Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запитване за конфигурация

Featured Replies

Значии искам да ъпгрейдна компа защото вече е бая старичъкк значии незнам какво ще мипредложите но разполагам със 400лв. макс конфигурацийката да е 450лв.

Вмомента съм на:

Pentium E5200 2.5GHz Dual Core

3GB DDR2 800 MHz

Psion 400w

Radeon 6450

320GB HDD Sata

• Отговори 54
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

За какво ще се използва машината и какъв е монитора и с каква резолюция е ?

За да има баланс на сегашния ъпгрейд ,трябва да останеш временно със старата видео карта от продажбата на старите дъно,процесор ,рам ,трябва да събираш пари и за карта , за да може сега да се вземат прилични компоненти като производителност!

Ето какво предлагам аз!

Gigabyte 970A-DS3, socket AM3+

AMD FX X6 6300, 3500MHz, 14MB, socket AM3+

Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu

Cooler Master GX Lite Black, 500W

Общо 462лв. цената е много малко над бюджета , но безплатната доставка ще спести едно 20-30лв. ако тези части бъдат поръчани от другаде!

С такава основа ,след време ако добавиш една карта от среден клас - примерно 7870-с таити ядро(цена 400лв.) ще играеш дори на фул хд на доста добри кадри , а на сегашната ти резолюция ще ти върви всичко на макс!

За да има баланс на сегашния ъпгрейд ,трябва да останеш временно със старата видео карта от продажбата на старите дъно,процесор ,рам ,трябва да събираш пари и за карта , за да може сега да се вземат прилични компоненти като производителност!

Ето какво предлагам аз!

Gigabyte 970A-DS3, socket AM3+

AMD FX X6 6300, 3500MHz, 14MB, socket AM3+

Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu

Cooler Master GX Lite Black, 500W

Общо 462лв. цената е много малко над бюджета , но безплатната доставка ще спести едно 20-30лв. ако тези части бъдат поръчани от другаде!

С такава основа ,след време ако добавиш една карта от среден клас - примерно 7870-с таити ядро(цена 400лв.) ще играеш дори на фул хд на доста добри кадри , а на сегашната ти резолюция ще ти върви всичко на макс!

П.П Ето за тази карта говоря PowerColor PCS+ HD7870 Myst. Edition 2GB , ако след време може да си я позволиш , ще имаш добра машинка за игри!

Вече това не знам коя поредна тема е,която пускаш...айде престани вече.

BB код:

Обща стойност - 452.65 лв. с ДДС

Ето тази конфигурация също може да ти бъде една добра основа, а както каза Playalistic след време взимаш една сносна видеокарта и тогава избора е голям! Примерно тази: SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC BULK 

Абе то и да си купиш нов процесор дъно и памет пройзводителността в игрите няма да се покачи много такаче ако искаш или събери още пари или засега си купи едно HD7770 + захранване и да клокнеш процесора или само едно HD7750  мисля си че така ще се подобри доста пройзводителността в игрите. Ако по нататака няма да даваш пари за ъпгреид иначе ако ще даваш по нататък за карта вземи си първо основните неща както казват колегите ето едно предложение:

BB код:

Обща стойност - 395.35 лв. с ДДС

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

Ами значи излиза че най-доброто решение да бъде клок на процесора, ново захранване+видео и още 1 плочка рам 2ГБ,

Или 1 плочка рам 2ГБ+HD 7750

Редактирано от Nasko Ivanov (преглед на промените)

Клока на процесора изисква ново охлаждане и зависи от възможностите на дъното, което не си казал какво е. Иначе, с боксовото охлаждане до 3 ГХц не би трябвало да има проблеми. 

За игри най-добре нова видеокарта+захранване.

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Това охлаждане струва повече от процесора. Моят Е5200 работеше до 3,5 ГХц с охлаждане за 25 лв, подобно на това.

Може и да издържи, картата не е лакома, но е евтино, жълто захранване и е на доста години.

• Автор

Хмм..ако може предложи ми нещо , някъкво видео не много лакомо и 1 боксово охлаждане + 1 плочка рам 2ГБ ДДР2 800МХц

Нали по-горе ти предложих охлаждане, а хората ти предложиха и видеокарти?!

Памет не ти трябва, дали ще си с 3 или 4 ГБ няма особена разлика, а и ДДР2 е стара и скъпа.

• Автор

3 ли...Аз съм се объркал без да искам на 2 съм извинявай..Аа как да клокна проца.??

Хмм..ако може предложи ми нещо , някъкво видео не много лакомо и 1 боксово охлаждане + 1 плочка рам 2ГБ ДДР2 800МХц

Aз ти предложих карта + захранване или само карта и така ще ти останат доста пари и може да си купиш охлаждане ето но кажи каква е кутията   да не се окаже охладителя да не се побере но ако се побере лепиш клока и си цъкаш пак ще е мн мн по добре от това тъпо HD6450. 

Не мога да намеря инфо за размерите на кутията но като гледам каква е май и кутия ще сменяш ето тази слагаш и става 413лв.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Ако ще се сменят захранване и кутия по-изгодно е да се вземе комплект като К280 или К350 вместо по-отделно.

И сама може да сметнеш колко ще ти излезе иначе. И обръщам внимание на това и това че захранванията не стават освен ако няма да караш на вгр. видео.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.