Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Antivirus & Internet Security 2014

Featured Replies

• Автор

Благодарско на Nikssi за полезната информация и актуални линкове! :yanim:  :wors: Сложих 15-та и както казах преди месец,направо е Калашников в сравнение с недоразумението 14!Работи перфектно,жалко само че няма гаджет за Win 7,но това са бели кахъри!

- Притурките вече няма да се поддържат.

- Анти-спама е изключен по-подразбиране. Имаше мнения да бъде премахнат изобщо,понеже повечето хора ползват анти спама на пощите си.

- Анти-банера по-подразбиране също е изключен, който иска може да си го включи.

- Плъгините в браузърите се активират автоматично и не се спират от браузъра така просто. За да се изключат трябва да се махне отметката както е на снимката и после от браузъра.

Публикувано изображение

- При старт на системата е отложен  старта на графичната обложка. Направено е с цел оптимизиране. При извикване на програмата от трея графичната обложка  се зарежда. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 621
  • Прегледи 52,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми не би трябвало да подскача, нали е подписан руснака.То по тая логика трябва да реже всичко що е на два-три дена. :whist:

• Автор

Я виж на руската версия

Kaspersky Internet Security 2015 (15.0.0.463.0.2.0TR) на руски

https://cloud.mail.ru/public/0eb4da5c2801/Kaspersky%20Internet%20Security%202015%20%2815.0.0.463.0.2.0TR%29/

http://dox.bg/files/dw?a=ee99067931

Я виж на руската версия

Kaspersky Internet Security 2015 (15.0.0.463.0.2.0TR) на руски

https://cloud.mail.ru/public/0eb4da5c2801/Kaspersky%20Internet%20Security%202015%20%2815.0.0.463.0.2.0TR%29/

http://dox.bg/files/dw?a=ee99067931

Да, и нея я изтри по репутация. Както и преди съм казвал, а сега вече става проблем за доста хора (оплаквания къде ли не), прекаляват.

• Автор

Да, и нея я изтри по репутация. Както и преди съм казвал, а сега вече става проблем за доста хора (оплаквания къде ли не), прекаляват

Нова програма е пък и напоследък с тия санкции де да знаеш :D  Може да докладвате на Симантек ако искате. 

Нова програма е пък и напоследък с тия санкции де да знаеш :D  Може да докладвате на Симантек ако искате. 

За съжаление мисля, че при тях нещата с репутационните засичания са излезли от контрол и не съм убеден дали си струва да им се пращат файлове. Щом Касперски трие, с цифров подпис, с достоверен източник на сваляне, а на истински заразени файлове им дава зелена светлина, незнам накъде отиват нещата. Хубаво нещо е засичането по репутация, но зависи от прекалено много променливи фактори, за да е нещо, на което да можеш да разчиташ.

За съжаление мисля, че при тях нещата с репутационните засичания са излезли от контрол и не съм убеден дали си струва да им се пращат файлове. Щом Касперски трие, с цифров подпис, с достоверен източник на сваляне,

Явно не си в час, щом не знаеш, че цифровия подпис вече се ментосва. За това моя KIS2014 съм му спрял опцията да се доверява на файлове с подпис. Касапски не засича по репутация! Това не ти е нортъна. Касапски засича чрез KSN!

Редактирано от Mitsubishi Eclipse 2G (преглед на промените)

Явно не си в час, щом не знаеш, че цифровия подпис вече се ментосва. За това моя KIS2014 съм му спрял опцията да се доверява на файлове с подпис. Касапски не засича по репутация! Това не ти е нортъна. Касапски засича чрез KSN!

И как става този номер, това ми е много интересно... Има отделни случаи, но те не са определящи

И как става този номер, това ми е много интересно... Има отделни случаи, но те не са определящи

Това не е репутация, а поведенчески анализ. A за подписа:http://nakedsecurity.sophos.com/2010/06/23/trojbhoqp-verisign/

http://blog.trojanhunter.com/2010/11/10/warning-malware-with-fake-adobe-digital-signature-making-the-rounds/

Щом от Касперски са направили опция да не се доверяваш на програми с цифров подпис, значи има нещо.

Това не е репутация, а поведенчески анализ. A за подписа:http://nakedsecurity.sophos.com/2010/06/23/trojbhoqp-verisign/

http://blog.trojanhunter.com/2010/11/10/warning-malware-with-fake-adobe-digital-signature-making-the-rounds/

Щом от Касперски са направили опция да не се доверяваш на програми с цифров подпис, значи има нещо.

ТОва е нещо съвсем различно от фалшщифициране на подпис. Това лъгане на операционна система/приложения че нещо е подписано с доверен ключ. Надявам се правите разлика между двете

Съжалявам за офтопика, но цифровият подпис е само 1 от компонентите при оценката по репутация при Нортън, писал съм, че се взимат предвид различни фактори - място от което се сваля файла, кога се е появил в полезрението, колко ползватели има до момента и т.н. Всичко това се анализира от програмата при вземане на решение как да го дефинира.

За съжаление мисля, че при тях нещата с репутационните засичания са излезли от контрол и не съм убеден дали си струва да им се пращат файлове. Щом Касперски трие, с цифров подпис, с достоверен източник на сваляне, а на истински заразени файлове им дава зелена светлина, незнам накъде отиват нещата. Хубаво нещо е засичането по репутация, но зависи от прекалено много променливи фактори, за да е нещо, на което да можеш да разчиташ.

Поведенческият анализатор, като този в Аваст 8 или Емсисофт отпреди румънците - супер, а подкрепено и с виртуализация, като в Комодо - спасяващо. Но сложено за парлама - няма нужда - най-малкото ще подскача на всеки модерен инсталационен файл, който идва заедно с вкаран друг инсталатор - поведение, което може да използва и малуер и давай - на общо основание. Облакът има смисъл при много потребители и качествена технология. Лично според мен облакът на Нортън е голяма работа, като при него заедно с поведенческия анализатор правят невероятна партия. Който не вярва да му пусне архив с множество файлове, да види колко ще хване с офлайн скан и колко ще остави след старт на файловете. Проверено! Резултатите са супер. Ред дефиниции, сред които Suspicious Insight и Suspicious Cloud, при Касапа това отговаря на UDS-дефиницията, нали? Също супер напреднала характеристика. При Комодо Heur Suspicious определяните файлове... има доста фалшове, но има и попадения, които другите не откриват. 

А репутационният анализ обединен с облака ще е много добре, но не като в НОД например, където е сложено за парлама сякаш. Отново - без много потребители - файда никаква. Безполезна цвъчка. И е нормално китайците в това отношение да дърпат - много потребители+западна cloud платформа=чудесно представяне. Много странно обаче, че засича инсталатора като заплаха...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

ТОва е нещо съвсем различно от фалшщифициране на подпис. 

Warning: Malware with Fake Adobe Digital Signature Making the Rounds

Съжалявам за офтопика, но цифровият подпис е само 1 от компонентите при оценката по репутация при Нортън..

Аз ти обяснявах защо Касапа трие файлове дори да имат подпис, не ми дреме за нортъна, а и тука не говорим за него.

Warning: Malware with Fake Adobe Digital Signature Making the Rounds

Вие май не осъзнахте какво ви написах. Аз говоря за програми, подписани с ключ, подписан от СА, валидни. Освен случаите с откраднатите ключове има ли друг случай на малуер, подписан с валиден ключ?

• Автор

Всъщност засичането става  чрез технологията PBS (Pattern Based Similarity) модула непрекъснато се усъвършенстува. Тест на новият модул http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=295522

Най точно какво представлява KSN е тука http://cybermap.kaspersky.com/  в реално време е. В общи линии засичането става чрез обмяна на информация за поведението на стартирани файлове посетени връзки сканиране и  т.н при сканиране на даден файл информацията за файла се качва в KSN обработва се и резултата се подава на всички свързани с облака.

При старт на приложение се създават правила на базата на данните в базите,като приоритет има KSN , едва после идва цифровият подпис.

Какво прави Касперски при липса на данни за даден файл? Трие файла или го ограничава?

Много странно обаче, че засича инсталатора като заплаха...

Изобщо не е странно. Инсталатора си е заплаха за Нортон :D

Изобщо не е странно. Инсталатора си е заплаха за Нортон :D

Mда... вижте това, все още не е официално мисля и затова и не съм го поствал в раздела за новини...

Red Hat блокирует российских пользователей из-за санкций со стороны США

Хм, нали Касапа има голям офис в Щатите. Те доставят предполагам и някакви системи за военни предполагам, където се мъдри цифровия им подпис, така че нормално. Мисля че вече влезе ембаргото и за оръжие и военни технологии или все още не е?

Оффф, ти друго имаше предвид, аз като бг реотан...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Mда... вижте това, все още не е официално мисля и затова и не съм го поствал в раздела за новини...

Red Hat блокирует российских пользователей из-за санкций со стороны США

Хм, нали Касапа има голям офис в Щатите. Те доставят предполагам и някакви системи за военни предполагам, където се мъдри цифровия им подпис, така че нормално. Мисля че вече влезе ембаргото и за оръжие и военни технологии или все още не е?

Оффф, ти друго имаше предвид, аз като бг реотан...

Сайта откъдето е свален файла  е в Щатите http://www.ip-tracker.org/locator/ip-lookup.php?ip=198.65.112.62

Аз пробвах днес и файла го даваше само непроверен и това. Много неточно определение ама хайде да спрем до тук...за обсъждането на програмите има друга тема. В тази се обсъжда Касперски не Нортон или Аваст , Есет ....Комодо

Вие май не осъзнахте какво ви написах. Аз говоря за програми, подписани с ключ, подписан от СА, валидни. Освен случаите с откраднатите ключове има ли друг случай на малуер, подписан с валиден ключ?

ок, каква е разликата между ключ и подпис???

ок, каква е разликата между ключ и подпис???

Подписа е нещо, генерирано на основата на ключа и конкретен документ. Както вие се подписвате на конкретен документ а не изобщо

Подписа е нещо, генерирано на основата на ключа и конкретен документ. Както вие се подписвате на конкретен документ а не изобщо

А според вас, защо от Касперски са добавили опция да не доверяваш на програми с цифров подпис.

А според вас, защо от Касперски са добавили опция да не доверяваш на програми с цифров подпис.

Не знам, може би е просто прекалена параноя. Но мисля че най-добре ще е да питате тях.

И както се видя по-горе това може да изиграе неприятна шега с някого само защото човека е сред първите, изтеглил даден файл :)

• Автор

Не знам, може би е просто прекалена параноя. Но мисля че най-добре ще е да питате тях.

И както се видя по-горе това може да изиграе неприятна шега с някого само защото човека е сред първите, изтеглил даден файл :)

Капитане не е никаква параноя. Не е сефте да се попада на зловреден файл подписан цифрово.

Препоръчвам ти да прочетеш темата тук http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=289805

3. Контроль цифровой подписи приложения

a. Новая функциональность.

b. Новое: возможность доверять или не доверять цифровое подписи приложения (доступно из контекстного меню приложения). Новые приложения с доверенной подпись будут помещены в группу доверенных прилоежний вне зависимости от их статуса в KSN и наличия детекта. Link1

В MP1 се очаква да се тестват именно тези нововъведения. 

пп. И не е неочаквано поведение на Нортон. Точно това се и очакваше,като се има впредвид принципа му на работа.

пп.2  Hitman Pro e с невалиден цифров подпис.Свален от просторите на интернет ....

Публикувано изображение

Капитане не е никаква параноя. Не е сефте да се попада на зловреден файл подписан цифрово.

Препоръчвам ти да прочетеш темата тук http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=289805

В MP1 се очаква да се тестват именно тези нововъведения. 

пп. И не е неочаквано поведение на Нортон. Точно това се и очакваше,като се има впредвид принципа му на работа.

Наличието на подписани (малуер) с легални и валидни ключове е доволно рядко. Аз нямам нищо против да не се доверяват 100% на подписа, но да отхвърлят подписана програма само защото са я изтеглили и пуснали само 20-30 души... Това за мен си е чиста параноя. Въпрос на гледна точка. А може би рекламна политика :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.