Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Antivirus & Internet Security 2014

Featured Replies

• Автор

Вече има bg версия на KAV/KIS 2014, скоро ще я качим на lekarstvo.com, на  ftp на kaspersky.com още я няма. Това е положението  :wink12:

Супер,най сетне. Ето и отговора,който получих. 

Дополнительная информация. Болгарскую локализацию 2014 мы отрелизили в ноябре. Но мы ее на свои сервера не выкладываем, а передаем партнерам. Более точную информацию пришлю в понедельник.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 621
  • Прегледи 52,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

С всяка нова  версия виждам как постепенно орязват функционала откъм настройки. Я стената,я проактивната защита,накрая ще останат само два бутона - включи и изключи. А може и тях да махнат...А, опитайте се да създадете правила за стената в интерактивен режим. Така са я замислили направиха я като някакъв автомат,а на мене ми харесва СНАЙПЕР!

Иначе новите модули работят прилично добре и пак дори с включен модул ТАМ някои програми без цифров подпис минават директно в доверени.

Ей тоя облак ей...много се влияе от решенията на отделните потребители. А библиотеките например на winamp ги блокира.

Дано в българската версия ТАМ  модула да работи,че в една английска не работеше.

Очаква се скоро да започне обсъждането на новата версия  2015  http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=281065&view=findpost&p=2150835

Сега е времето да се дават препоръки - после ще е късничко.

Като препоръки, горещо бих предложил да оптимизират интерфейса. При разходка из менюто, при пълно сканиране, програмата зависва много често. Също и таск мениджъра на програмата. Въпреки, че съм със слабичък двуядрен лаптопски процесор, не мисля, че е редно да има такова зависване, пък самия процесор ми скача почти на максимума.

PS: При мен наистина, КИС ми блокираше Winamp-a. Много досадно.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Не само при пълно сканиране , но и при отваряне на папка с много файлове Касперски 2013 прави неизползваема система 2.4 ghz intel core i3 със 2GB RAM памет. Същото се случва и при обновяване на програмата. През последните 5 години колкото пъти съм инсталирал Касперски толкова пъти го махам на 3-4 час , защото точно когато ми трябва компютъра той е неизползваем по една от горепосочените причини.

Не само при пълно сканиране , но и при отваряне на папка с много файлове Касперски 2013 прави неизползваема система 2.4 ghz intel core i3 със 2GB RAM памет. Същото се случва и при обновяване на програмата. През последните 5 години колкото пъти съм инсталирал Касперски толкова пъти го махам на 3-4 час , защото точно когато ми трябва компютъра той е неизползваем по една от горепосочените причини.

Версия 2014 тествал ли си?

Със нея го няма това зависване при обновяването.

Версия 2014 тествал ли си?

Със нея го няма това зависване при обновяването.

2014 ще я пробвам в края на 2014 г. защото до тогава ще излизат пачи , уши , джолани и още много други Руски недоразумения. По този начин феновете на Касперски няма да имат оправдания за вечните му проблеми които създава.

• Автор

Като препоръки, горещо бих предложил да оптимизират интерфейса. При разходка из менюто, при пълно сканиране, програмата зависва много често. Също и таск мениджъра на програмата. Въпреки, че съм със слабичък двуядрен лаптопски процесор, не мисля, че е редно да има такова зависване, пък самия процесор ми скача почти на максимума.

PS: При мен наистина, КИС ми блокираше Winamp-a. Много досадно.

Ами пишете там бре и другата година  като почне тестването на  2015 се включвайте.

пп. Мохикана и той да заповяда - тъкмо място да си покаже знанията. :clown:

Никси, пращам файлове за анализ до съпорта. Връщат ми, че файловете се анализират, обаче не ми връщат втори имейл за това кои файлове са засечени като гадини и как са ги кръстили. Това, по-рано се случваше.

Ами пишете там бре и другата година  като почне тестването на  2015 се включвайте.

пп. Мохикана и той да заповяда - тъкмо място да си покаже знанията. :clown:

При толкова много регистрирани потребители, почти съм сигурен, че все някой е споменал за това. Все пак ще ида до там де.

PS: Писах в раздела за тестване на пач D, дано не съм го объркал. :D

Никси, пращам файлове за анализ до съпорта. Връщат ми, че файловете се анализират, обаче не ми връщат втори имейл за това кои файлове са засечени като гадини и как са ги кръстили. Това, по-рано се случваше.

При толкова много регистрирани потребители, почти съм сигурен, че все някой е споменал за това. Все пак ще ида до там де.

дам, тая закономерност я има отдавна при касперски лаб, единствената лаборатория която винаги отговаря по мой наблюдения е тази на авира

дам, тая закономерност я има отдавна при касперски лаб, единствената лаборатория която винаги отговаря по мой наблюдения е тази на авира

Нищо, важното е при следващ ъпдейт да ги хваща за гушата тия гадове.

Супер,най сетне. Ето и отговора,който получих. 

BG kav/kis2014 вече има и на http://products.kaspersky-labs.com/bulgarian/homeuser/ :brick wall:   :whist:

• 2 седмици по-късно...

Вчера събрах сили да дам шанс на Касперски Антивирус 2014 и го инсталирах , но като видях че му е нужен net framework ми стана ясно че работата ще бъде бозава. Както винаги се оказа че не съм прав , работата беше патологичен случай. На десетата минута го деинсталирах , защото компютъра беше неизползваем повече от всеки друг път. Наглите Руснаци защо заблуждават/лъжат потребителите че версия 2014 била по-оптимизирана ( демек по-лека от предишните версии ) ?

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• Автор

Вчера събрах сили да дам шанс на Касперски Антивирус 2014 и го инсталирах , но като видях че му е нужен net framework ми стана ясно че работата ще бъде бозава. Както винаги се оказа че не съм прав , работата беше патологичен случай. На десетата минута го деинсталирах , защото компютъра беше неизползваем повече от всеки друг път. Наглите Руснаци защо заблуждават/лъжат потребителите че версия 2014 била по-оптимизирана ( демек по-лека от предишните версии ) ?

Ами виж си щайгата на какво дередже е. Как пък все при тебе има проблеми. Точно с антивируса съм и ето как  товари.

Публикувано изображение

Въртиш сучеш ама трябва да оплюеш всяка програма,която не се казва Comodo

Ами виж си щайгата на какво дередже е. Как пък все при тебе има проблеми. Точно с антивируса съм и ето как  товари.

Въртиш сучеш ама трябва да оплюеш всяка програма,която не се казва Comodo

Публикувано изображение

Е колко по-мощен компютър да му купя на Касперски ?!

И какво значение има колко показва в диспечера на задачите , важното е че компютъра е неизползваем.

На 6 годишен лаптоп DELL с процесор 2х2 и 2 ГБ рам върви без никакво видимо товарене на системата, да не говорим за зависване или каквито и да са спирачки.

• Автор

Публикувано изображение

И какво значение има колко показва в диспечера на задачите , важното е че компютъра е неизползваем.

Ето при мене как е системата

Публикувано изображение

В момента дори данните от диспечера на задачите са по-ниски. Мозилата дърпа поне два пъти повече ресурси.

пп. понеже както казваш компютъра е неизползваем в момента ти пиша от него.

На мен пък с много по-слаба система, но 2013 понатежава, ма не е някаква супер болка за умиране. С брауза малко (понеже инспектира всеки елемент почти на страницата, а новите страници ги знаем колко непотребен скрипт имат - бутони за споделяне, следящи скриптове, банери написани с всякакви инструменти...), при ъпдейт - и то не всеки път беше и с КМПлейър само - Уин Екс Пи - 1.6 гхц и 1 рам. Може би нещо в софтуерното обкръжение да добавя към тормоза. Ако имаш например друга програма, която да ровичка диска в реално време или остатъци от инсталации... Забелязал съм, че Каспера и Др. Уеб е най-хубаво на нови инсталацийки да ги сложиш.

@nikssi: 57% памет - не ти ли понатежава?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Защо не добавите малко рам? 2 гб си е вече малко май?

Защото тогава, ще стане "използваема" и няма да е трън в очите. :ph34r:

С брауза малко (понеже инспектира всеки елемент почти на страницата, а новите страници ги знаем...),

Напълно съгласен, при мен бе доста осезаемо.С последните пачове не знам как са нещата, но при първите два беше мъка голяма.Всички проблеми, които съм имал с Касперски са били свързани с инспектиране при браузване!!!

• Автор
@nikssi: 57% памет - не ти ли понатежава?

Не на същият компютър миналата година минаха PURE3 > KIS 2014 > KSOS 3 > KIS > KES 10 и проблем няма. Виж мозилата колко е дръпнала и кой товари към момента процесора. Тя дърпа три пъти повече RAM от Касперски и към момента от 8% натовареност на CPU 6% са нейни. Бе неизползваем компютър няма що :D

Сега сложих KIS 2014 на български в момента тече първо обновяване (с патч C е инсталатора) и ето как се мъча :D

Публикувано изображение

След ъпдейта ще дам шот отново да се види как е при сканиране.

Защо не добавите малко рам? 2 гб си е вече малко май?

Прав си. Понякога ми трябва заради виртуалката ама се чудя сега като имам два слота по един гига какво да взема и къде да го метна. Май ще взема две плочки по 2 гига или става и само една :rolleyes:  ще стане 3 гига с нея ама мисля,че ще е по-добре да взема една 4 гига. Какво ще посъветвате. Не искам да слагам 64 бита не съм и привърженик изобщо.

PS: Ето и след рестарта - Бързо сканиране. Над 12% не се качи. Та не знам в момента как може да е неизползваем компютъра.

Публикувано изображение

Напълно съгласен, при мен бе доста осезаемо.С последните пачове не знам как са нещата, но при първите два беше мъка голяма.Всички проблеми, които съм имал с Касперски са били свързани с инспектиране при браузване!!!

Точно това е оправено в последният патч. При някои конфигурации имаше зависване при отваряне на тежки страници като VBOX например,при мене го нямаше този проблем.

Дай си точния модел на дъното да видим каква рам поддържа точно да не ми се набуташ излишно и после да се чудиш де да я слагаш!

Досеф горкия нещу му развалиха сделката да чакаме представителите да пуснат БГ версията нещо лицемер до костите си е.Версията беше готова ноемви месец ама я пуснаха в карая на декември заради ...

KSOS3 потвъждавам работи вече на Windows 8.1.

2014 скоро не съм слагал :clown:

Редактирано от BackTrack5R3 (преглед на промените)

• Автор

Българският превод е отвратителен.Който не е ползвал програмата на руски например едва ли ще забележи но мене ме издразни яко. Какви са тия дейности в контрола на програмите...Вместо активност на приложенията пише Покажи всички дейности. И излишни съкращения и грешки вместо в единствено число - в множествено число. Бахти ама така ще е като не се дава за тестване предварително.

Избирам създаване на подгрупа в Доверени (пише Сигурни) и ми я мята в Слаби ограничения а пише,че е доверено.

Публикувано изображение

Местя програмата в групата и хоп след рефреша в Доверени   :ohmy:

Публикувано изображение

В официалният  форум тече интересна дискусия какво трябва да се върне от орязаните настройки и как да става чрез Гуя или с допълнително тулче - имаше такова при версия 6. Също така става въпрос за мулти езичните версии. Има мулти езични версии но ги дават на ОЕМ партньорите. Дано да пуснат такава версия,че да минава тестването както трябва,че аман от грешки на локализациите в гуя. :mad:

Качвам клип набързо да видите какво имам впредвид

http://dox.bg/files/dw?a=a6b0a00b48

Ето и в момента как е диспечера на задачите има го и в клипа

Публикувано изображение

Специално за мохикана си мисля, че му е товарило при първоначалното сканиране на доверените файлове. Иначе на стендбай, програмата е ок. Никси, да те питам що при някои файлове, програма прави дезинфекция и после следва рестарт и пълно сканиране, а други антивирусни директно трият същия файл?

PS: Иначе при пълно сканиране процесора ми се товари де. Стига до 80-90%, но поне сканира подробно. 

Аз ще се опитам да ти отговоря вместо Никситу макар да е незаменим. ;)

Начините и методите на разработка на дадена антивирусна с определен хардуер зависи предимно от задклавиатурното устройство и самия интелект на създателите на такива програми.

Та да мина на въпроса първо защото не си си настроил правилно антивирусната.

Второ ако си отвориш също допълнителните настройки и отидеш на Съвместимост и си изключиш "Прилагай технологията за дезинфектиране на активни заплахи.

Трето при защита и при сканиране си избереш опцията Изтрий Само без Дезинфектирай, може малко да ти се поизясни ситуацията :clown:

Четвърто на каквото си постелеш на това ще спиш така, че това е твой избор и ние ще го уважим разбира се. :beer:

Редактирано от BackTrack5R3 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.