Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 16

Featured Replies

дам, интересно колко парчета засича Бита и Г дата от същия архив

GData остави следните:

Публикувано изображение

Нищо не е стартирано!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 132,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

GData остави следните:

Публикувано изображение

Нищо не е стартирано!

21 са файловете в архива - 6 оставени = 15 бастардисани от Гдата

Всичко засечено с ядрото Бит-а:

Публикувано изображение

Доста се изговори по форумите за плюсовете и минусите на Аваст-а за ввремето в което беше включен в GData...Моите наблюдения са предимно отрицателни след премахването му!Програмата се осланя почти изцяло на Бит-а като основен метод на засичане.Ако нещо бъде пропуснато, тогава идва на ход closegap технологията, която далеч не е толкоз величествена както я представят немците!За сметка на това уеб блокера е железен.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

http://dox.bg/files/dw?a=e9f87bb9fd

Редактирано от Гост (преглед на промените)

84 изчистени от GData и отново всичките до един от ядрото на Битдефендер.

Защо е така - на първия шот спрях Аваст, разархивирах ги в папка, след което дадох десен бутон и ги сканнах.

На втория шот направо ги разархивирах в папка с включена защита - нищо не остави.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Остави три бройки, 4тия го даде като файл, който може да пречини вреда. След пускане на първия, му дадох да пусне, но да блокира опасните действия и стана следното:

---------------------------
Themida
Cannot find 'fmodex.dll'. Please, re-install this application
OK

Друггия файл е легален шпионски софтуер, има си вендорMicros Smart LLC. А третия e на компанията Team Viewer. Нещо свързазно с телевизията...не знам.

Защо е така - на първия шот спрях Аваст, разархивирах ги в папка, след което дадох десен бутон и ги сканнах. “““““““““““““

На втория шот направо ги разархивирах в папка с включена защита - нищо не остави.

Може би със спирането спираш и облака, тва е само предположение. И Комоденцето, като пращам файлове за анализ, облака смазва още файлове.... нека е интересно :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Калашника 85 броя зачисти:

Публикувано изображение

И остави 19 броя, сега ще ги пусна ръчно да видим...

Стартирах всичките файлове, в резултат -  един засечен, три не засечени активини процеса, нов системен файл се свали от някакъв китайски сайт и ми се изгаси аеро интерефейса в резултат на тия операции. Имаше и няколко счупени файла. Въпросния системен файл който се появи е Anro.sys. Кasperky app advisor го дава като риск туул.  http://whitelisting.kaspersky.com/advisor#search/7fc8f430b830c119640c606de9bb907cНо самия антивирус при сканиране не го хваща.  :( А така..

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Калашника 85 броя зачисти:

И остави 19 броя, сега ще ги пусна ръчно да видим...

Стартирах всичките файлове, в резултат -  един засечен, три не засечени активини процеса, нов системен файл се свали от някакъв китайски сайт и ми се изгаси аеро интерефейса в резултат на тия операции. Имаше и няколко счупени файла. Въпросния системен файл който се появи е Anro.sys. Кasperky app advisor го дава като риск туул.  http://whitelisting.kaspersky.com/advisor#search/7fc8f430b830c119640c606de9bb907cНо самия антивирус при сканиране не го хваща.  :( А така..

Това е предимството на пълната виртуализация, и да се прецака нещо изтриваш сандъка и ... свиркаш :)

.....изтриваш сандъка и ... свиркаш :)

Само че да не се окаже пробит тоя сандък.

Ще поживейм и ще видим. Но казвам, че хора умират, че сандък ли не може да се пропука ;), мисълта ми е, че Комодо предоставя добра защита и ако е повече от добър конкурент на платените алтернативи :)  защо да не ползваме него ?

Тест -

http://rghost.net/47797821

Паролата е стандартната.

ЕСЕТ прихваща тези:

Публикувано изображение

и оставя само този, който дава грешка при стартиране:

Публикувано изображение

"КООК" не знам какви настройки на ЕСЕТ ползваш (то каквито и да са... ), но те съветвам при стартиране на останали файлове да ползваш някакъв вид сянка... патил съм си от ще го нарека безхаберието на ЕСЕТ при старт на файлове, които не е засякъл, все още разчитат на дефиниции според мен.

Сега правим пълно сканиране и намерило 7 бацила so far...белким се оправят нещата.

Публикувано изображение

"КООК" не знам какви настройки на ЕСЕТ ползваш (то каквито и да са... ), но те съветвам при стартиране на останали файлове да ползваш някакъв вид сянка... патил съм си от ще го нарека безхаберието на ЕСЕТ при старт на файлове, които не е засякъл, все още разчитат на дефиниции според мен.

Че то есет имат ли други модули за защита?  :D

Сега правим пълно сканиране и намерило 7 бацила so far...белким се оправят нещата.

Публикувано изображение

Че то есет имат ли други модули за защита?  :D

Моля, дай въпросния семпъл, който си тествал.

Ей не го давате въпросния файл, опасни рекламатори сте, айде със здраве ;

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.