Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не разпознава дяловете на твърдия диск.

Featured Replies

Не разполагам с такъв диск в момента, а пък и не ми трябват абсолютно всички файлове...

Живия диск  е с който работя в момента, другия на който не му се показват партициите е закачен с този на едно и също дъно...

Слагай някоя флашка тогава и тегли по важното. После другия вариант е да направиш нов партишан. Не можах много да се ориентирам от шотовете.

Партишана трябва да е на мястото на друг партишан но не и на тоя на който са в момента файловете. После освен да ги прехвърлиш от единия на другия. Може и да не си ме разбрал но който разбира знае за какво говоря.

• Отговори 52
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не разполагам с такъв диск в момента, а пък и не ми трябват абсолютно всички файлове...

Живия диск  е с който работя в момента, другия на който не му се показват партициите е закачен с този на едно и също дъно...

Виж идеята на изабел с флашката

Слагай някоя флашка тогава и тегли по важното. После другия вариант е да направиш нов партишан. Не можах много да се ориентирам от шотовете.

Партишана трябва да е на мястото на друг партишан но не и на тоя на който са в момента файловете. После освен да ги прехвърлиш от единия на другия. Може и да не си ме разбрал но който разбира знае за какво говоря.

Това може да е опасно, по-добре да не играе по този начин :)

• Автор

Добре де, ама как да ги прехвърля с тази програма мога само да разглеждам...

Виж идеята на изабел с флашката

Това може да е опасно, по-добре да не играе по този начин :)

Той вече спомена че няма друг диск. След като сложи по важните неща на флашката може да се пробва да спаси и второстепенните. Аз лично ако го правя вероятността е минимална да стане гаф. А и ако стане ще е от софтуера.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Едно опасно решение е да ги възстановите с тази програма. Но ако искате да можете да си играете ще трябва да се оборудвате с голям преносим диск, жив линукс, да направите копие на диска и да работите върху копието за да не загубите истинските данни

Той вече спомена че няма друг диск. След като сложи по важните неща на флашката може да се пробва да спаси и второстепенните. Аз лично ако го правя вероятността е минимална да стане гаф. А и ако стане ще е от софтуера.

С флашка става, но не винаги. И в зависимост от цената на данните може да се окаже че един преносим диск не е толкова скъп

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Всеки си има програми с който работи. Тая от темата не я познавам и не знам дали има тази опция. Аз съм свикнал да работя с портабле версия на

easy recovery profesional и там засечки няма. Намира де що развален партишан има и пита само кой е здравия да слага всичко на него. Ако я има в хирен диска и от там  може да пробваш но аз не го ползвам.

Публикувано изображение

• Автор

Всеки си има програми с който работи. Тая от темата не я познавам и не знам дали има тази опция. Аз съм свикнал да работя с портабле версия на

easy recovery profesional и там засечки няма. Намира де що развален партишан има и пита само кой е здравия да слага всичко на него. Ако я има в хирен диска и от там  може да пробваш но аз не го ползвам.

Инсталирах програмата, пуснах я, и ето:

Показва ми че има 500ГБ, но ги няма дяловете

Публикувано изображение

А сега на къде ?:

Публикувано изображение

Е ама моята не е такава. Тази или е по нова или е за инсталация във ОС.

Търси advanced recovery като опция. От там и даваш да сканира партишаните който ще ти покаже. Изкарва ти  накрая дървото на директориите. Маркираш кое ти трябва и те пита къде да ти го запише.

п.п Дай и да търси изгубени партишани сега го видях че го има на шота ти lost volumes

• Автор

Е ама моята не е такава. Тази или е по нова или е за инсталация във ОС.

Търси advanced recovery като опция. От там и даваш да сканира партишаните който ще ти покаже. Изкарва ти  накрая дървото на директориите. Маркираш кое ти трябва и те пита къде да ти го запише.

п.п Дай и да търси изгубени партишани сега го видях че го има на шота ти lost volumes

Пуснах я на Formatted Media Recovery но ми излиза само: (същото е и с другите опции)

INFO: TRIFFStreamAnalyser > Riff parsing finished at filePos=16, header RiffFileSize=24524, startPos=3684544512, error=1, endReached=0, isMinEnd=1
WARNING: TRawAnalyser > invalid size or end pos

Това какво ще рече, че имаш друг хард диск закачен на машината ли? Според мен бъркаш понятията. "Жив диск" с ОС, означава най- просто казано, диск DVD/CD, на който има качена и готова за инсталация някоя Linux дистрибуция примерно, от която има и възможност да се извършват определени операции с тази ОС, без тя да е инсталирана на хард диск. Т.е. за целта която имаш, а тя е просто да преместиш файловете си на друг твърд носител подобно нещо ще ти свърши работа. И така избираш си някое линукс дистро, което има Live CD, записваш си го на CD/DVD, моше и на флашка (зависи дали биос ти поддържа буут от USB), като без значение какъв носител ще избереш той трябва да е буутващ. Буутваш от него и си местиш фалйловете на друг твърд носител, бил той флашка или хард диск.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Това какво ще рече, че имаш друг хард диск закачен на машината ли? Според мен бъркаш понятията. "Жив диск" с ОС, означава най- просто казано, диск DVD/CD, на който има качена и готова за инсталация някоя Linux дистрибуция примерно, от която има и възможност да се извършват определени операции с тази ОС, без тя да е инсталирана на хард диск. Т.е. за целта която имаш, а тя е просто да преместиш файловете си на друг твърд носител подобно нещо ще ти свърши работа. И така избираш си някое линукс дистро, което има Live CD, записваш си го на CD/DVD, моше и на флашка (зависи дали биос ти поддържа буут от USB), като без значение какъв носител ще избереш той трябва да е буутващ. Буутваш от него и си местиш фалйловете на друг твърд носител, бил той флашка или хард диск.

Това ще стане вече утре... :(

Пуснах я на Formatted Media Recovery но ми излиза само: (същото е и с другите опции)

INFO: TRIFFStreamAnalyser > Riff parsing finished at filePos=16, header RiffFileSize=24524, startPos=3684544512, error=1, endReached=0, isMinEnd=1
WARNING: TRawAnalyser > invalid size or end pos

Какво ти дава на search lost volumes ?

Моята е от скреен шота който пуснах ! И по принцип е платена но и тази може да свърши работа, сигурно е по нова.

Това ще стане вече утре... :(

:) Е добре зор няма. Аз лично преди време за подобни цели ползвах Slax, на който му бях добавил модул Gparted, за да управлявам и форматирам партиции, защото ми е удобен и лесен за работа и не съм имал ядове, но от скоро не знам защо си ползвам Mint 13 (LTS), който си има вграден Gparted и си цъкъм когато се наложи нещо. Ако не се чувстваш сигурен, изпечи едно DVD и порацъкай някое Live дистро да му свикнеш, метни един-два файла да видиш как стават нещата и после действай.

• Автор

Стана ! хехе, дяловете започнаха да се виждат в "Моят Компютър", дори си пуснах едно документално филмче от колекцията :-) Сега ще пробвам дали ще може да се работи с диска и ще докладвам ! 

А как стана всичко ?: с една безплатна програма - Partition Wizard 4.2 Free, която видях от ТУК, но не съм правил това което е описано в урока...
Първо сложих име (букви) на дяловете, след това "Check"-нах дяловете, цъкнах от ляво на "Apply" и всичко се оправи...

ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХТЕ В ТЕМАТА И ИСКАХТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ.  :–))))))))

• Автор

П.П. работи идеално :-) 

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте отново, след като се върнах в Испания пак проблем - след старт на компютъра забива на detecting ide drives и не открива твърдия диск. А от диска се чува някакъв странен звук, мисля че диска се включва и изключва постоянно. Преди време един диск ми изгоря заради същия проблем... Възможно ли е да е от кабелите ? Ето и прословутия звук: http://youtu.be/xOaDxs6zULU Благодаря ви...

Здравейте отново, след като се върнах в Испания пак проблем - след старт на компютъра забива на detecting ide drives и не открива твърдия диск. А от диска се чува някакъв странен звук, мисля че диска се включва и изключва постоянно. Преди време един диск ми изгоря заради същия проблем... Възможно ли е да е от кабелите ? Ето и прословутия звук: http://youtu.be/xOaDxs6zULU Благодаря ви...

Диска е дефектен. Малко вероятно да е заради кабели, или захранване.P.s. Hitachi/IBM е модела нали?

винаги съм се учудвал колко упорити идиоти има - оставят компа да си цикли рестарти и си мислят, че по някое време ще тръгне... става точно обратното - всеки рестарт скапва все повече и повече диска и инфото на него... проблемът ти на диска не е в кабелите (според мен има отлепена глава и рамото стърже по плочата). ако нямаш ценна информация го изхвърли и си купи нов, ако имаш - трябва да решиш колко ти е ценна, щото трябва да се сменят части по диска, за да бъде свалена информацията (дали и колко инфо ще се спаси пак няма гаранция) и чак след това изхвърляш диска...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Не може да е от диска, с предишния диск стана абсолютно същото. Ако сте прочели предишните ми мнения ще видите че съм го носил в България лятото, там си вървеше идеално след като го поправихме с колегите тука... Донесох го пак в Испания и стана това което ви разказа х в последното ми мнение...А този ( Seagate Barracuda 7200.12 500GB SATA3 ) го купих април месец тази година..И не съм идиот който го оставя да цикли и си мисли че ще тръгне !!! Благодаря !

Не може да е от диска, с предишния диск стана абсолютно същото. Ако сте прочели предишните ми мнения ще видите че съм го носил в България лятото, там си вървеше идеално след като го поправихме с колегите тука... Донесох го пак в Испания и стана това което ви разказа х в последното ми мнение...А този ( Seagate Barracuda 7200.12 500GB SATA3 ) го купих април месец тази година..И не съм идиот който го оставя да цикли и си мисли че ще тръгне !!! Благодаря !

Пусни Хирен боот сд и ХДД регенератор да ти скенира харда за лоши дялове

• Автор

Пусни Хирен боот сд и ХДД регенератор да ти скенира харда за лоши дялове

Благодаря, сега ще пробвам...

• Автор

Щракането от диска спря и машината го засече в сата 3, сега ми излиза това:MediaShield ROM BIOS 6.70Copyright © 2006 NVIDIA Corp.Detecting array...

• Автор

Оправи ли се най-накрая?

Свалих си Hiren's BootCD 15.2, както ти ми каза, обаче въобще не можех да стигна до BIOS-а за да задам настройки да boot-ва от желано устройство. 

Пооправих кабелите и както казах - спряха звуците от диска, засече го и ме пусна напред, където ми излиза черен екран със съобщението:

MediaShield ROM BIOS 6.70

Copyright © 2006 NVIDIA Corp.

Detecting array...

Редактирано от midway (преглед на промените)

Хайде да започнем отначало.

Какво се случва в момента с този диск, вижда ли го БИОС, щом е спрял да издава странни звуци сега въти ли се или не?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.