Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя от трите мишки е най-добра за гейминг?

Featured Replies

Ако си с по-малка ръка силно ти препоръчвам CM STORM XORNET GAME MOUSE

Това е проблем/а , че ръката ми е широка/голяма

На тая марка ти предлагам моделите с лазерен сензор :http://www.x7.cn/en/product.asp?id=47

Да ми кажеш, сайт от къде да я купя? и колко пари е?

Добре, реших - ще ида и ще пробвам мишките,които предложихте.

До човека над мен - бюджет ?

Бюджет/а - 30/40 лв. не повече

Сега съм с тази: http://www.google.bg/search?um=1&hl=bg&tbm=isch&q=delux+m420&spell=1&sa=X&ei=2sLVUcLhM42PswbzsoCwCQ&ved=0CE8QBSgA&biw=1440&bih=777#facrc=_&imgdii=_&imgrc=zWlIBX63VrisYM%3A%3B81Hv67opa2rM-M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.pconline.com.cn%252Fimages%252Fproduct%252F2367%252F236711%252Fms_delux_m420_1l.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fproduct.pconline.com.cn%252Fpdlib%252F236711_bigpicture.html%3B500%3B375

Много ми хареса тази, но дали ще ми върши работа? http://www.gplay.bg/геймърска-мишка-bloody-v7

Регистрирах се днес с идеята да помогна малко на тези от вас които се изказаха в темата. Явно е че не всички тук си имате представа от мишки и по точно, как работят те.

• При покупка на мишка е най важно да се гледа до колко DPI може да работи сензора. За монитори до 1080p са достатъчни мишки с до 3200DPI. DPI се използва за фина настройка на скоростта на мишката, това не се прави през Windows (в Windows, slider-а на мишката трябва да е занулен – по средата, в противен случай мишката започва да прескача пиксели). При правилна настройка движението на курсора по екрана става плавно. Желателно е мишката да бъде с възможност за плавно регулиране на DPI чрез допълнителни бутони и адекватен software, това е изискване предимно за тези които ще ползват мишката за игри.
  • Мишката трябва да е направена от здрави материали които да издържат на продължителен тормоз. Първите компоненти на една мишка които се развалят обикновено са левият и десният бутон, там тормоза на мишката е най голям. Ако ви трябва здрава мишка то купувайте само на доказали се марки… примерно Logitech, Microsoft. Има евтини варианти и на Razer, Roccat, SteelSeries и други подобни, но при тях цената драстично нараства заради функции ненужни на един нормален потребител.
  • Приемете че при мишките в повечето ситуации получавате това за което плащате. Мишките на A4 Tech, Genius и подобни, винаги са били повече за фасон от колкото за нещо друго. Някой от моделите определено са красиви но до там с хубавите неща… Няма как една оптична мишка да се мери с една лазерна, независимо какво пише на кутията, технически е невъзможно. Ако дадена мишка има твърде много екстри (както в случая на A4Tech Bloody 7), се запитайте… от къде тези хора са си позволили да наблъскат толкова много неща в тази мишка без цената да се покачи, с какво ли са направили компромиси?
  • Трябва да инвестирате в добра подложка за мишка! Всичко което е чисто черно и позволява на мишката да се плъзга без съпротивление е достатъчно добро. Такива подложки са тези от SteelSeries, Razer и Roccat за по 30-тина лева и нагоре.
  • Избягвайте така наречените “gaming” магазини (ozone, gplay и подобни). По тези магазини цените обикновено са завишени с поне 20-тина лева. Ползвайте сайтове като “pazaruvaj” за да видите и отсеете по евтините варианти.

Въпреки това което написах, A4Tech Bloody 7 в действителност е добра мишка за цената си. Няма да ви свърши работа при сериозен “gaming” но като за начало е добре. Недостатъци на тази мишка са – слабият дизайн (пречупените форми трябва да се избягват ако ще играете продължително), евтините компоненти (евтино=ненадеждно), ограниченията в представеният software.

Моят съвет при покупка на мишка за сериозен gaming е да приемете факта че ще ви струва поне едно 80 лева. Тези мишки са удачен (евтин) вариант според мен. – CM Spawn, CM Inferno, Tt eSports, Tt Saphira, , SS Ikari, SS Kana, SS Sensei RAW, Roccat Savu, Roccat Kova, Logitech G400, Logitech G500, MS Sidewinder X5, MS Sidewinder X8. Обърнете внимание че при всяка една от изброените мишки (може би с изключение на тези от MS) дизайнът е направен по такъв начин че да не се натрапва и пречи при дълга игра.

Това е от мен. Ако имате въпроси относно точка 1 от поста ми… ползвайте Google. Вероятно ще забравя да проверя темата.

• Автор

Купих си A4Tech V5 Bloody и съм много доволен от нея - размери, DPI (добре че може да си го настроеш на което искаш - стъпките са с по 200 dpi като първото е 800 а последното 3200), размерите са чудесни (поне за мен са такива).

Регистрирах се днес с идеята да помогна малко на тези от вас които се изказаха в темата. Явно е че не всички тук си имате представа от мишки и по точно, как работят те.

• При покупка на мишка е най важно да се гледа до колко DPI може да работи сензора. За монитори до 1080p са достатъчни мишки с до 3200DPI. DPI се използва за фина настройка на скоростта на мишката, това не се прави през Windows (в Windows, slider-а на мишката трябва да е занулен – по средата, в противен случай мишката започва да прескача пиксели). При правилна настройка движението на курсора по екрана става плавно. Желателно е мишката да бъде с възможност за плавно регулиране на DPI чрез допълнителни бутони и адекватен software, това е изискване предимно за тези които ще ползват мишката за игри.
  • Мишката трябва да е направена от здрави материали които да издържат на продължителен тормоз. Първите компоненти на една мишка които се развалят обикновено са левият и десният бутон, там тормоза на мишката е най голям. Ако ви трябва здрава мишка то купувайте само на доказали се марки… примерно Logitech, Microsoft. Има евтини варианти и на Razer, Roccat, SteelSeries и други подобни, но при тях цената драстично нараства заради функции ненужни на един нормален потребител.
  • Приемете че при мишките в повечето ситуации получавате това за което плащате. Мишките на A4 Tech, Genius и подобни, винаги са били повече за фасон от колкото за нещо друго. Някой от моделите определено са красиви но до там с хубавите неща… Няма как една оптична мишка да се мери с една лазерна, независимо какво пише на кутията, технически е невъзможно. Ако дадена мишка има твърде много екстри (както в случая на A4Tech Bloody 7), се запитайте… от къде тези хора са си позволили да наблъскат толкова много неща в тази мишка без цената да се покачи, с какво ли са направили компромиси?
  • Трябва да инвестирате в добра подложка за мишка! Всичко което е чисто черно и позволява на мишката да се плъзга без съпротивление е достатъчно добро. Такива подложки са тези от SteelSeries, Razer и Roccat за по 30-тина лева и нагоре.
  • Избягвайте така наречените “gaming” магазини (ozone, gplay и подобни). По тези магазини цените обикновено са завишени с поне 20-тина лева. Ползвайте сайтове като “pazaruvaj” за да видите и отсеете по евтините варианти.

Въпреки това което написах, A4Tech Bloody 7 в действителност е добра мишка за цената си. Няма да ви свърши работа при сериозен “gaming” но като за начало е добре. Недостатъци на тази мишка са – слабият дизайн (пречупените форми трябва да се избягват ако ще играете продължително), евтините компоненти (евтино=ненадеждно), ограниченията в представеният software.

Моят съвет при покупка на мишка за сериозен gaming е да приемете факта че ще ви струва поне едно 80 лева. Тези мишки са удачен (евтин) вариант според мен. – CM Spawn, CM Inferno, Tt eSports, Tt Saphira, , SS Ikari, SS Kana, SS Sensei RAW, Roccat Savu, Roccat Kova, Logitech G400, Logitech G500, MS Sidewinder X5, MS Sidewinder X8. Обърнете внимание че при всяка една от изброените мишки (може би с изключение на тези от MS) дизайнът е направен по такъв начин че да не се натрапва и пречи при дълга игра.

Това е от мен. Ако имате въпроси относно точка 1 от поста ми… ползвайте Google. Вероятно ще забравя да проверя темата.

Г-н разбирач, недей лъга хората с неадекватния ти и некомпетентен коментар. Та така:

1 DPI няма никакво значение за начина по който реагира конкретната мишка. Говорим главно за маркетингова стратегия, която се насажда в купувачите от сорта на "повече е по-добре" За справка - почти всички про-геймъри играят на 400-800 DPI. За нормалния юзър DPI реферира към хардуерното ускорение на бързината на движение на курсора.

2 В последните 5 години разликата между здравината определено не се обуслява от марката. Когато си купуваш Razer или Logitech ти не плащаш 100 лв защото мишката или материалите от които е направена струва толква! Ти плащаш минимум 50 % за името, 20% надценки от различните прекупвачи и т.н. Всички или повечето мишки се правят в Китай - шанса да ви поапдне дефектен Рейзър е г/д същия като да ви попадне дефектна А4.

3 Отново пълни глупости. Както обясних в т. 2 като си купуваш А4 tech не плащаш за името, от там и разликата в цената. Работната ръка е една и съща - нископлатения китаец работещ за 2 долара на ден. Екстрите няма да ги коментирам, за мен една мишка трябва да се движи точно и прецизно да следва движенията на ползвателя - тук марката отново не играе. Относно лазерната и оптичната технология - отново си в грешка. Донякъде е въпрос на предпочитания, но все още оптичната технология е много по-напред от лазерната що се отнася до движение и прецизност. Доказателство е, че 99% от про-геймърите играят с оптични мишки. С други думи - сухите спецификации не са всичко, и веднага за пример ти давам Microsoft Explorer 3.0 - с нейния прословут сензор с 450 DPI, все още е предпочитана от много Counter-Strike професионалисти.

4 Напълно достатъчна и доста добра е подложката на А4 tech тип килим.. цената е около 10 лв, а размерите са 437mm x 350mm x 3mm

5 Най-после да си ПОЧТИ прав за нещо, ама пак не е съвсем така. Разликата при 40 левова мишка ще е под 1 лв. Струва ли си да си купуваш мишка от noname магазин? Мен лично моята ми дойде ползвана - съответно я върнах.

И накрая от всичките ти препоръки видях 2 смислени мишки, а именно  MS Sidewinder X8. и Logitech g400 (серия след №13333)

В крайна сметка - ако желаете мишка за First Person Shooter, най-доброто което можете да вземете е Logitech G400 - както написах по-горе след съответната серия, Плюса е - хардуерно липсва акселерация и предикшън, сензора е много добър, формата е стандартна за logitech

Най-добрата мишка за MOBA/RTS - Deathadder 2013 - отново липсва acceleration има лек предикшън.

Има и други страхотни мишки, но повечето не се внасят в България(ZOWIE примерно)

Bloody V3/V5/V7 са всичките с ЕДНАКЪВ сензор, единствената разлика е формата. Мишката е над средното ниво, и направо размазва такива HAMA и Gigabyte мишоци. Моят съвет е - ако не можеш да си позволиш едната от 2те мишки посочени по-горе Bloody е един много добър вариант.

Редактирано от wishbg (преглед на промените)

Бе незнам коя мишка ква е ама имам един Logitech за 40лв ми събира прах защото порди незнайни причини сегашното ми CanYon-че за 8лв  ми е много по-удобно от Logitech-а и от доста много по-скъп мишки така е и с клавиятурата струва 10лв ама ми е много по-одобна от клавиятурите не Razer  с механични бутони дето скърцат като несмазана врата.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Г-н разбирач, недей лъга хората с неадекватния ти и некомпетентен коментар. Та така:

1 DPI няма никакво значение за начина по който реагира конкретната мишка. Говорим главно за маркетингова стратегия, която се насажда в купувачите от сорта на "повече е по-добре" За справка - почти всички про-геймъри играят на 400-800 DPI. За нормалния юзър DPI реферира към хардуерното ускорение на бързината на движение на курсора.

2 В последните 5 години разликата между здравината определено не се обуслява от марката. Когато си купуваш Razer или Logitech ти не плащаш 100 лв защото мишката или материалите от които е направена струва толква! Ти плащаш минимум 50 % за името, 20% надценки от различните прекупвачи и т.н. Всички или повечето мишки се правят в Китай - шанса да ви поапдне дефектен Рейзър е г/д същия като да ви попадне дефектна А4.

3 Отново пълни глупости. Както обясних в т. 2 като си купуваш А4 tech не плащаш за името, от там и разликата в цената. Работната ръка е една и съща - нископлатения китаец работещ за 2 долара на ден. Екстрите няма да ги коментирам, за мен една мишка трябва да се движи точно и прецизно да следва движенията на ползвателя - тук марката отново не играе. Относно лазерната и оптичната технология - отново си в грешка. Донякъде е въпрос на предпочитания, но все още оптичната технология е много по-напред от лазерната що се отнася до движение и прецизност. Доказателство е, че 99% от про-геймърите играят с оптични мишки. С други думи - сухите спецификации не са всичко, и веднага за пример ти давам Microsoft Explorer 3.0 - с нейния прословут сензор с 450 DPI, все още е предпочитана от много Counter-Strike професионалисти.

4 Напълно достатъчна и доста добра е подложката на А4 tech тип килим.. цената е около 10 лв, а размерите са 437mm x 350mm x 3mm

5 Най-после да си ПОЧТИ прав за нещо, ама пак не е съвсем така. Разликата при 40 левова мишка ще е под 1 лв. Струва ли си да си купуваш мишка от noname магазин? Мен лично моята ми дойде ползвана - съответно я върнах.

И накрая от всичките ти препоръки видях 2 смислени мишки, а именно  MS Sidewinder X8. и Logitech g400 (серия след №13333)

В крайна сметка - ако желаете мишка за First Person Shooter, най-доброто което можете да вземете е Logitech G400 - както написах по-горе след съответната серия, Плюса е - хардуерно липсва акселерация и предикшън, сензора е много добър, формата е стандартна за logitech

Най-добрата мишка за MOBA/RTS - Deathadder 2013 - отново липсва acceleration има лек предикшън.

Има и други страхотни мишки, но повечето не се внасят в България(ZOWIE примерно)

Bloody V3/V5/V7 са всичките с ЕДНАКЪВ сензор, единствената разлика е формата. Мишката е над средното ниво, и направо размазва такива HAMA и Gigabyte мишоци. Моят съвет е - ако не можеш да си позволиш едната от 2те мишки посочени по-горе Bloody е един много добър вариант.

Правилна забелжка колега!

Лично аз играя ЦС от както излезе , тогава мишките бяха с топче :) , сега мишките които използвам винаги са били с оптичен сензор - пробвал съм и с лазерна , но оптиката ми е доста по-прицизна. Използвам най-ниското ДПИ което предлага мишката.

Такаче всеки си има вкус и предпочитания , ама да се заяви че лазерния сензор е по-добър идва леко смешно!

И аз имам резерви за Разер , както и за много други марки които предлагат геъм периферия на висока цена - не всичко е качествено и си заслужава парите!

Междо другото ZOWIE се продава тук

/off topic

Публикувано изображение

:D

Ех голяма рaбота нали така и така човека вече си е взел мишката то пък без малко офф топик бивали. :D

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

може да заключвате, освен ако нямате някакви въпроси. 

бтв. Това с трите ядра да разясня малко - когато пусните програмата Bloody 2 още в началото ви показва 3те опции от ядра - при пускане на първото ядро - обикновена мишка със 5 бутона; при пускане на второто ядро се включват трите допълнителни бутона - 1-лявото копче работи като обикновено такова, N-лявото копче цъква 2пъти, 3- лявото копче цъка 3 пъти ; третото ядро е платено(но има trial режим) и при пускането му получавате една доста добра функция(за съжаление още е бета),която ви намалява отката в FPS игрите. Интересното обаче, при смяна на ядрата Windows-а го засича като сменен хардуер,тоест първия път като смените от 2ро към 3то ядро ще ви изпише долу(при Windows 7),че сваля драйвъри за мишката - така е и с трите ядра - един вид все едно имате 3 мишки и ги въртите постоянно.

Друго интересно нещо е смяната на dpi - става с двойно кликване на 1 копчето и след това въртите със скрола до желаната стойност. Общо взето това е :) Доволен съм от мишката и то много (нормално за A4Tech :) )

Бях тръгнал да отговарям на поста ти, точка по точка но си дадох сметка (след като прочетох последните ти два-три реда) че това е абсолютно безсмислено. Да оставим личните мнения на страна, технически за много от нещата които написа грешиш.

Ако единственият ти опит с мишки е това да играеш CS, то разбирам защо очакванията ти са толкова изкривени. Замисли се поне върху това, кое според теб е по бързо – да преместиш мишката от край до край когато тя работи на 3200dpi или да я преместиш ако работи на 400dpi? Ей така за примера да приемем че не си пипал slider-а в Windows за скоростта (няма да се повтарям, защо) и че играеш на 1080p? Също… очевидното – без acceleration.

В края на краищата всичко опира до “muscle memory” и прецизност. Разбира се нормално е някои хора да не са способни да се прицелват достатъчно бързо с мишки на 3200dpi, а за 5600dpi да не говорим, там дори и аз се затруднявам. Алтернативата с 400dpi е добра но при големите разходки на мишката по mousepad-а, се губи ценно време…

В CS подобни бавни движения може и да се толерират в българските сървъри но мога да ти кажа че ако играеш извън България ще те свалят на секундата… За игри като CoD, Battlefield и Arma даже няма да говоря. Там всичко опира до рефлекс, никой няма да те чака да се прицелиш с 400dpi.

Говорейки за Razer не визирах скъпите им “нови” мишки. И аз съм на мнение че са боклук, четири съм сменил до тук. Именно заради проблемите си с изпълнението на гаранцията при Ozone, не ги препоръчвам. Това че цените са им високи си е като допълнение. По принцип нямам навика да вярвам на такива лъскави магазини или на някакви нови като Gplay дето се пръхват от нищото. Ако ти лично смяташ че е модерно да се пазари от такива магазини, то това си е твоя работа. Мишките за които говорех в случая са по ранните им модели като Deathadder и Copperhead които в момента са на доста прилични цени. Същото се отнася и за Logitech, старите им модели бяха на ниво.

Ако OP е доволен от мишката, радвам се за него. Коментара който написах небеше с цел да го разубеждавам а да го информирам (него, и всички други които четат темата) за това кое би му било по полезно ако смята да играе на по сериозно ниво. Относно Bloody 7 се изказах от личен опит, временно я ползвах на един от компютрите си. При 3200dpi сензора се затормозяваше и започваше да изпуска пиксели (което при по финна работа, примерно Photoshop си е проблемно). Може би просто моята е била дефектна... За ПЛАТЕНИЯТ софтуер даже няма да говоря... По голяма глупост не съм виждал досега. Макро функции, плавен контрол на DPI... Направо неща да ги коментирам.

Подложките за мишки се правят от много материали, според предназначението им. За FPS и MLG (така наречените “Gaming” подложки) като цяло се изисква подложка с минимално съпротивление. Такива подложки обикновено се правят от каучук, стъкло, алуминий (или някаква комбинация от трите). Покритието на подобни подложки обикновено е гладко, почти като тефлон (даже  подложки с тефлон има, това не е случайно).

За пръв път чувам за “Gaming” подложка на такава ниска цена. Би ли ми дал линк към уебсайта на въпросната подложка (или магазин в който се продава)? Бих желал да си купя че моята започна да се износва, вече 4-та година я мъча с две мишки едновременно.

Редактирано от aluethial (преглед на промените)

Така, вече разговаряме по-сериозно :)

Има няколко варианта на пад-овете на A4 tech - http://www.shopmania.bg/klaviaturi-i-mishki/p-a4tech-x7-500mp-1444837 . http://www.shopmania.bg/klaviaturi-i-mishki/p-a4tech-x7-300mp-1444923 , тези двата не са лоши, много се приближават до QCK+ пад-а като начин на движение :)

Сега за малко по коментара ти - Да, ако трябва да съм честен, изхождам  главно от CS. Играл близо 10тина години в едн от по-известните тийм-ове в бг, но отделно от това се смятам за геймър и почти не съм пропускал хитово заглавие - ако не друго поне за пробата. Sensetivity-то както ти по-горе спомена, освен от DPI - може да се регулира и от драйвърите на мишката, както и от самата игра - всичко е в зависимост от резолюцията на която играеш. Аз в момента имам Deathadder 3g и Bloody V5 и нямам проблеми на 1080p да играя с 800 dpi, лично на мен така ми е удобно. Та в крайна сметка - мишката, както и цялата периферия е въпрос на лични предпочитания и избор, но аз лично намирам за най-удобни за гейминг, мишки, при които липсват допълнителни корекции върху движенията ти. Т.е. мишка, която пренася точното ти движение от пад-а към монитора. Относно падовете - ще ти кажа аз защо лично не съм фен на подобни твърди падове, поради няколко прични - износват се сравнително бързо, износват крачетата на мишката и не на последно място - не съм фен на този тип падове при който не се усеща никакво триене. Ползвал съм доста мишки и падове включително Icemat, Func, Destructor, Goliathus - ми не. Просто не. За мен най-добрия вариант си остава QCK и подобните, но както казах - това си е въпрос на лично предпочитание.

Редактирано от wishbg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.