Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на допълнителен вентилатор (директно към захранването)

Featured Replies

Здравейте! Преди няколко дни си смених вентилатора на процесора, като в добавка взех и втори вентилатор (идентичен с процесорния) и го поставих непосредствено под хард диска. Получи се чудесно и сега и двата компонента са приятно хладни. Иска ми се да направя същото упражнение и с трети вентилатор (по-голям), който да насоча към видео картата (тя си има вграден, но въпреки това се затопля доста). Проблемът е, че не мога да намеря трети извод за вентилатор на дъното. Получих съвет да го свържа директно към някой молекс от захранващия блок, но видях че от големите молекси всички са ми вече заети - има един свободен, но той е по-малък и не съм сигурен дали е подходящ (означеният в червено): post-339034-0-40979500-1371056976_thumb. post-339034-0-43873200-1371056996_thumb.

А ако някой може да ми каже за какво е тази черна букса, оградена в зелено би било чудесно.

Така, беше ми препоръчан и следният кабел като помощно средство : post-339034-0-02483800-1371057051_thumb.  , но тъй като не съм много навътре с материята не ми стана съвсем ясно - трябва да го използвам като един вид разклонител ли ? Така че да вкарам този кабел в излизащият от захранването и по-този начин хем да си запазя връзката с компонента, който е свързан в момента, хем да освободя нова за вентилатора...поне аз така го разбирам. Или пък ако е възможно да включа вентилатора директно към дъното  (NF520-A2 TE ver. 6.2) ?  Ще съм ви благодарен ако можете да ми поразясните ситуацията. Знам че за вас сигурно е нещо елементарно и се надявам да  проявите разбиране :rolleyes:

Редактирано от Oro_Ketchum (преглед на промените)

Ограденият конектор е за флопи дисково устройство. Да, разклонителят се поставя точно по начина, който си казал. - хем запазваш връзката с компонента, хем си връзваш вентилатора.

1вата снима това е power за флопи. На втората ограденото в зелено е power букса за сата хард диск/записвачка. Щом няма свободни молекси ти препоръчвам да не си играеш, а да си вземеш Публикувано изображение. :)

П.П. Опа колегата simtech ме е изпреварил... :D

Редактирано от ComerciaL (преглед на промените)

А може да ползва и такива Cable Splitter 3Pin

Това е решение на въпроса.По този начин ще можеш да свържеш двата вентилатора към дъното.Другият вариант е http://www.dekada.com/catalog/cable-splitter-pwm-for-3-fans-akcb002-p-546.html по този начин ще можеш да свържеш още няколко вентилатора.

Това е решение на въпроса.По този начин ще можеш да свържеш двата вентилатора към дъното.Другият вариант е...

Има и вариант - Поялник.
  • Автор

Вариантът с този Cable Splitter 3Pin наистина изглежда точно това, от което се нуждая. Много благодаря на всички отговорили! Сам никога нямаше да се сетя за какво са тези две букси :D

Вариантът с този Cable Splitter 3Pin наистина изглежда точно това, от което се нуждая. Много благодаря на всички отговорили! Сам никога нямаше да се сетя за какво са тези две букси :D

Какъв е проблемът да включиш вента не към дъното,а директно към захранването.Някой биоси нямат опция за регулиране на оборотите и единственото ще е просто да ги виждаш с някоя програма.Освен това,като сплитосаш фановете,може да се омота дъното и да са с различни обороти или да ти прави проблеми.Слагаш молекса на вента към захранването и си тръгва на максималните обороти (добре е,ако е 120 мм,да е на 1000-1300 об.,тези на 2000 об. са шумни).Аз съм сложил шест 120 мм вентилатора-3 към дъното и 3 към захранването,но единият,който е включен към sys fan 1,ще го мина към захранването,защото на sys fan 1 дъното го намаля с 50% и е с ниски об.

• 1 година по-късно...

Здравейте, аз също искам да добавя втори вентилатор на кутията, който да вкарва въздух вътре, а другия вентилатор отзад да извежда въздуха на вън. Но дъното има букса само за единия вентилатор. Интересува ме има ли вентилатори, които се включват към захранването, но със Sata букса или ако има преходник от Sata към обикновена букса, защото венилатора ми е с такава букса и става само на по-старите захранвания.

Здравейте, аз също искам да добавя втори вентилатор на кутията, който да вкарва въздух вътре, а другия вентилатор отзад да извежда въздуха на вън. Но дъното има букса само за единия вентилатор. Интересува ме има ли вентилатори, които се включват към захранването, но със Sata букса или ако има преходник от Sata към обикновена букса, защото венилатора ми е с такава букса и става само на по-старите захранвания.

Към сата няма, виждал съм да се продават с букса за молекс.

На захранването имаше една свободна стандартна букса, така че го включих в нея, но все пак има ли преходник от Sata към Molex, който да стане за стандартните вентилатори? Задния вентилатор на кутията е включен към дъното, но много бавно върти и към него отиват около 6V, а мога ли да го ускоря от биоса?

дъно: Intel D2500

Е, точно това не исках да правя. Да отрежеш кабела на вентилатора, както и да е, но да кръцнеш буксата на флопито, отива цялото захранване, после ако ми потрябва флопи, да сменя захранването ли?. Такива свински работи ги правя само когато се налага, не че после не могат да се извадят клемите, да се отскубнат жичките и кабела да се запои на клемите. Проблемът е решен с тази свободна букса, а към нея може да се включи и разклонение, ако ли не, няма да слагам вентилатор, хем няма да шуми, не е фатално. Сложих вентилатора само за да държи решетката против прах, преди това бях сложил само решетката, с болтове и гайки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Е, точно това не исках да правя. Да отрежеш кабела на вентилатора, както и да е, но да кръцнеш буксата на флопито, отива цялото захранване, после ако ми потрябва флопи, да сменя захранването ли?. Проблемът е решен с тази свободна букса, а към нея може да се включи и разклонение, ако ли не няма да слагам вентилатор, хем няма да шуми, не е фатално. Сложих вентилатора само за да държи решетката против прах, преди това бях сложил само решетката, с болтове и гайки.

Е браво.решил си проблема.И защо ако ти потрябва флопи като нямаш такава букса,какво трябва да сменяш захранването ли? :D Имах в предвид да вържеш и буксата и вентилатора.Както и да е.

На захранването имаше една свободна стандартна букса, така че го включих в нея, но все пак има ли преходник от Sata към Molex, който да стане за стандартните вентилатори? Задния вентилатор на кутията е включен към дъното, но много бавно върти и към него отиват около 6V, а мога ли да го ускоря от биоса?

дъно: Intel D2500

нищо не можеш да направиш... това е атом, дори да го клокнеш, си остава охлюв (проблемът е, че не можеш и да го клокнеш)...

пълно дърво - за тия пари да беше взел двуядрен celeron примерно g1620 или g1840

за преходник има такъв:

cooldrives_2074_63740800.jpgpower-sata-to-molex.jpg

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Къде могат да се намерят тези преходници?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.