Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на операционна система на нов компютър

Featured Replies

Добър ден. Искам да потърся помощ за моят проблем.

Наскоро си закупих следните части:

Дънна платка - ASRock 970DE3/U3S3

Процесор - AMD Bulldozer X8 FX-8150 3.60GHz, 16.0 mb Total Cache

RAM памет - Corsair XMS3 DDR3 16gb (2x8gb kit)

Захранване - Cit ATX 2.2 750W

Видео карта - VTX3D Radeon HD 6450 1gb

и 2 хард диска Hitachi по 500gb

и имам проблем при опит за инсталиране на операционна система независимо дали - Windows 7, Windows 8, Linux Ubuntu.

Всеки път излиза грешка свързана с грешки при прехвърлянето на файлове или подобни. Доста копия от торент тракери изтеглих и нито 1 не се инсталира нормално и винаги 1 и съща грешка.

Затова реших да се консултирам в този форум преди да тръгна да се набутвам в сервизи.

Благодаря предварително, ако се нуждаете от някъква друга информация, за да ми помогнете да си реша проблема само ми кажете каква и ще ви я предоставя.

• Автор

От презаписваем диск SONY 4.7gb.

За записване ползвам Nero Burning ROM.

На най-бавната скорост която предлага - 2.4x

+ проверка на записаното и винаги е на 100% добро състояние на записа.

Редактирано от Sv.Bozhinov (преглед на промените)

Смени диска и записващата програма. За записване на boot-ващи дискове аз използвам Magic Iso. Лесно се работи с нея и никога не ми е създавала проблеми за ралика от Nero-то. При тем може и самия диск да е повреден.

Може да пробваш инсталация и през USB

• Автор

Смени диска и записващата програма. За записване на boot-ващи дискове аз използвам Magic Iso. Лесно се работи с нея и никога не ми е създавала проблеми за ралика от Nero-то. При тем може и самия диск да е повреден.

Може да пробваш инсталация и през USB

Принципно диска е чисто нов само 1 път съм записвал.

Сега ще изтегля програмата и ще я пробвам, но лично аз не смятам, че проблема е от Nero-то понеже пробвах на старият ми компютър и си инсталирва без проблеми.

А колкото до USB принципно си нямам и на идея как става, а и отделно флашката ми е 2gb :D

Опитайте с DVD-R или с флашка, ако имате на лесно.

Edit: http://www.isotousb.com/

Мисля си, че има нещо сбъркано с оптичното устройство на новия компютър - или хардуерен проблем с него, или грешна настройка в BIOS.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор

Опитайте с DVD-R или с флашка, ако имате на лесно.

Edit: http://www.isotousb.com/

Утре ще взема от 1 приятел по-голяма флашка и отделно ще купя 1 DVD-R диск и ще пробвам.

Eдит: Ами принципно BIOS-a беше с версия 1.60, но пробвах с обновяване до 1.70. Колкото до настройките си е с default.

До опитчното устройтво пробвах да го правя CD/DVD и AHCI от BIOS настройките.

Отделно това оптично устройство ми беше на стария компютър и работеше без проблеми.

Е щом си пробвал диска на друг компютър значи проблема едва ли е в записващата програма или в диска. Пробвай това което ти предложи колегата и още нещо, провери настройката на харда в BIOS каква е дали е за IDE или Achi - трябва да е на Achi.

... провери настройката на харда в BIOS каква е дали е за IDE или Achi - трябва да е на Achi.

Тук не съм съгласен- досега не съм видял проблем при инсталиране на Win7 или 8 заради това, че е настроено IDE а не е на AHCI. Докато за WinXP определено е по- безпроблемно настройката да е IDE.

Добър ден. Искам да потърся помощ за моят проблем.

Наскоро си закупих следните части:

Дънна платка - ASRock 970DE3/U3S3

Процесор - AMD Bulldozer X8 FX-8150 3.60GHz, 16.0 mb Total Cache

RAM памет - Corsair XMS3 DDR3 16gb (2x8gb kit)

Захранване - Cit ATX 2.2 750W

Видео карта - VTX3D Radeon HD 6450 1gb

и 2 хард диска Hitachi по 500gb

и имам проблем при опит за инсталиране на операционна система независимо дали - Windows 7, Windows 8, Linux Ubuntu.

Всеки път излиза грешка свързана с грешки при прехвърлянето на файлове или подобни. Доста копия от торент тракери изтеглих и нито 1 не се инсталира нормално и винаги 1 и съща грешка.

Затова реших да се консултирам в този форум преди да тръгна да се набутвам в сервизи.

Благодаря предварително, ако се нуждаете от някъква друга информация, за да ми помогнете да си реша проблема само ми кажете каква и ще ви я предоставя.

Да не повтарям колегите, но вариантите са няколко:

1. Повредено DVD устройство. Това че е работило на стария компютър нищо не означава.

2. Проблем със свален от торент Windows.

3. Проблем със записващата програма.

4. Имаш 2 хард диска. Предполагам, че си тествал и на двата.?

Може да пробваш да инсталираш чрез USB или да вземеш сигурен и работещ диск на Windows 7( например от познат).

Тук не съм съгласен- досега не съм видял проблем при инсталиране на Win7 или 8 заради това, че е настроено IDE а не е на AHCI. Докато за WinXP определено е по- безпроблемно настройката да е IDE.

Ти може и да не си съгласен и да не си имал проблем,но това не те прави прав в случая! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Ти може и да не си съгласен и да не си имал проблем,но това не те прави прав в случая! ;)

Така е колега, прав си. В случая обаче мисля, че проблема му е или в DVD-то или в дисковете на който е записал Windows.

• Автор

Да не повтарям колегите, но вариантите са няколко:

1. Повредено DVD устройство. Това че е работило на стария компютър нищо не означава.

2. Проблем със свален от торент Windows.

3. Проблем със записващата програма.

4. Имаш 2 хард диска. Предполагам, че си тествал и на двата.?

Може да пробваш да инсталираш чрез USB или да вземеш сигурен и работещ диск на Windows 7( например от познат).

1.Ами ще се разбере днес като взема флашка от 1 приятел, ако стане с USB значи проблема е в DVD устройството.

2.Съмнява ме да има проблем при положение, че някой торенти съм ги инсталирал и на други компютри най-вече ubuntu, който е безплатен и отново дава грешка.

3.Ами аз си мисля че ако дава проблеми записващата програма отново нямаше да стане да се инсталират операционните системи нормално и отново щеше да дава грешки, но на другият компютър удома не дава грешки при инсталация...

4.И двата съм ги тествал отново на старият компютър инсталирах и на 2-та Windows-и, за да ги тествам дали правят проблеми при инсталация, но няма проблеми при инсталация на друг компютър.

• Автор

Здравейте, отново. Извинявам се че пиша 2-ен пост.

Днеска взех флашка от приятел и качих Windows 8 на нея, като следвах инструкцийте на от сайта който "killchain" даде, но отново обичайната грешка, когато се опитвам да инсталирам Windows 7 или Windows 8.

Грешката е с код

0x80070570

Благодаря на всеки който се опитва да ми помогне.

EDIT: Днеска се поразрових отново относно тази грешка и имаше нова тема в която имаше и нови предложения как да се оправи и беше написано да се рестартира CMOS тааа направих го и след това нямах проблеми с грешката написана по-нагоре. Но вече започна да ми излиза BSOD с доста различни причини :D Имаше дори 1 момент в, който компютъра се ебаваше с мен ;d Стигаше до 100% и ми изкачаше BSOD :D Таа засега извадих батерията от дъното за час-два и ще я сложа пак и отново ще опитам.

Eдит: Ами принципно BIOS-a беше с версия 1.60, но пробвах с обновяване до 1.70. Колкото до настройките си е с default.

А някой от вас обърна ли внимание на това?!  И защо ти е било нужно да го правиш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.