Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не разпознава дяловете на твърдия диск.

Featured Replies

Здравейте ! Проблема е следния: имам Seagate Barracuda 500 GB, работеше идеално докато един ден заби докато зареждаше, точно преди да се съедини символа на win 7, след като забиеше моментално се рестартира и така постоянно...
Пробвах го на друго дъно и там същия проблем, дори по-зле - символа на win 7 въобще не иска и да се покаже.
Пробвах с Launch startup repair - System Restore, но ми дава грешка 0x80070002.

Реших да го преинсталирам, но нямаше къде - нямах дялове, освен един един от 100МБ.

Ако някой може и иска - да помага. Благодаря предварително :-)

• Отговори 52
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте ! Проблема е следния: имам Seagate Barracuda 500 GB, работеше идеално докато един ден заби докато зареждаше, точно преди да се съедини символа на win 7, след като забиеше моментално се рестартира и така постоянно...

Пробвах го на друго дъно и там същия проблем, дори по-зле - символа на win 7 въобще не иска и да се покаже.

Пробвах с Launch startup repair - System Restore, но ми дава грешка 0x80070002.

Реших да го преинсталирам, но нямаше къде - нямах дялове, освен един един от 100МБ.

Ако някой може и иска - да помага. Благодаря предварително :-)

Намерете си на на жив диск програма от рода на Paragon Partition Manager i и проверете дали не може да възстанови партициите

• Автор

Намерете си на на жив диск програма от рода на Paragon Partition Manager i и проверете дали не може да възстанови партициите

Благодаря капитане, отивам да пробвам...

• Автор

Нищо не стана с тази програма.

Реших пак да пробвам да инсталирам уин 7 и ето:

Публикувано изображение

Нищо не стана с тази програма. Реших пак да пробвам да инсталирам уин 7 и ето:

Проверете дали партициите не са скрити (hidden).

• Автор

Проверете дали партициите не са скрити (hidden).

Как ?

Как ?

със споменатия по-горе софтуер би трябвало да можете да видите параметрите и атрибутите на всяка партиция

• Автор

със споменатия по-горе софтуер би трябвало да можете да видите параметрите и атрибутите на всяка партиция

Не може да ми зареди уиндоуса за да мога да видя параметрите и атрибутите на партициите, а със "жив" диск, както казахте вчера, не знам дали изобщо може да се работи върху друг диск...

Не може да ми зареди уиндоуса за да мога да видя параметрите и атрибутите на партициите, а със "жив" диск, както казахте вчера, не знам дали изобщо може да се работи върху друг диск...

Най-добре с жив линукс, обикновено се виждат. Вероятно файловата система е омазана...

Може, няма проблем. То има даже rescue диск, който е безплатен (от Парагон)

• Автор

Най-добре с жив линукс, обикновено се виждат. Вероятно файловата система е омазана...

Благодаря и на вас че се включихте в темата, но до сега не съм работил с линукс, а пък искам и ако може да ми се запазят файловете поне от D:

Може, няма проблем. То има даже rescue диск, който е безплатен (от Парагон)

Това е добре, но не знам как става, може ли някакъв линк към инструкции ? Малко по-късно ще пробвам защото имам малко работа ! Ще докладвам какво става...  

Работата с жив диск, без значение дали е windows или Linux, не е сложна. Идеята е да се разбере имали видими дялове или не. Когато е омазана системата, windows програмите често не виждат дяловете. За това предложих линукс.

• Автор

Работата с жив диск, без значение дали е windows или Linux, не е сложна. Идеята е да се разбере имали видими дялове или не. Когато е омазана системата, windows програмите често не виждат дяловете. За това предложих линукс.

Да, искало е повечко ровене. 

Ето: 

Публикувано изображение

Т.е. извода е, че е повредена файловата система, което за да спасиш информацията си, ако е важна, ти трябва жив линукс, за да прехвърлиш информацията си...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Т.е. извода е, че е повредена файловата система, което за да спасиш информацията си, ако е важна, ти трябва жив линукс, за да прехвърлиш информацията си...

А подробна информация как става това ?

Не съм спец по линукс, но ползвам живи дискове именно с тази цел, да преточвам инфото. Като зареди десктопа от диска, обикновено има някакъв старт бутон, който те ориентира към разни менюта. Там намираш нещо подобно на Windows Explorer.  Ако знаеш какво и къде имаш на диска, ще ти е по-лесно. Ако например информацията ти е на D:, то можеш да форматираш С: и после да преточиш D на С. Ако и в двата дяла имаш инфо, то ти трябва втори диск или по-голяма флашка.

• Автор

Не съм спец по линукс, но ползвам живи дискове именно с тази цел, да преточвам инфото. Като зареди десктопа от диска, обикновено има някакъв старт бутон, който те ориентира към разни менюта. Там намираш нещо подобно на Windows Explorer.  Ако знаеш какво и къде имаш на диска, ще ти е по-лесно. Ако например информацията ти е на D:, то можеш да форматираш С: и после да преточиш D на С. Ако и в двата дяла имаш инфо, то ти трябва втори диск или по-голяма флашка.

http://www.ekak-tehno.bg/softuerni-trikove/kak-da-otvorim-linux-particii-ot-windows - мисля да пробвам по втория начин ? или първо по първия ?

Редактирано от midway (преглед на промените)

http://www.ekak-tehno.bg/softuerni-trikove/kak-da-otvorim-linux-particii-ot-windows - мисля да пробвам по втория начин ? или първо по първия ?

Това е обратното. В линка е описано как от Windows да достъпите партиции на Линукс. На вас ви трябва обратното. Аз бих ви препоръчал да потърсите Insert CD и да пробвате с него. Старо е, но е много добро

• Автор

Пробвах с EaseUS Partition Recovery - Free, нищо не стана, но поне разбрах че файловете ми са запазени... 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пробвах с EaseUS Partition Recovery - Free, нищо не стана, но поне разбрах че файловете ми са запазени...   

Сега остава да си намерите един голям диск и да копирате данните там

• Автор

Сега остава да си намерите един голям диск и да копирате данните там

На живия диск има 378 ГБ свободно място, ще мога да копирам всички нужни файлове, но ми трябва подходящ софтуер.  И ако приемем че съм копирал вече което ми трябва как ще следва след това ? Форматиране и инстал на уин ? 

На живия диск има 378 ГБ свободно място, ще мога да копирам всички нужни файлове, но ми трябва подходящ софтуер.  И ако приемем че съм копирал вече което ми трябва как ще следва след това ? Форматиране и инстал на уин ? 

Какъв е тоя жив диск ??? Ти нещо се бъркаш ! Закачай външен хард диск и започвай копирането.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Не, на живия диск нямате място! Сложете някакъв преносим

• Автор

Не, на живия диск нямате място! Сложете някакъв преносим

Не разполагам с такъв диск в момента, а пък и не ми трябват абсолютно всички файлове...

Какъв е тоя жив диск ??? Ти нещо се бъркаш ! Закачай външен хард диск и започвай копирането.

Живия диск  е с който работя в момента, другия на който не му се показват партициите е закачен с този на едно и също дъно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.