Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Извинявам се че малко се получи като Off Topic за този пост! При покупката от ск@й може би ще бъде по добре да се посъветваш отново тук за да ти се предложат по актуални части :)

• Отговори 98
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
     SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA III (Скоро ще се разбере дали работи стария)

+
nvidia 650 TI BOOST за 267 лв. (не знам какви тестове ми намирате, обаче аз на други места виждам, че е на равно с 7850...няма смисал от още говорене по тази тема)

Крайна цена 858,65 лв.

Ако пък майка ми не иска да даде още 100 лева (дам завися от нея) ще взема fx- 6300 + дъно за 80 лева, което видях някой да ми предлага на първата страница. (не мисля за ъпгрейд в бъдеше КЪМ АМД)

SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA III (Скоро ще се разбере дали работи стария)

+
nvidia 650 TI BOOST за 267 лв. (не знам какви тестове ми намирате, обаче аз на други места виждам, че е на равно с 7850...няма смисал от още говорене по тази тема)

Крайна цена 858,65 лв.

Ако пък майка ми не иска да даде още 100 лева (дам завися от нея) ще взема fx- 6300 + дъно за 80 лева, което видях някой да ми предлага на първата страница. (не мисля за ъпгрейд в бъдеше КЪМ АМД)

За 18 лева отгоре се взима 2GB вариант на ASUS и B75 актуално дъно. При покупка на Full HD ще ти е от полза карта с 2GB памет!

ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA 1155

i5 3470, 3.2GHz/6MB /BOX/ LGA1155

4GB DDR3 1600 SILICON POWER

500GB TOSHIBA/ SATA/ 6G/ 7200/ 32MB

ASUS GTX 650 Ti BOOST 2GB GD5

Количка875.75 лв. с ДДС

След като пазаруваш от различни магазини с доставка ще ти излезе на същата цена както и с доставката от ник3м

Имай предвид че 1 път ги даваш тези пари а не всеки ден. И за бюджета гледай да си закупиш максимална производителност и качествени продукти.   :wink12:

ПП: Ако работи стария хард идеално ще бъде за 1-во време.   :)

ПП2: Ако все още е на промоция може да се разминеш и с Intel® CoreTM i5 3350P, 3100MHz, 6MB, socket 1155 

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

• Автор

314 лева за карта, която мога да взема за 267...просто не

Вече съм над бюджета.В момента гледам да взема най-евтиното дъно, което поддържа 1600 MHz рам памет, 4 гб рам, i5 3470 (или i5-3350P) 

За 18 лева отгоре се взима 2GB вариант на ASUS и B75 актуално дъно. При покупка на Full HD ще ти е от полза карта с 2GB памет!

ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA 1155

i5 3470, 3.2GHz/6MB /BOX/ LGA1155

4GB DDR3 1600 SILICON POWER

500GB TOSHIBA/ SATA/ 6G/ 7200/ 32MB

ASUS GTX 650 Ti BOOST 2GB GD5

Количка875.75 лв. с ДДС

След като пазаруваш от различни магазини с доставка ще ти излезе на същата цена както и с доставката от ник3м

Имай предвид че 1 път ги даваш тези пари а не всеки ден. И за бюджета гледай да си закупиш максимална производителност и качествени продукти.   :wink12:

ПП: Ако работи стария хард идеално ще бъде за 1-во време.   :)

Аз живея в София, за лятото съм в район Плевен. Ако взема от никем ще ми излезе 835 лева, но трябва да бия път през половин София...

BB код:

Обща стойност - 562.74 лв. с ДДС

+ 267 лв за 650 ti boost.

Btw, какво имаш предвид под "актуално" ? Това, което вземам трябва да му се ъпдейтне BIOS-а ?

Да BIOS и Сата3... След като има за 3-4 лева отгоре B75 защо се насочваш към H61M? Нещо не можах да схвана? Ако ще е H61М се намират и по 66 лв. които отново ще свършат работа.

Все още не се знае кога ще купуваш доколкото разбрах. То и от ем@г ти излиза за 564 -MSI B75M E33, i5 3350p, Kingmax 1600, Seagate Sata 3 както и да е това не е въпросът. Ти си този който ще си прецени естествено как и къде да си похарчи парите. Просто се опитвам да ти помогна да си закупиш що годе нещо по добро за минимална сума отгоре при покупка на Full HD за в бъдеще :)

Редактирано от duskwood (преглед на промените)

Хард диск Hitachi Deskstar 7K1000.C 500GB, 7200 об./мин, 16MB, SATA2
Дънна платка MSI B75MA-E33, socket 1155

Общо поръчка: 48867лв. + безплатна доставка

4GB DDR3 1600 A-DATA
PALIT GTX650TI BOOST 2GB D5

Обща стойност: 343.43 лв. с ДДС

Общо: 832.10 лв. сега има промоция в емаг - побързай да не свърши намалението !!! и видео картата си вземи с 2 гб !!! Повярвай ще ти потрябват ;)

• Автор

Ами, момчета, още нищо няма да избирам (като конфигурация).Не се знае за хард диска все още...

Иначе, захранването го монтирах...само с 3 болтчета. Третата дупка на захранването или е по-високо, или дупката на кутията е по-ниско от правилното.Както и да е, видях в интернет, че дори 2 болтчета са достатъчни.

Ами...темата ще замръзне за известно време.Ще пиша отново, когато съм си взел частите. Не се знае все още кои, бюджета може да падне с 100 лева, или да се вдигне (да се вдигне достатъчно за i5).

...

Иначе, захранването го монтирах...само с 3 болтчета. Третата дупка на захранването или е по-високо, или дупката на кутията е по-ниско от правилното.Както и да е, видях в интернет, че дори 2 болтчета са достатъчни.

...

Монтирал си захранването на обратно.

• Автор

Монтирал си захранването на обратно.

Въртях го 5 пъти... не иска, та не иска.

• Автор

Майка ми си избра по-скъпата конфигурация. Също така приятел на приятеля на майка ми, от работа, можел да ги вземе директно от производителя.Трябвало да и кажа кои части ми трябват.

Ето какво мисля да му кажа да намери :

Рам памет - 4GB DDR3 1600
Дъно - ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA1155 или GIGABYTE GA-B75M-D3V
процесор -I5-3350P, I5-3470 ИЛИ I5-3450. Най-добре i5 3470
Видео карта - NVIDIA 650 TI BOOST (1GB или 2GB) или AMD 7850 (1GB или 2GB)

Което и да намери, пак ще е супер.
За хард диск-а все още не се знае.Не е при мен и не мога да направя нищо по-въпроса.
Нещо друго да ми предложите като модел ? За дъно (100-110 лева) или процесор (300-340 лева) ?

Майка ми си избра по-скъпата конфигурация. Също така приятел на приятеля на майка ми, от работа, можел да ги вземе директно от производителя.Трябвало да и кажа кои части ми трябват.

Ето какво мисля да му кажа да намери :

Рам памет - 4GB DDR3 1600
Дъно - ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA1155 или GIGABYTE GA-B75M-D3V
процесор -I5-3350P, I5-3470 ИЛИ I5-3450. Най-добре i5 3470
Видео карта - NVIDIA 650 TI BOOST (1GB или 2GB) или AMD 7850 (1GB или 2GB)

Което и да намери, пак ще е супер.
За хард диск-а все още не се знае.Не е при мен и не мога да направя нищо по-въпроса.
Нещо друго да ми предложите като модел ? За дъно (100-110 лева) или процесор (300-340 лева) ?

Колко е максималния бюджет за всички части?

• Автор

Колко е максималния бюджет за всички части?

Да кажем 850 лв., без кутията и захранването.Аз ще взема частите по-евтино, обаче не го мисли това.Все пак може да не намери всичко.

Да кажем 850 лв., без кутията и захранването.Аз ще взема частите по-евтино, обаче не го мисли това.Все пак може да не намери всичко.

И директно от производителя да ги вземе пак няма да са на много ниска цена ! Няма да е хич голяма разликата , защото те продават на едро ,а като е на дребно ще е на цената ,която се продават по магазините.

• Автор

И директно от производителя да ги вземе пак няма да са на много ниска цена ! Няма да е хич голяма разликата , защото те продават на едро ,а като е на дребно ще е на цената ,която се продават по магазините.

На него това му е бизнеса.Не трябва ли да има отстъпка ? Дори да е само един брой от който и да е продукт ?

На него това му е бизнеса.Не трябва ли да има отстъпка ? Дори да е само един брой от който и да е продукт ?

Ем едно е да си в този бизнес , друго е да си купувач на едро... ако е собственик на някоя фирма занимаваща се с компютри и е купувал много пъти НА ЕДРО от него (на едро означава да отиде и да вземе примерно - 10 бройки от някое дъно , 5 видео карти GTX 660 , 5 хард диска и т.н).Тогава може би ще му продадат с цените на едро тези компоненти желани от теб :)

• Автор

Някой знае ли как стоят нещата с връщане на продукт при емаг ? (Пише в сайта, че можело да се върне до 7 дни) 

И дали си струва да заменя Floston Interra с Raidmax Tornado RAIDMAX Cyclone или Raidmax Hurricane 2  ?

Всички имат вентилатори. За hurricane пише, че има usb 3 порт.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Скоро идва деня на поръчката. От скай или от никем да взема частите ? В скай излиза с 10 лева по-скъпо, но е по-близо.

Кои са по-коректни ?

Публикувано изображение

Редактирано от Testforfun (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Машината е тук :P

Intel i5 3470

EVGA Gtx 650 TI BOOST 2 GB SC

2x4 GEIL 1600 Mhz

LG - CD rom

Asus p8b75-v

Floston Interra

Cooler Master GX Bronze 450W

Мързи ме да постна снимки ;д

Машината е тук :P

Intel i5 3470

EVGA Gtx 650 TI BOOST 2 GB SC

2x4 GEIL 1600 Mhz

LG - CD rom

Asus p8b75-v

Floston Interra

Cooler Master GX Bronze 450W

Мързи ме да постна снимки ;д

айде постни снимки де :D Нас как не ни мързеше да пишем в темата ?

• Автор

post-339186-0-20671200-1379791104_thumb.post-339186-0-42378800-1379791134_thumb.

айде постни снимки де :D Нас как не ни мързеше да пишем в темата ?

Добре де ;д 

Най-смешно ми е, че започнах с бюджет 500 лева :D Вдигнах го до 1250 :O

btw

Майнкрафт и онлайн играта, която играя, вървят кристално.Дори и когато записвам с фрапс ;О

Редактирано от Testforfun (преглед на промените)

• Автор

не такива бре :D не си ли виждал как се снима компютър :D неискаме софтуерни снимки ! А хардуерни :D

Телефона няма батерия...утре ще снимам от вътре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.