Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!

Понеже ще си правя нова конфигурация и се чудя коя от следните две карти е по-добра:

1.SAPPHIRE HD 7790 2GB GDDR5 OC

2.PALIT GeForce® GTX650 Ti BOOST 2GB

Мненията във форумите са много противоречиви, затова искам да попитам хора, които разбират от такива неща.  :) Смятам да използвам картата с процесор AMD FX6350. Благодаря предварително!

Здравейте!

Понеже ще си правя нова конфигурация и се чудя коя от следните две карти е по-добра:

1.SAPPHIRE HD 7790 2GB GDDR5 OC

2.PALIT GeForce® GTX650 Ti BOOST 2GB

Мненията във форумите са много противоречиви, затова искам да попитам хора, които разбират от такива неща.  :) Смятам да използвам картата с процесор AMD FX6350. Благодаря предварително!

Според мен GTX650 Ti Boost 2gb е по-добрата карта :)

Зависи за кои игри и дали ти се занимава с драйвъри :) .За мен и двете са нисък клас,ама стават,както и по мое мнение за шините,които имат  2 GB VRAM е излишно(не може да се използва),особено ако е с по-голяма разлика в цената от 1GB.Ако избирах за 300 лв,бих взел тази-GB R785OC 1GB,а от споменатите две-която намеря по-евтино.

Зависи за кои игри и дали ти се занимава с драйвъри :) .За мен и двете са нисък клас,ама стават,както и по мое мнение за шините,които имат  2 GB VRAM е излишно(не може да се използва),особено ако е с по-голяма разлика в цената от 1GB.Ако избирах за 300 лв,бих взел тази-GB R785OC 1GB,а от споменатите две-която намеря по-евтино.

То за тебе може да са и нисък клас,ама се справят чудесно на full hd.Скоро ми се наложи да направя "голям" ъпгрейд,взех си 7790 1gb,заедно с i3 3200,с качествен full hd монитор dell u2312hm и повечето игри съм ги играл на максимални настройки.Изключвам Крайсис 3,че това за мен не е игра,а бенчмарк за висок клас карти и клокнати процесори.А за видеото - напротив,тези 2гиги vram не са излишни,някои игри изискват повече от 1гб,аз ако имах възможност щях да си взема по-добро видео,но финанси :) . GTX 650Ti Boost е по-добрата карта,а и достига по производителност HD 7850,а в някои игри даже я бие.

Редактирано от Magneto (преглед на промените)

С Крайсис си тествам клока на видеото :) .Перфектна бюджетна конфигурация е и3 (даже и Г2020) и 7770/7790 и препоръчвам пред АПУтата.Не са лоши картите,но 128 бита и 2 врам не може да се използва,разлика с 1гб няма.

Напротив, има разлика, ама явно ти не си тествал, а си чел нещо някъде. Я пусни новия Bioshock на карта с 1GB и после на такава с 2GB и виж колко видеопамет заема. Пусни и някоя от другите нови игри и ще видиш, че 2ГБ изобщо не са излишни за FullHD.

Powecolor AX7850 2GBD5-DHV2 e моето предложение, понеже е само 20-30лв. над 7790 2ГБ и 650Ти буст 2ГБ.

Напротив, има разлика, ама явно ти не си тествал, а си чел нещо някъде. Я пусни новия Bioshock на карта с 1GB и после на такава с 2GB и виж колко видеопамет заема. Пусни и някоя от другите нови игри и ще видиш, че 2ГБ изобщо не са излишни за FullHD.

Powecolor AX7850 2GBD5-DHV2 e моето предложение, понеже е само 20-30лв. над 7790 2ГБ и 650Ти буст 2ГБ.

Според мен това е много грешна препоръка. Каква е логиката да се препоръчва по-бавна видеокарта на по-висока цена? Може би се разчита на клок?  

За мен най-добрия вариант около тия пари е: 

GB GV-N65TBOC-2GD

• Автор

Magneto Крайсис 3 работи ли ти на медиум графики? Не че ще я играя, но тя е нещо като база за сравнение. :)

Magneto Крайсис 3 работи ли ти на медиум графики? Не че ще я играя, но тя е нещо като база за сравнение. :)

Естествено, че работи. Проблемът са ултра настройките и многото филтрации. Обаче тая игра си иска видеопамет, дори за видеокарта като HD7790. 

Не съм я тествал,но сигурно ще поработи,но не очаквай на максимална графика,че тази игра дори 7970 трудно я подкарва.Предполагам,че няма да има проблеми на medium/high без АА.Ще ти дам пример с нови игри като Far Cry 3,AC3,Battlefield 3,Metro Last Light (без SSAA),Skyrim и други всички на ултра настройки работиха с 40-60 фпс при far cry 3,ac3 на максимум настройки имаше сеч,защото е е лошо оптимизирана,а на ниски настройки вървеше с 40 кадъра,повярвай ми няма никаква разлика между ниски и максимални настройки в тая игра,метрото пък върви с 70-80 кадъра на макс без SSAA и без tesselation,намирам ги за ненужни,все пак понятието "максимална графика" за всеки значи друго,скайрим също върви с 50-60 кадъра в секунда,и най-ниското фпс беше 33,но при bf3 ти трябва карта с над 1 гигабайт,защото при тежки битки fps-то пада поне до 22,което е неприятно понякога,но игрите ги играя от време на време,но среднo върви с 42 фпс,така че все ми е едно.Щом ще комбинираш с FX 6350 сигурно ще ти върви по-добре,защото има повече ядра от моя i3 и при BF3 и Crysis 3 ще се усеща разлика,а специално FC3 върви по-добре с AMD процесори,а ако се колебаеш още между тези две карти,вземи GTX 650Ti Boost.

П.С - Във всички игри АА е на макс,изключих го само в метрото и ac3.Имай предвид,че ги играх на full hd.Тествах и на стария си монитор,който е с резолюция 1280х1024,и няма никакви проблеми с някоя игра с включени филтрации,но да ти кажа,на full hd дори игра на low изглежда по-добре от игра на високи настройки на малък монитор,особено ако монитора е с IPS матрица. :)

Редактирано от Magneto (преглед на промените)

Според мен това е много грешна препоръка. Каква е логиката да се препоръчва по-бавна видеокарта на по-висока цена? Може би се разчита на клок?  

За мен най-добрия вариант около тия пари е: 

GB GV-N65TBOC-2GD

Искаш да кажеш, че 650Ti Boost е по-бърза от 7850 2ГБ? :D Знам, че си зелен фен, ама това няма нищо общо с истината. Не ми се спори, че с теб на глава не се излиза и ти си имаш някакви твои (много грешни) разсъждения за нещата. Както и да е, всеки сам решава за какво да си хвърли парите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.