Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

безжична мрежа

Featured Replies

Много ви моля някой да ми помогне да настроя безжична мрежа във вкъщи защото си купих рутер ,но незнам как да го направя.Благодаря ви.

Рутера е  N Serioux.

Много ви моля някой да ми помогне да настроя безжична мрежа във вкъщи защото си купих рутер ,но незнам как да го направя.Благодаря ви.

Рутера е  N Serioux.

А поне прочетохте ли документацията? Отваряте ли уеб интерфейса?

• Автор

А поне прочетохте ли документацията? Отваряте ли уеб интерфейса?

какво по-точно имате предвид

• Автор

аз я имим документацията на ръководството на рутера,но за човек който не разбира от такова нещо не му е много ясно.Например IP АДРЕСА на рутера и този на кабелния ми интернет различни ли трябва да са или не,когато се получи IP адреса на рутера трябва ли да се обаждам на доставчика ми и да му продиктувам новия адрес или става автоматично,когато се загуби интернет връзката в резултат на настройване на рутера какво да правя?

аз я имим документацията на ръководството на рутера,но за човек който не разбира от такова нещо не му е много ясно.Например IP АДРЕСА на рутера и този на кабелния ми интернет различни ли трябва да са или не,когато се получи IP адреса на рутера трябва ли да се обаждам на доставчика ми и да му продиктувам новия адрес или става автоматично,когато се загуби интернет връзката в резултат на настройване на рутера какво да правя?

1. адреса, който получавате от доставчика и този на вътрешната ви мрежа за различни

2. ако прекъсне връзката към интернет трябва да настроите правилните параметри както сте ги получили от доставчика

3. За получаване на адрес на маршрутизатора - зависи, в общия случай не, но ако доставчика филтрира по МАК адрес можете да клонирате адреса на машината си

И да питам отново: можете ли да достъпите уеб интерфейса на маршрутизатора?

• Автор

1. адреса, който получавате от доставчика и този на вътрешната ви мрежа за различни

2. ако прекъсне връзката към интернет трябва да настроите правилните параметри както сте ги получили от доставчика

3. За получаване на адрес на маршрутизатора - зависи, в общия случай не, но ако доставчика филтрира по МАК адрес можете да клонирате адреса на машината си

И да питам отново: можете ли да достъпите уеб интерфейса на маршрутизатора?

какво означава това -дали рутера се отваря на компа ли

Очевидно нямаш познанията, бъркаш понятия... IP адреса ти се предоставя от доставчика. Обикновено го пише в договора с доставчика. Това, кое устройство ще го възприеме зависи от теб и от настройките. Няма какво да се оабждаш да диктуваш IP адреса на доставчика ти, след като той ти го дава и ти не можеш да си го смениш... Вероятно визираш MAC адреса, но това се преодолява много лесно с MAC Clone, ако я има тази защита на мрежата... Когато загубиш нета, защото си омазал настройките, просто ги връщаш на фабрични и почваш от начало. и прочети инструкциите, там е описано кое какво е и какво прави, а ако не можеш да се справиш - викни си доставчика да ти направят настройките.......

какво означава това -дали рутера се отваря на компа ли

Да, това има в предвид колегата...
  • Автор

Очевидно нямаш познанията, бъркаш понятия... IP адреса ти се предоставя от доставчика. Обикновено го пише в договора с доставчика. Това, кое устройство ще го възприеме зависи от теб и от настройките. Няма какво да се оабждаш да диктуваш IP адреса на доставчика ти, след като той ти го дава и ти не можеш да си го смениш... Вероятно визираш MAC адреса, но това се преодолява много лесно с MAC Clone, ако я има тази защита на мрежата... Когато загубиш нета, защото си омазал настройките, просто ги връщаш на фабрични и почваш от начало. и прочети инструкциите, там е описано кое какво е и какво прави, а ако не можеш да се справиш - викни си доставчика да ти направят настройките....... Да, това има в предвид колегата...

добре само да ми кажете фабричните настройки как се връщат

Имате копче ресет на маршрутизатора а в документацията пише как точно се връщат насторойките

Вижте в книжката... Някъде на рутера има една дупчица или някои имат и бутон. Книжката ще ви каже къде е...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.