b.tadiev 0 Докладвай публикувано 4 август 2013 (редактирано) Имам 2 комп. с еднакви процесори ,но единия държи двойно по висока темп. при ненатоварено и натоварено състояние.Сменях охладителя от единия на другия пастата също и пак същата работа.И двата комп. работят в една и съща стая .Приложил съм и снимки на 2-те конфиг.Благодаря за помоща предварително. Редактирано 4 август 2013 от b.tadiev (преглед на промените) Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
Емил Костов 11427 Докладвай публикувано 4 август 2013 Инсталирай Аида или Speccy и покажи там температурите. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
b.tadiev 0 Докладвай публикувано 4 август 2013 Приложих нови снимки с данни от Speccy Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
pconline 3504 Докладвай публикувано 4 август 2013 На двете машини дъното са различни и вероятно биоса разчита по различен начин данните от датчиците. Няма как при 100% товар този процесор да е на 38 градуса след като навън е толкова, а топлия е на границата на приемливите температури. 1 Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
gyps 1258 Докладвай публикувано 4 август 2013 Разликите в температурите най-вероятно се дължи на различните кутии, в който е монтиран хардуера. И от там имаш различни охлаждащи потоци. Не си посочил моделите на кутиите, но вероятно е високите градуси да са в кутията с по-лошото охлаждане. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
b.tadiev 0 Докладвай публикувано 4 август 2013 Разликите в температурите най-вероятно се дължи на различните кутии, в който е монтиран хардуера. И от там имаш различни охлаждащи потоци. Не си посочил моделите на кутиите, но вероятно е високите градуси да са в кутията с по-лошото охлаждане.Ами точно обратното е на по хубавата кутия е процесора с по висока темп. На двете машини дъното са различни и вероятно биоса разчита по различен начин данните от датчиците. Няма как при 100% товар този процесор да е на 38 градуса след като навън е толкова, а топлия е на границата на приемливите температури. А тази темп. от 75-76 градуса нормално ли е при натоварен процесор Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
pconline 3504 Докладвай публикувано 4 август 2013 Ами точно обратното е на по хубавата кутия е процесора с по висока темп. А тази темп. от 75-76 градуса нормално ли е при натоварен процесор Общо взето това е тавана на нормалните температури под товар и е желателно поне малко да се понижат Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
b.tadiev 0 Докладвай публикувано 5 август 2013 Общо взето това е тавана на нормалните температури под товар и е желателно поне малко да се понижат A как мога да сваля темп. още.По принцип съм сменил термо пастата,смених и радиаторчето на процесора и съм изчистил компа от прах.На кутията имам 2 вентилатора . Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове
pconline 3504 Докладвай публикувано 5 август 2013 A как мога да сваля темп. още.По принцип съм сменил термо пастата,смених и радиаторчето на процесора и съм изчистил компа от прах.На кутията имам 2 вентилатора . Някоя снимка на кутията доста ще помогне. Сподели този отговор Линк към този отговор Сподели в други сайтове