Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запитване за конфигурация

Featured Replies

• Автор

naruto Ами дай 1 конфигурацийка ми направи ако можеш и ако може ми кажи как да клокна проца ии има ли нужда от друг охладител за проца

• Отговори 54
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

За 400 лв. каквато и конфигурация да ти се предложи няма да останеш никак доволна та не виждам смисъл.

Мога да ти предложа единствено изгодно части. Например HD7770 на промоция и с безплатна доставка. Утре обаче може и да се е изчерпала.

Споменатите К280 или К350 като най-добре да отидеш лично до Никем или Скай ако си от София иначе ще отидат пари за доставката.

Пари за охлаждане не бих давал. По-добре ги отдели настрана и събери още за подмяна на платформата със с.FM2. Например с тези.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Хораа открих кутията на case-а ии размерите са 470x222x478 mm според мен кутията си е Mid Tower

Цената е добра и е с GD5 та не е толкова лош избор. За стария процесор си е екстра.

При положение че имаш 3GB рам обаче няма смисъл да се набутваш с още. Това ще наложи инсталирането на тежка 64 бит. ОС което я обезсмисля.

Разбира се ако ще се взема нещо евтино втора ръка бива. Но в момента едно ХП или 32 бит. седмица хоме премиум ще върши отлична работа.

• Автор

Цената е добра и е с GD5 та не е толкова лош избор. За стария процесор си е екстра.

При положение че имаш 3GB рам обаче няма смисъл да се набутваш с още. Това ще наложи инсталирането на тежка 64 бит. ОС което я обезсмисля.

Разбира се ако ще се взема нещо евтино втора ръка бива. Но в момента едно ХП или 32 бит. седмица хоме премиум ще върши отлична работа.

Ами аз вмомента съм на Windows 7 ultimate 32 bit..Иии върви почти идеално, обаче когато обработвам с Camtasia Studio 8 взема да лаги като за световното

При видеообработка процесора е от значение. Примерно със съвременен процесор ще рипнеш едно двд за час а със стар може и десет часа да ти отнеме.

Отделно по-време на обработката старата машина ще се поти и пъшка все едно ще мре. Хубаво е да изключваш торент клиента при такива операции да и е по-леко.

А 3ГБ рам са си достатъчни дори в днешно време та не е това проблема.

• Автор

Ти си знаеш. Но е хубаво че ти е приятел ако има няква несъвместимост да я върнеш.

Това е възможно :)

Ами значи най добре да взимам http://www.emag.bg/komponenti-periferni/pc-komponenti/video-platki/video-karta-asus-nvidia-geforce-gt-630-1024mb-gddr5-128bit-hdmi-dvi-pci-e-product

И http://www.jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=424

Така ли ще е най-добре

Извинявам, се на колегите, но ти вече не си ли взе компонентите? имаше друга тема в която писа, че си ги купил вече.?

• Автор

ъЪЪМ това ми е 2-ра тема..първо пуснах една..на един фр му се бъгна компа и затова

ъЪЪМ това ми е 2-ра тема..първо пуснах една..на един фр му се бъгна компа и затова

Момче ти не знаеш какво искаш/говориш. Живееш в свят с илюзии. Нищо няма да купиш защото нямаш налични средства.... Просто за кеф си пускаш темички за да видиш какво може да се направи/вземе ако имаше $. В момента с теб има още двама които ги подозирам за fake теми! Просто вие сте 2-3 които си правите кеф ооооуу йеа - ако имах тези пари взимам това! What's going on here-wassuupp?!?!?

Редактирано от Increased (преглед на промените)

Защо НЕ

Ми щото е GT630 затова не не е най-добрия вариант не ти трябва още памет и ти казахме да вземеш или HD7770 или HD7750 +

захранване и кутия .

• Автор

Офффффф Increased.. Брат ми ги прай тея работии, ся пак ме е прецакал хич не е честно, тея пари мама ми ги даде на мене и ми каза да направя каквото искам с МОЯ си компютър, и сигурно брат ми пак се е шегувал с койт му падне..Така беше псувал мои фейсбук приятели... Много се извинявам за каквото е правил тоя тъпак  :wors:

Така имаме 400 лв. бюджет. Комплекта на КМ "К280" е 112 лв. а "К350" е 120 лв. И двата вършат работа. Паметта последно се оказа 2GB та нека си направи кефа и вземе оня 1GB за 33 лв.

Остават 250 лв. или може да се вземе една HD7790. В Емаг най-евтиния модел е 22 лв. по-скъп та не е изгодно въпреки безплатната доставка. Същото се отнася и за кутия+захранване.

В Никем излиза 349 лв. - Цък + около 20 лв. за доставката та ще ти останат и пари за оная памет от JAR.

Тогава, щом брат ти се е шегувал, защо продължаваш да питаш за компоненти, като и парите ги няма? Нещо няма логика....?  :D  :D

Ами последно кое е по-добро Sapphire AMD Radeon HD7750 или  Asus nVidia GeForce GT 630

Мерси Наруто

HD7750 е по-добра но като вземеш всичко ти остават пари за HD7770 или HD7790 такаче закакво се целиш към по-евтино и слабо.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.