Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчистване на двор

Featured Replies

Имам намерение да разчистим вътрешния двор на кооперацията и да го засипем с чакъл, за да стане като паркинг. Само че тука ми обявиха някакви луди цифри и сега събирам информация как мога да си свърша работата сам. Дворът в момента е една миниатюрна джунгла. Целият е отрупан с храсти и трева, но няма дървета. Има и доста парчета тухли, които се чудя дали не могат да се използват като настилка. Растителността лесно ще я премахнем, но проблемът е, че нямам представа как се мога да я изхвърля. Трябва ли да се наема контейнер от Чистота или мога направо да я метна в кофите? В краен случай мога да я наместя в десетина чувала и лека полека да ги пренеса с колата до някакво сметище извън града. Дайте мнение какво да я правя, а ако някой е минал през процедурата, ще е супер :)

дай 20 кинта на некой фадромаджия от близкия строеж (не моа да немате такъв у Сф) и той ще опраи целата работа през обедната почивка  ;)  ....за още 20 моа и да насипе с чакъл  ;)

Редактирано от rulom (преглед на промените)

е тя, фадромата рине, равни, чисти и извозва боклука.... ....а щом нема опция за фадрома, фани некое цигане за същите пари....боклука у контейнера, нали затва плащате данъци  ;)

Няма как да влезе фадрома във вътрешния двор, а и проблемът не е в разчистването, а в изхвърлянето на боклука.

Миналата седмица хванахме 1 тракторист с кофа отпред да подравни едно място. 1 шише домашна ракия и 1 шише кола и свърши цялата работа... Намери някой от тия с малките багерчета, де са по-малки и от кола. Ще влезне, за половин час ще опука всичко. А за ихвърлянето, зависи колко е, но по принцип може да викнеш камионче на чистота за "обемисти боклуци". Би трябвало да е безплатно.

съвет номер 1: Раундъп за растителноста,предвид че после ще посипвате с чакъл,бързо ще изсъхне,изгаря се,накрая няма да има и шепа пепел

съвет номер 2: Има една много ситна разновидност на чакъла,нарича се филц ,мисля,лесно се утъпква,а  веднъж трамбована,няма да я разнасяте с колите си напред -назад,както ще се разнася чакъла(утре и снимка ще ти кача,приложно да погледнеш,просто сега виждам темата ,а  е тъмно)

поздрави

Миналата седмица хванахме 1 тракторист с кофа отпред да подравни едно място. 1 шише домашна ракия и 1 шише кола и свърши цялата работа... Намери някой от тия с малките багерчета, де са по-малки и от кола. Ще влезне, за половин час ще опука всичко. А за ихвърлянето, зависи колко е, но по принцип може да викнеш камионче на чистота за "обемисти боклуци". Би трябвало да е безплатно.

нема безплатно сирене,кат пуснете безплатни застраховки,токаз и камиончето ще е безплатно ;)

п.п тухлите ги изхвърлете,освен ако не решите и барбекю да си напраите у двора :ph34r:

нема безплатно сирене,кат пуснете безплатни застраховки,токаз и камиончето ще е безплатно ;)

:P Имахме такава кампания с безплатни застраховки :P

Имам намерение да разчистим вътрешния двор на кооперацията и да го засипем с чакъл, за да стане като паркинг. Само че тука ми обявиха някакви луди цифри и сега събирам информация как мога да си свърша работата сам. Дворът в момента е една миниатюрна джунгла. Целият е отрупан с храсти и трева, но няма дървета. Има и доста парчета тухли, които се чудя дали не могат да се използват като настилка. Растителността лесно ще я премахнем, но проблемът е, че нямам представа как се мога да я изхвърля. Трябва ли да се наема контейнер от Чистота или мога направо да я метна в кофите? В краен случай мога да я наместя в десетина чувала и лека полека да ги пренеса с колата до някакво сметище извън града. Дайте мнение какво да я правя, а ако някой е минал през процедурата, ще е супер :)

Добре де какъв е проблема да се съберете от кооперацията и да разчистите тревата.Пръскате с Рандъп(нещо подобно беше)то изсушава корените на тревата и не никнат повече.После мерите дължина,широчина и дебелината на чакъла смятате и поръчвате и/или купувате.Правите една бригада цялата кооперация и я разтилате.

А за изхвърлянето на боклука там нещата стоят малко по-различно.Ако са няколко чувала може и в контейнера,но гледайте никой да не види,че има глоба.

Колко ви поискаха за тази услуга?

• Автор

съвет номер 1: Раундъп за растителноста...

Добре де какъв е проблема да се съберете от кооперацията и да разчистите тревата.Пръскате с Рандъп(нещо подобно беше)...

Точно това си мислех да направя. Надявам се цената на препарата да не е много висока.

съвет номер 2: Има една много ситна разновидност на чакъла,нарича се филц ,мисля,лесно се утъпква,а  веднъж трамбована,няма да я разнасяте с колите си напред -назад,както ще се разнася чакъла(утре и снимка ще ти кача,приложно да погледнеш,просто сега виждам темата ,а  е тъмно)...

Виж това не го знаех. Ще го проуча. А с какво се утъпква? Предлагаха и някакви плочки да сложим, като се връзва по 60 лева за паркомясто.

...тухлите ги изхвърлете,освен ако не решите и барбекю да си напраите у двора :ph34r:

Ами може да се направи, ама "малко" ще ухае в момент на експлоатация :D

...А за изхвърлянето на боклука там нещата стоят малко по-различно.Ако са няколко чувала може и в контейнера,но гледайте никой да не види,че има глоба.  Колко ви поискаха за тази услуга?

Амииии там е работата, че няма да са няколко чувала. Като го гледах днес на размери, ще се събере поне няколко кубика боклук. Гледам ценоразписите в нета, вървят около 120 лева за контейнер. Реално това и чакълът са единствените разходи, който няма как да се избегнат. Офертата, която отправи съседа, е 500 лева САМО за чистене и извозване. Без никаква настилка. Което ми се вижда супер много. Има малко храсти и една тънка тухлена стена да се съборят. Аз си мисля с един френд да си вземем две секири и една лопата и да го оправим за 2-3 часа. Само за къртенето трябва да намерим някаква машина. Щото ся 500 кинта и после сигурно поне още толкова ще иска за настилка, ми се виждат малко множко.

Не е висока цената,миналата година взехме около 10 лв струваше.Обаче тревата трябва да е под 3 см.

Питай го оня дето ти е казал 500лв дали цената включва и дъщеря му...

Амииии там е работата, че няма да са няколко чувала. Като го гледах днес на размери, ще се събере поне няколко кубика боклук. Гледам ценоразписите в нета, вървят около 120 лева за контейнер. Реално това и чакълът са единствените разходи, който няма как да се избегнат. Офертата, която отправи съседа, е 500 лева САМО за чистене и извозване. Без никаква настилка. Което ми се вижда супер много. Има малко храсти и една тънка тухлена стена да се съборят. Аз си мисля с един френд да си вземем две секири и една лопата и да го оправим за 2-3 часа. Само за къртенето трябва да намерим някаква машина. Щото ся 500 кинта и после сигурно поне още толкова ще иска за настилка, ми се виждат малко множко.

Най-добре ще е даги изхвърляте частично иначе давате грешни пари.За чакъла най-добре да е по едър колкото монета от 20 или 50 стотинки.Не само че ще изглежда по добре а и колите(ако паркирате) няма да разнасят.За филца не е добра идея ,защото след дъжд потъват в калта(не дай си да паркирате отгоре).

Успех.

бтв.

Ако има начин да стане с по-малко пари има начин да стане и без пари :)

• Автор

...Питай го оня дето ти е казал 500лв дали цената включва и дъщеря му...

Много е малка, иначе да съм я налазил :D

...Най-добре ще е даги изхвърляте частично...

Ами и аз го мислех като вариант, но нямам никаква представа къде може да се изхвърли. Взимат се чували и лека полека в колата по 2-3 и някъде се изхвърлят. Ама къде? И откъде да си взема тия здравите, сезалови чували?

сега ще кача снимките на нашата настилка да погледнеш....и аз тъкмо сядам днес...

Много е малка, иначе да съм я налазил :D Ами и аз го мислех като вариант, но нямам никаква представа къде може да се изхвърли. Взимат се чували и лека полека в колата по 2-3 и някъде се изхвърлят. Ама къде? И откъде да си взема тия здравите, сезалови чували?

В контейнера.Пълните 20-30 чувала и всеки един съсед си взема по 1-2 всеки ден и ги изхвърля за седмица сте готови.Такива чували ги има в железариите и/или в големите магазини за строителна техника.

също така ако не се лъжа чакъла може да се купи в такива чували...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

та въпросния филц е последният вид чакъл,примесен с пясък,и принципно върху полагат вече асфалта,утре ще мога и да проуча въпроса с цената му

що се касае с утъпкването...ние тук разполагаме с доста техника,но мисля че и бус ще свърши работа...или което и да е с по широки гуми....

а най добре направи някаква панорамна снимка на двора :) така ще добия представа  и ще мога и да дам по конкретно упътване,как да се справите с боклука

иначе най лесно се обаждаш на комуналната фирма,която чисти вашия район,те ти стоварват контейнер за строителни отпадъци(визирам тухлите,и нещо незнайно което е възможно да се крие в треволяка)не вярвам да е повече от 30-40 лева услугата,включително и репатрирането

ще проверя и нашите цени,за да имаш някаква база

с "Раундъп" сме пръскали еднометрови  растения,подобни на люцерна,след три дена направо ги изгорихме с огън,толкова бяха изсъхнали,всяка агроаптека ще ти го обяснят в детайли процедурата

а този с 500те лева,не само щерката,ами и 200 литра ракия да ви приготви

• Автор

В контейнера.Пълните 20-30 чувала и всеки един съсед си взема по 1-2 всеки ден и ги изхвърля за седмица сте готови.Такива чували ги има в железариите и/или в големите магазини за строителна техника. също така ако не се лъжа чакъла може да се купи в такива чували...

В контейнера не искам да изхвърлям, защото основната част ще са строителни отпадъци. Не че не мога да ги разхвърлям из цяла София на по два чувала през нощта, ама не искам да правя цигански изпълнения :D Мислех си, че има такива сметища, където човек може сам да си ги закара, дори и да плати някаква такса, но да не плаща безумните цени за контейнер. Защото като гледам цените в нета, за 4 кубика контейнер започват от около 80 лева, а повечето са по над 100. Като смятам обема, 4-ка ще ме оправи, така че в краен случай ще ги дам.

...утре ще мога и да проуча въпроса с цената му

Питай, че ми стана интересно :) То предполагам, ще трябва по-дебел слой, или отдолу чакъл и отгоре филц.

...що се касае с утъпкването...ние тук разполагаме с доста техника,но мисля че и бус ще свърши работа...или което и да е с по широки гуми....

Гледам каталога на Киров за машини под наем и една трамбовка е около 45 лева за ден. Даже евентуално от там ще взема и къртач, за да съборя тухлената стена, ако не намеря от някой познат.

...а най добре направи някаква панорамна снимка на двора :)...

Утре преди работа ще понащракам. Дворчето не е особено голямо, но биха се събрали с кеф 6-7-8 коли, с маса и столчета :)

...иначе най лесно се обаждаш на комуналната фирма,която чисти вашия район...

Първоначално това ми беше основният замисъл. Но не знам как да намеря кой чисти нашия район. Гледам в нета има някакви "чистота Искър", утре ще ги питам какви са им цените.

...с "Раундъп" сме пръскали еднометрови  растения...

Явно това ще е вариантът - след изкореняването на треволяците, пръскам пръстта и мятам чакъл/филц отгоре :)

Ти вземи направи една снимка на двора,че останах с впечатлението за бунище..пък и за тухла къртач...

• Автор

Тъкмо сутринта се наканих да снимам и гледам, че дворът беше изчистен от растителността. Понеже нямаше хора там, казах на жената после да погледне кой чисти и се оказа, че са двама мангали. Не бяха изкъртени тухлените стени, а само храстите. Явно са го направили за около час. Още толкова да отнеме махането на стените (едната е тухли 4-ки с хоросан, другата обикновени тухли, почти без мазилка) и събирането на отпадъците. И ако за това съседа ми поиска 500 лева, направо ще го спукам от бой.

Явно това ще е вариантът - след изкореняването на треволяците, пръскам пръстта и мятам чакъл/филц отгоре :)

Ако пръскаш пръстта няма файда, трябва да има листна маса, вземи 500милилитра, защото малките разфасовки излизат по-скъпо. Унищожавал съм люляк, висок 2м, така че това за 3см трева, дето ти писаха, не е вярно. Чети тук http://forum.palmi.bg/viewtopic.php?f=11&t=454

А за изхвърлянето на боклука там нещата стоят малко по-различно.Ако са няколко чувала може и в контейнера,но гледайте никой да не види,че има глоба.

Много "добри" съвети даваш, нямам думи!

• Автор

Ето какво представлява дворчето и тук се вижда почти целият боклук, без малко храсти и трева :

Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3, Снимка 4. Интересно, че половината беше покрит с плочки, а не ги видях никъде да са ги струпали.

Верно, че комунистите на власт, ама едно време правехме Ленински съботници, а не сряди :P

• Автор

Абе то и аз мислех в събота да свършим цялата работа, но сутринта като тръгвах на работа ме изненадаха неприятно. Интересно ми е да видим какви пари ще поиска за тия 2-3 часа работа, които са вложени до момента.

вместо да се чудиш за тухлите,обяви ги по 0,10лв единичките и 0,30лв четворките.със средствата си покрийте част от разходите.

и толкова ли нямате познат с бус или ремърке да вземе да изхвърли тези треволяци извън града някъде-все пак си е трева,не битови отпадъци или найлони

Редактирано от tbmtbm (преглед на промените)

Ето какво представлява дворчето и тук се вижда почти целият боклук, без малко храсти и трева :

Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3, Снимка 4. Интересно, че половината беше покрит с плочки, а не ги видях никъде да са ги струпали.

Стената тънка  ама и дълга. В две камончета от по 3т. зор ще се съберат.

Вярно, че в мястото ще паркират 5-7 коли, но задните коли ще затварят предните.

Тези тухли пари струват. Може да ги подредите на камара и да пуснете обява. Ако сте късметлии може да ви платят и да ви отърват от тях.

За тухлите ме изпреварили.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.