толкос за сега

Ако имах възможност бих си взел Импреца или Лансър Ево - това е истината, централен диференциал, който разпределя тягата според нуждата. Куатро е наистина №1, но като се сетя колко шарнири има...а и карета.

Редактирано от Diezel (преглед на промените)

Не че не бих го избрал...просто с централен диференциал е по-добре - автомобилите от клас WRC са така. Виждал ли си задното окачване на Quattro? За това става въпрос...

Много трудно е за обслужване, не че ми пречи...А и не съм имал такава кола, че да съм чак толкова в час :)

• Автор

Е пожелавам ти с Новата Година да дойде и една такава кола при теб!!! :clap

Е, благодаря ти! Всъщност ще се радвам на каквато и да е по-нова от моята...

• Автор

Ами да, но както бях чул някаде , не е важно колко коня имаш под капака , а колко бензи(дизел) в главата!!! :angry:

• 4 седмици по-късно...

Аз съм твърдо за предното. Ако отидем по пътя за Банско, който е с много завойчета, ха да видим тогава кое е Дъ Бест. 4х4 е за труднопроходими терени... Предното нема нито един косур... ако намерите ми кажете.

Задното например във Ф1 е разбираемо - там имат спойлер който натиска и улеснява управлението...поршетата са на задно - все пак двигателя е отзад.

Редактирано от winnt (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.