Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с бойлер diplomat

Featured Replies

• Автор

Защо да го сменям като 5 години ми е служил вярно.Като се спука водосъдържатела тогава ще го сменя.Сега искам да си го направя.

Реотана си е здрав.бойлера го затворих ,включих го ,водата загря ,изключи ,но към 4 сутринта пак започна да пиука.
Дали това не е проблема http://www.mikimak.com/?function=detail&id=8250

Не зная с кой модел си, но зная, че едни от първите модели с електронни дисплеи и електронно управление са пълни боклуци. Брат ми бра сума ядове с такъв. То нагревател ли не сменя, то декоративната кутия на дисплея ли не сменя, клеми, окабеляване, електронно управление. Най накрая на сервизния техник му писна и го замени с нов. Не знам и защо не си се възползвал от гаранционните условия  - ако си имал такава възможност. Както и да е - смени този "кокал" ако можеш с нов.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Смени го този боклучав бойлер бе човек - още ли се зориш ?!  :no-no:

Има една поговорка, българска и е измислена само за у България:  

***** човек и силен вятър никой не може да ги спре.   ;)

Има една поговорка, българска и е измислена само за у България:  

***** човек и силен вятър никой не може да ги спре.   ;)

Той ако си поиграе още малко на майстор със защитите и схемата - може и самият ток да го спре, както си се къпе.

ами дано няма невинни жертви - жена му или недай си Боже детето, а само него да го тресне ...

Що го плашите човека,като му е заземена ел.инсталацията няма проблем.Нека да си смени всичко и ще има топла вода поне 2 год., а може и по вече, може би няма човека за нов бойлер пари,а моят съвет е да си провери ел.инсталацията и обезателно да я заземи.И не само той, добре е всчки да го проверим, за доброто на всеки е.

Що го плашите човека,като му е заземена ел.инсталацията няма проблем.Нека да си смени всичко и ще има топла вода поне 2 год., а може и по вече, може би няма човека за нов бойлер пари,а моят съвет е да си провери ел.инсталацията и обезателно да я заземи.И не само той, добре е всчки да го проверим, за доброто на всеки е.

още преди сума ти и месеци rulom му каза :

......

А според извършения ремонт, липсата на "писукания" и показания  за изправен бойлер, отговора е само един: слаба, тънка, недобра връзка на нулата (N) с ел. компонентите на бойлера. Може и незанулен такъв, ама е по-малко вероятно.Малко вероятно е и спукан корпус на нагревател с открит непрекъснат кантал.

Това преведено на обикновен език, означава, че по-голямата част от нулата на тока е минавал през "меките" връзки и железните тръби на ВиК.

Ако по време на къпане, меката връзка се скъса, следващия кратък и хубаво занулен път на тока ще е през тялото на къпещия се!!!!

.......

Той обаче си продължава да бута там дето не трябва, не знае как да си замери нулата и земята, но упорства в майсторлъка.

Да не говорим, че ако има по-боклучави бойлери от тия на "дипломат" - аз да не съм магаре, мамка му.

Въобще -бойлерът е нещо в домакинството, което трябва да се пипа много внимателно и то само ако знаеш какво правиш.

Личният ми съвет е да си вземе нов бойлер, от друга марка.

Те не струват хиляди - за 200 лв може да си вземе уред с гаранция, без да има грижи и да се чудим дали няма да му прочетем името в някой вестник утре като загинал под душа

още преди сума ти и месеци rulom му каза : Той обаче си продължава да бута там дето не трябва, не знае как да си замери нулата и земята, но упорства в майсторлъка. Да не говорим, че ако има по-боклучави бойлери от тия на "дипломат" - аз да не съм магаре, мамка му. Въобще -бойлерът е нещо в домакинството, което трябва да се пипа много внимателно и то само ако знаеш какво правиш. Личният ми съвет е да си вземе нов бойлер, от друга марка. Те не струват хиляди - за 200 лв може да си вземе уред с гаранция, без да има грижи и да се чудим дали няма да му прочетем името в някой вестник утре като загинал под душа

Прав сте колега,трябва да се започне от изграждането на ел.инсталацията в нашия град имаше случай на овъглен труп от бойлер, а за каква марка да бъде относителна работа, според мен всичко е гаражно творение, в смисъл че един продукт се  прави от възможно най евтини заместители за да бъде продаден в БГ.Аз внесох кабели от Германия, предложих ги на клиенти,а те в кой гараж сте ги правили,а кабелите издържат на 3000вата. 

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Боже........... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ П.П. Некой админ да маане таа тема, че много сакатлъци могат да станат !!!!!!

Боже........... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ П.П. Некой админ да маане таа тема, че много сакатлъци могат да станат !!!!!!

споко  - няма ;) 

• Автор
Нагарящи кабели и аз доста имах.По време на гаранцията ми се счупи само корубата.След гаранцията първо нагревателя,после дисплея,корубата,и сега защитата.
А сега Смених някой друг нагорял кабел.Издържа от вчера до днес сутринта,когато го изключих преди да отида на работа.
Върнах се към 6 и го включих.Сега изкара 5 часа.Предишният път ,когато имах проблем с нагревателя,защитата се включваше на 10 сек. след включването на болера.
Възможно ли е самата защита да прави проблеми???
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте пак съм аз .До преди десетина дена всичко си беше ОК,НО проблема пак се появи. Естествено аз процедурата е знам наизуст.Веднага разглобявам - един два нагорели кабела.Слагам нови ,с нови кабелни обувки,затварям всичко.Включвам ,и така един.два дена и после пак всичко се повтаря,до днес, когато реших да сменя термозащитата. Смених я към 21,00 ч.  и досега (1,00 ч.) съм го отварял към 20 пъти.,Но винаги изкарва само около 5 мин. И с нова и със стара защита.Накрая изкарах пружината и клемата от тръбичката ,включих го и ПАК 5 мин.

Предварително благодаря за дистанционната помощ!!!

Редактирано от kireto1 (преглед на промените)

Човека ти каза слаба връзка имаш (не добре стегнати клеми) на кабелите щом грее където е слаба връзката там се овъгляват изолациите погледни къде точно е нагара ако е близо до връзката

и наистина има слаба връзка препоръчвам поялник запояване на проводниците , не е препоръчително да се запояват ,защото се налага някой път да се демонтират

Ел. инсталациите не търпят слаба връзка ,ръжда трябва да се стяга яко за да стане добра връзка .Защитата  предполагам е 25 ампера бушона да го кажем и 100 ампера да е при късо ще падне

според мен си е слаба връзка успех с начинанието и щом не викате квалифициран ел. техник един съвет към цялото семейство изключвайте бойлера от ел. веригата като се къпете!

Кире, кажи откъде си? Ако си близо покрай мен, да дойда да го оправя тоя бойлер, че ми писна.....

• Автор

Кире, кажи откъде си? Ако си близо покрай мен, да дойда да го оправя тоя бойлер, че ми писна.....

Бургас.Заповядай

....задръж до летоска  ;) ...гледам, консултираш се и в друг форум, ма и там същите отзиви! Пусни пост там, че търсиш майстор да ти реши проблема и ще се намери кой. Имаше 2-ма или 3-ма от Бургас, добри майстори, ама не ги помня вече по никове или имена .

• Автор

Реших да сменя електронното управление с обикновено и искам да разбера така ли се свързва post-323091-0-63822000-1386177672_thumb. Предварително благодаря

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.