Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задно или предно задвижване?

Featured Replies

Абе въобще най-доброто задвижване е като че ли 4х4....там мисля , че няма никакви недостатъци(освен разбира се високата цена на автомобила) .... А най-доброто задвижване и на четирите колела според мен е quattro на Audi !!!

<{POST_SNAPBACK}>

:hush: Не съм съвсем съгласен, че 4х4 е най-добро... има няколко недостатъка (както и предното и задното задвижване)

- ускорението по принцип е по-слабо, защото имате 2 и повече диференциала, докато обикновено имате само 1, повечето хора знаят че всяка зъбчатка или колелце забавя и намаля мощността,освен това и тежат. По-добро е в случай че колата няма добро сцепление , затова е перфектно за макадама и снега във WRC. Иначе навсякъде може да прочетете че най-бързите коли са със задно задвъжване, поради простотата и надеждността на механизма... някой да се сеща за кола 4х4 със макс скорост над 280?? обикновено задното задвижване има и по-добро ускорение (освен 3-4 изключения), но естествено със сериозна електроника.

Аз лично предпочитам кола с предно или задно задвижване отколкото 4х4, дори и да е на лед ! Проблема със боксуването на гумите е до около 40-50км/ч, а кой кара с толкова :angry:

- загубите ли контрол над кола 4х4 е много по-трудно да я върнете в "правия път" , освен ако нямате електрониката на Субару, може да опитате някога на сняг например... всички гуми дърпат на някъде, но нямате идея коя гума зацепва и коя не... иначе поне имате 2, които малко или много знаете какво правят :down:

- за разхода се разбрахме - това е заради повечето механика по задвижването.

В германския пистов шампионат DTM принципно БМВ-тата, които са със задно винаги имат предимство на старта пред Алфа Ромео (предно). При ускорение, центърът на тежестта се измества назад, към задния мост и повишава значително сцеплението при задно задвижваните БМВ-та. Предимството на Алфите пък идва при завоите - предното им позволява взимането им с "газ", докато пилотите на БМВ трябва да работят много по-внимателно с газ-та.

Ако отидем по пътя за Банско, който е с много завойчета, ха да видим тогава кое е Дъ Бест.

<{POST_SNAPBACK}>

А ако се качим на магистралата кой ще е "Дъ Бест"?

Предното нема нито един косур...

<{POST_SNAPBACK}>

Ха-ха-ха за да не се повтаряме прочети внимателно другите постове.

Задното определено повече ми допада - повече бързина и стабилност (само ако имаш опит).

А ако се качим на магистралата кой ще е "Дъ Бест"?

Ха-ха-ха за да не се повтаряме прочети внимателно другите постове.

Задното определено повече ми допада - повече бързина и стабилност (само ако имаш опит).

<{POST_SNAPBACK}>

та и аз да кажа нещо по темата;)мисля че си е до карача най-вече:wors: но определено за зимни условия предното е по добре макар, че съм привърженик на задното но го знам от опит от Самоков сам та знам какво е зимата да караш със задно без значение от колата и марката определено трябва да си караш или лопата или един чувал с пясък хем за тежест хем ако се забиеш ниакаде да има какво да хвурлиш под гумите.

Хехе...прав си за пясъка. А иначе опрделено всичко зависи от "задкормилното устройство". ;)

Аз съм твърдо за предното. Ако отидем по пътя за Банско, който е с много завойчета, ха да видим тогава кое е Дъ Бест. 4х4 е за труднопроходими терени... Предното нема нито един косур... ако намерите ми кажете.

Задното например във Ф1 е разбираемо - там имат спойлер който натиска и улеснява управлението...поршетата са на задно - все пак двигателя е отзад.

<{POST_SNAPBACK}>

Не искам да влизам в спор, но това е мнение на "карач". Пътищата не са за такива "ралита", а "шофьор" се става поне след няколко зими и няколко изтъркани черджета по пътя.

Косур - изпробвай да тръгнеш с предно нагоре по стръмен заледен (заснежен) участък.

Съвет - изкачи се на заден ход.

Тук според мен са много точно изразени нещата.

Въпросоимащи и мнениядаващи.Когато видите тир с предно предаване и тико с кардан няма ли повече да се смутите ? Какво му е на Мерцедес  с а-класата и смарт модела ? Дали задвижване на bmw520 има нещо общо с жигула ? Да не говорим за американските " тояги ".

<{POST_SNAPBACK}>

нямам нерви да изчета всичко така че с 2 думи

* задно - по бързо и повече мощ за сметка на сложност на каране и стабилност. много добрите шофьори карат само такова

* предно - лесно за управление и стабилно (значително по бързо в завой). масово след 80г. използва се при всички съвременни автомобили от малак и среден клас.

*4х4 - най доброто за всякакви условия. по голям разход но проходимостта и ускорението си струват няколкото литра отгоре.

<{POST_SNAPBACK}>

Бих добавил само, че с предо предаване колата е малко по-икономична, защото има по-малко задвижващи части.

Съгласен съм с мнението на SOLAR който е поместил и цитати, но има едно две неща които искам да добавя:

-->1. По наклон със заледен участък и автомобил с предно предаване се ТРЪГВА много лесно и елементарно-->на втора или ТРЕТА предавка, с мъничко газ и много полусъединител.....или ако автомобила е МНОГО натоварен се тръгва с много газ и още повече полусъединител!!!! Автомобил със задно предаване--> при същите условия задницата се опитва да изпревари предницата, или ако от едната страна е малко повчко леда диференциала предава там цялата мощност и само това колела се мъчи да задвижи автомобила, съответно неуспява и пак го завърта!!!

-->2. Косур на предното предаване--> ако тръгнеш с страшно много газ и особенно ако гумите са под завой или колата е много натоварена има ОГРОМА опасност да СЧУПИШ полуоските!!! Иначе при зимни, кални, мокри условия и на път със завои, автомобила е много по-устойчив!!!!

-->3. Най-устойчивото предаване е КУАТРО-то и след него СИНХРО-то на ГОЛФ! При куатрото, мошността се предава на тези колела на които е необходимо-->става дума за завой или за хлъзгав участък, а не въртят и четирите едновременно защото това понякога пречи!!! При синхрото е горе-долу същата ситуация, само дето при бясна ръчка мощността се предава повече на задните колелета!!!

КАРАЙТЕ КРОТИЧКО И С АКЪЛ!!!

:) 95% от Mercedes са с задно,а те са номер едно,поне за мен.Невярам да грешат.Нали cool.gif

Това което каза backata е много глупаво....поне според мен. Мерцедес произвежда автомобили със задно предаване--->Мерцедес е номер 1---->значи всички автомобили които са с задно са номер1 и всички автомобили трябва да бъдат със задно......

Чудна логика... :wors::wors:

:yanim: 95% от Mercedes са с задно,а те са номер едно,поне за мен.Невярам да грешат.Нали cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Но аз вярвам, че ти грешиш. Тя може да е номер 1/макар че не ми се вярва/ но 2 тона автомобил предно ли да сложат според теб?! Ако има възможност се слага предно, ако ли пък не - пързалка през зимата.

2 тона автомобил предно ли да сложат според теб?! Ако има възможност се слага предно, ако ли пък не - пързалка през зимата.

<{POST_SNAPBACK}>

Чети внимателно предишните постове!

По-малките и леки бмв-та също са с задно (например 1ва-серия). :nono Така че много грешиш за това с евентуалната възможност. :yanim:

Също така вече няколко пъти се спомена че задното е по-стабилно ако можеш да караш и че добрите шофюри винаги препочитат именно него!

Или те возят в лимузина - задно, или си караш бегачката- каквото са и сложи ли - предно или задно, но този дето е измислил 4х4 е решил проблема веднъж, за винаги... cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.