Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Antivirus & Internet Security 2014

Featured Replies

• Автор

Наличието на подписани (малуер) с легални и валидни ключове е доволно рядко. Аз нямам нищо против да не се доверяват 100% на подписа, но да отхвърлят подписана програма само защото са я изтеглили и пуснали само 20-30 души... Това за мен си е чиста параноя. Въпрос на гледна точка. А може би рекламна политика :)

Mitsubishi Eclipse 2G, на 15 Май 2014 - 6:33 PM, написа:Публикувано изображение

А според вас, защо от Касперски са добавили опция да не доверяваш на програми с цифров подпис.

.

Не знам, може би е просто прекалена параноя. Но мисля че най-добре ще е да питате тях

Нещо не схванах,как така Касперски изпада в параноя а пък Нортон засича по репутация подписан файл?

Касперски тук е непричЕм. :)

Касперски

Публикувано изображение

Нортон

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 621
  • Прегледи 52,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нещо не схванах,как така Касперски изпада в параноя а пък Нортон засича по репутация подписан файл?

Касперски тук е непричЕм. :)

Касперски

Нортон

Не ме разбра. Отричането на файл като се дава по-голяма тежест на репутацията според мен е параноя :) Независимо от производителя

По-добре параноик, от колкото безхаберник.

Баба ми, Бог да я прости, имаше един много хубав израз: "Прекален светец и Богу не е драг". Не става дума за безхаберие а за баланс. И в управление на сигурността (поне в корпоративен мащаб) има едно правило: Сигурността трябва да помага на бизнеса, а не да му пречи и да го спъва.

Нали се сещаш какво ще стане с антивирусната когато администратор започне да инсталира разни home grow приложения и антивирусната ги изтрива преди да могат да бъдат инсталирани....

• Автор

Не ме разбра. Отричането на файл като се дава по-голяма тежест на репутацията според мен е параноя :) Независимо от производителя

Ами аз какво дрънкам от близо пет години? Но всеобщото мнение тука е,че по добре предупреден (защитен) отколкото заразен. Само,че на каква цена?

Нали се сещат всички случката с флашчето в темата с подпомагането  ;)

Репутацията на Нортон много се влияе от това откъде е свален файла дали е от преносим носител.

Ама да не се отклоняваме в друга тема на дискусия.

По-добре параноик, от колкото безхаберник.

Капитана е прав. Трябва баланс. И този баланс го постига Касперски :)

Баба ми, Бог да я прости, имаше един много хубав израз: "Прекален светец и Богу не е драг". Не става дума за безхаберие а за баланс. И в управление на сигурността (поне в корпоративен мащаб) има едно правило: Сигурността трябва да помага на бизнеса, а не да му пречи и да го спъва.

Нали се сещаш какво ще стане с антивирусната когато администратор започне да инсталира разни home grow приложения и антивирусната ги изтрива преди да могат да бъдат инсталирани....

Така е, и не случайно в корпоративната версия на Симантек има допълнителна настройка на нива на Download Insight засичанията, нещо което липсва във версията за домашни потребители. При всички АВ компании с репутационно засичане най-тънкият момент е наистина с баланса.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Ами аз какво дрънкам от близо пет години? Но всеобщото мнение тука е,че по добре предупреден (защитен) отколкото заразен. Само,че на каква цена?

Нали се сещат всички случката с флашчето в темата с подпомагането  ;)

Репутацията на Нортон много се влияе от това откъде е свален файла дали е от преносим носител.

Ама да не се отклоняваме в друга тема на дискусия.

Капитана е прав. Трябва баланс. И този баланс го постига Касперски :)

Какъв баланс, каква защита , гуменяка Касперски многократно се е дънил когато съм го тествал. С Нортън без никакво пипане по настройките така и не успях да заразя системата , пробвал съм го с какви ли не зарази. Да не говорим че " балансирания " Касперски където и да съм го инсталирал прави системите неизползваеми.

Да не кажете че лъжа инсталирах Касперски и веднага си показа че е некадърно написан

https://dl.dropboxusercontent.com/u/26876622/Test/%D0%91%D1%8A%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F%20%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BA%20%D0%9A%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.wmv

втория вирус от архива го засича , когато сканирам файла от контексното меню :comp_virus:

Голям баланс голямо чудо , засича вируси от архиви когато му скимне ! Сори Плевен , ама си е чисто алкохолишка работа :clown:

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• Автор

Да не кажете че лъжа инсталирах Касперски и веднага си показа че е некадърно написан

https://dl.dropboxusercontent.com/u/26876622/Test/%D0%91%D1%8A%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F%20%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BA%20%D0%9A%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.wmv

втория вирус от архива го засича , когато сканирам файла от контексното меню :comp_virus:

Голям баланс голямо чудо , засича вируси от архиви когато му скимне ! Сори Плевен , ама си е чисто алкохолишка работа :clown:

Може архивчетата? И не разбирам какъв е проблема,че не е засечен при разхивиране. При сканиране го засича,при старт също ще го драсне. Та къв е проблема Мохикане? А версия 2014 си е бъгава това много пъти съм го писал.

Може архивчетата? И не разбирам какъв е проблема,че не е засечен при разхивиране. При сканиране го засича,при старт също ще го драсне. Та къв е проблема Мохикане? А версия 2014 си е бъгава това много пъти съм го писал.

Е щом за теб е нормално едни вируси да ги засича при разархивиране , а други не , архивчетата ще ги видиш през крив макарон.  Не само версия 2014 е бъгава , а всяка една от 10 години назад.

Публикувано изображение

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• Автор

Е щом за теб е нормално едни вируси да ги засича при разархивиране , а други не , архивчетата ще ги видиш през крив макарон.  Не само версия 2014 е бъгава , а всяка една от 10 години назад.

Публикувано изображение

Мохикане патч D e от 18 декември :D Аман от шаШми ей :D

On December 18, 2013,  Kaspersky Lab announces patch D for Kaspersky Internet Security 2014.

Patch D is automatically installed with the database update for Kaspersky Internet Security 14.0.0.4651.

On April 24, 2014, Kaspersky Lab announces patch G for Kaspersky Internet Security 2014.

Справка: http://support.kaspersky.com/10235#block0

• Автор

Кви шашми свалих го от

Публикувано изображение

Няма значение откъде е свален. Факта си е факт - патча е излязъл декември 2013 сега е май 2014.

Свалената версия при тебе е с интегриран патч D след обновяването дори не си рестартирал иначе щеше да са обновени модулите на програмата. :)

Плитки номера.

Няма значение откъде е свален. Факта си е факт - патча е излязъл декември 2013 сега е май 2014.

Свалената версия при тебе е с интегриран патч D след обновяването дори не си рестартирал иначе щеше да са обновени модулите на програмата. :)

Плитки номера.

Прегледай този клип https://dl.dropboxusercontent.com/u/26876622/Test/%D0%91%D1%8A%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F%20%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BA%20%D0%9A%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%202.wmv  и си измисли друго оправдание. Знам че съдиш по себе си и за това предполагаш че ще правя от любимите ти плитки номера.

...

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Капитане, защо ми затрихте поста? Дразнененто на Мохикан прехвърли границата. Това вече започва да ми омръзва. Затова написах , че той е жалък.

Капитане, защо ми затрихте поста? Дразнененто на Мохикан прехвърли границата. Това вече започва да ми омръзва. Затова написах , че той е жалък.

Като начало прочетете точка 2.19. Освен това ако някой/нещо не ви харесва или си вземете поука от него или го подминете

Прегледай този клип https://dl.dropboxusercontent.com/u/26876622/Test/%D0%91%D1%8A%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F%20%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BA%20%D0%9A%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%202.wmv  и си измисли друго оправдание. Знам че съдиш по себе си и за това предполагаш че ще правя от любимите ти плитки номера.

...

Да, хвана и двата файла, какъв ти е проблема? Че не го затри втория файл ли? Ами така си го настроил. Аз съм направил като хване нещо да го трие директно. ;) Губиш за пореден път.   :D

Редактирано от Mitsubishi Eclipse 2G (преглед на промените)

• Автор

Да, хвана и двата файла, какъв ти е проблема? Че не го затри втория файл ли? Ами така си го настроил.

При сканиране при поискване се включва ZETA Shield технологията  https://blog.kaspersky.com/introducing-zeta-your-protection-from-advanced-attacks/

ZETA Shield technologyThe ZETA Shield technology developed by Kaspersky Lab is designed to counteract targeted attacks. It scans thedata stream for code fragments characteristic of exploits built into legitimate files. This can be executable co de in thebody of an office document or an attempt to call commands that are not typically used by the file type in question.The technology includes numerous parsers, i.e. modules that apply different mechanisms to analyze codedepending on each file’s actual contents and on the context.

Без да влагам нерв искам само да попитам - защо да деинсталирам безплатните за мен  у дома  CIS 7 или  SEP 12? Програмите на Касперски са неравностойни и на двете ...не само по цена...  Сега няма да споменавам и различни китайски алтернативи - че вероятно после съвсем никой няма да купи руската програма...  Нямам никакви подобни цели.Помислете си....

Аз пък защо трябва да чета всеки път от 7 години едно и също? Не ви ли омръзна бре? Една и съща песен,един и същи спектакъл всеки път разигравате?Ами то наистина да му писне на човек,без мерак да влиза тук!

Редактирано от Lost in... (преглед на промените)

• Автор

Без да влагам нерв искам само да попитам - защо да деинсталирам безплатните за мен  у дома  CIS 7 или  SEP 12? Програмите на Касперски са неравностойни и на двете ...не само по цена...  Сега няма да споменавам и различни китайски алтернативи - че вероятно после съвсем никой няма да купи руската програма...  Нямам никакви подобни цели.Помислете си....

Тъй като темата е за Касперски тук се обсъждат достойнствата и недостатъците,както и решението на проблемите.

Никой тук не кара никого да купува нещо.

Моят избор засега е Касперски.Всеки има право на личен избор.

Има си своите недостатъци но коя ги няма? За това е тази тема да се обменя информация. Или греша?

Поздрави и лека вечер.

Аз пък защо трябва да чета всеки път от 7 години едно и също? Не ви ли омръзна бре? Една и съща песен,един и същи спектакъл всеки път разигравате?Ами то наистина да му писне на човек,без мерак да влиза тук!

Мишо, познато ми е това... Понякога дълги периоди и аз нямам желание да влизам тук ... Намекът ми е еднозначен - ако от Касперски не предложат безплатни възможности - конкуренцията просто ще ги "доунищожи"... Накрая само руснаци ще си го купуват. Защото американци и китайци се надпреварват да ни предлагат всевъзможни безплатни версии за домашно ползване. Вече сме 2014-та...Поздрави.

Влизам в папката с инсталационния файл на Comodo Firewall 3.0.25.378 и най-великата , най-прекрасната , най-добрата , най-чудесната , най-невероятната защитна програма Касперски пак се излага :help wanted4:

Публикувано изображение

Мнооооого е важен баланса !!! :clown:

Редактирано от gfk33 (преглед на промените)

• Автор

Влизам в папката с инсталационния файл на Comodo Firewall 3.0.25.378 и най-великата , най-прекрасната , най-добрата , най-чудесната , най-невероятната защитна програма Касперски пак се излага :help wanted4:

Публикувано изображение

Мнооооого е важен баланса !!! :clown:

Как така ще ми променя началната страница и инсталира съмнителен тулбар?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тулбара, който засича Касперски се инсталира и се променя и началната страница.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.