Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Появяване на папки System Volume Information и $RECYCLE.BIN в Д дяла

Featured Replies

Здравейте,от вчера взеха да ми се появяват странни папки на странни места.По папките не са странни,но въпроса е защо се появяват там.Папки System Volume Information и $RECYCLE.BIN в Д дяла и  са "бледи"(ако може така да се изразя)В Ц дяла също се появиха странни за мястото им файлове и също някои папки станаха (бледи).Може ли малко помощ за справянето с този проблем?

Прилагам 2 снимки на двата дяла!Видях,че има и друга подобна тема в форума,но мисля,че проблемите ми са по-различни.Извинявам се предварително за новата тема.

post-332751-0-48853000-1372265208_thumb.

post-332751-0-71819500-1372265228_thumb.

И двете папки са си нормални да ги има на всеки един дял!

System Volume Information = System Restore функцията при мониторинг на дяла (може да се изключи ако не се използва и като цяло няма нужда да стои активна за не-системния дял, освен ако нямате нужда да използвате опцията за shadow copies на файловете).

$RECYCLE.BIN = е папка в която отиват изтритите файлове от даден дял след като Recycle Bin-a бъде изпразнен - те се съхраняват в тази папка за да може ако имате по-грешка изтрит файл той да бъде лесно възстановен после.

И макар че и в двете папки има шанс да попадне бацилче не е препоръчително да се спират (защото по-добре заразен, но буутващ компютър, отколкото небуутващ такъв). Специално за дял D: все пак няма нужда от System Restore, защото на този дял няма файлове на потребителския акаунт или регистри гнездата или Boot Configuration Data и може да се изключи за да се спести място.

Колкото до Recycler - може да се направи изтрития файл да не отива в коша (или просто да триете файловете си с Shift + del) и така няма да попадат в Recycle Bin-a, но пък после ако се наложи да го възстановите ще е доста по-трудно. Иначе дори и да изтриете папката, след като изтриете даден файл от дял D: тя пак ще се създаде.

Или просто ако ви дразнят сложете от Folder Options да не виждате скритите СИСТЕМНИ файлове и папки (все пак си оставете да виждате нормалните скрити файлове и разширенията на файловете от мерки за безопасност).

• Автор

Благодаря ти за подробното обяснение.Оправих всичко,въпреки че все още не ми е ясно как е станало така,при положение че нищо не съм пипал по тези настройки.Лошото е само,че когато това се получи,на работния плот се беше появил и някакъв странен системен файл,който аз изтрих и след това изчистих и кошчето.Лошото е,че и името му не помня.Дано няма проблеми!

Предполагам системния файл на десктопа е бил desktop.ini => не е проблем да се изтрие, но той отговаря за късмотизациите на иконите на шорткътите на десктопа. Не трябва да ги триете, а да направите скритите файлове отново скрити, но явно че няма смисъл повече да обяснявам. Вие първо триете, после питате и предполагам нямате и Image и следващия път триенето на подобни файлове може да е фатално и да се наложи преинсталация на ОС. Хубаво е, че сте подозрителни към новите и непознатите неща, но те не винаги са опасни и е добре да се направи проучване преди да се действа (иначе и темата ви се обезмисля, ако не сте изчакали мнение, а сте действали на своя глава). :)

Поздрави!

• Автор

Предполагам системния файл на десктопа е бил desktop.ini => не е проблем да се изтрие, но той отговаря за късмотизациите на иконите на шорткътите на десктопа. Не трябва да ги триете да да направите скритите файлове отново скрити, но явно че няма смисъл повече да обяснявам. Вие първо триете, после питате и предполагам нямате и Image и следващия път триенето на подобни файлове може да е фатално и да се наложи преинсталация на ОС. Хубаво е, че сте подозрителни към новите и непознатите неща, но те не винаги са опасни и е добре да се направи проучване преди да се действа (иначе и темата ви се обезмисля, ако не сте изчакали мнение, а сте действали на своя глава). :)

Поздрави!

Това е напълно вярно,но лошото при мен е,че съм доста импулсивен и често първо действам и после мисля.Огромни благодарности за помощта! Поздрави за всички в един от най-хубавите форуми за помощ на такива като мен!! :D  :D  :D а за IMAGE-имам! Поне като си знам възможностите,често си правя снимка на Ц-то че.....

Редактирано от Barutchiev (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.