Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при дадените езици за програмиране - C++, SQL, PHP

Featured Replies

Е, кво толкова, прави го мешавица от която да ти побелее главата (като моята) :) И кода става ужасен за поддръжка и търсене на грешки и оправяне на грешки и ъпдейтване и .....

Мда, все дребни нещица...

Редакция, offtopic: леле, кога успях да напиша 2000 мнения, да му се невиди

Редактирано от flare (преглед на промените)

Мда, все дребни нещица...

Редакция, offtopic: леле, кога успях да напиша 2000 мнения, да му се невиди

Моите са със 493 повече от твоите и толкова пъти по-безполезни.

Със сегашното стават 494 ;)

Има прогрес - изтеглих си  Dev C++, остава само някой да ми каже как да започна  :)

Dev C++ беше хубаво, ама е много стара среда и никой не го разработва сериозно вече. По-добре си изтегли някоя развивана, например с отворен код са Eclipse, Netbeans, Code::Blocks или алтернативно Microsoft Visual Studio Express - което е безплатно за некомерсиална употреба. Препоръчвам Eclipse - има ужасно много възможности и съвсем реално си се ползва за разработка и дебъгване в големи проекти. Освен това, има някои екстрички, които са много полезни за начинаещи.

Моите са със 493 повече от твоите и толкова пъти по-безполезни. Със сегашното стават 494 ;)

хихихи - не се подценявай така де.

И при мен беше така, но пропускаш:

Което е особено съществен детайл. Аз пък се занимавам основно със C, но съм гледал достатъчно код на C++, за да вярвам на едно друго изказване на същия човек, което гласи, че и топ експерт на C да си, ако не си пипал C++ си все едно новак там. Просто разликата в начина на мислене на някой свикнал с функционално и такъв свикнал с обектно-ориентирано програмиране е съвсем различен. Един код на C, (евентуално с дребни промени) ще се компилира със C++ компилатор и ще работи. Ама това въобще не го прави хубава програма на C++... Разгледай темата и ще видиш маса "C++" програми, които са всъщност C програми, ама функциите са направени на методи в 2-3 класа. Ето от това един C програмист много трудно се "отучва".

C няма нищо общо с функционалното програмиране. Думата, която търсиш е "процедурно".

C няма нищо общо с функционалното програмиране. Думата, която търсиш е "процедурно".

Благодаря за поправката. Тая дума "процедурен" все ми бяга. :brick wall:

За това е виновен прехода от паскал на C :) Някъде там съм ударил знак на равенство между процедура и функция :D

И съм обидил ужасно много Haskell :)

И съм обидил ужасно много Haskell :)

<Пак offtopic ще направя>

Е те това чудо едва не ме отказа от програмирането - беше първото, което се опитаха да ми преподадат в университета !

Аз келеш - хал хабер си няма от това що е код и изведнъж - "Вземете тези списъци и 'pattern matching', коуега !!! "

И да не е съвсем капо моя пост, избора на еклипс е доста удачен но трябва да отделите време, за да конфигурирате средата си - доколкото си спомням последно трябваше едно GCC да му сложите и още няколко единични tweak-а и средата полита. 

<Пак offtopic ще направя>

Е те това чудо едва не ме отказа от програмирането - беше първото, което се опитаха да ми преподадат в университета !

Аз келеш - хал хабер си няма от това що е код и изведнъж - "Вземете тези списъци и 'pattern matching', коуега !!! "

Аз пък мисля, че си бил в "best case"-а - не си бил обременен с нищо преди това. С'я си ме представи мен и изведнъж език, дето не може да направиш a = a + 1, няма for, и на функция, с параметър float, не може да ѝ дадеш аргумент int... :D

Но пък после ужасно много ми хареса.

• Автор

Айде сега, някой по-подробно да ми каже как да започна да работя с Eclipse

Аз пък мисля, че си бил в "best case"-а - не си бил обременен с нищо преди това. С'я си ме представи мен и изведнъж език, дето не може да направиш a = a + 1, няма for, и на функция, с параметър float, не може да ѝ дадеш аргумент int... :D

Но пък после ужасно много ми хареса.

То се получава като правило, че по-нестандартното винаги Ви/ти става по-интересно от скучния if/else или while.

Друго си е да видиш:

map                     :: (a->b) -> [a] -> [b]map f  []               =  []map f (x:xs)            =  f x : map f xs

и както аз направих в началото да ми се завие свят. Впоследствие като му схванах както идеологията, така и донякъде синтаксиса, нещата почнаха да стават наистина понятни и все още понякога си го ползвам за някакви рекурсии, свързани със списъци. А сега дори се опитвам да видя до колко възможностите му биха ми помогнали с дипломната работа.

@1337CR3W: Еклипс за С/С++ не идва с вграден компилатор (поне версията от сайта на еклипс). Трябва да изтеглите един такъв (препоръчвам ви GCC или имаше един по-разширен компилатор - MinGW , който отновo имаше в себе си GCC). Следвайте стъпките за инсталация (внимателно !) и не би трябвало да има проблеми. Този е единствения Open Source компилатор, с който съм се занимавал. Лично аз ползвам MS VS и то рядко - наследство от университетските години :D

Някой колега също може да предложи някой, който му се е сторил добър :).

Редактирано от dpk (преглед на промените)

• Автор

То се получава като правило, че по-нестандартното винаги Ви/ти става по-интересно от скучния if/else или while.

Друго си е да видиш:

map                     :: (a->b) -> [a] -> [b]map f  []               =  []map f (x:xs)            =  f x : map f xs

и както аз направих в началото да ми се завие свят. Впоследствие като му схванах както идеологията, така и донякъде синтаксиса, нещата почнаха да стават наистина понятни и все още понякога си го ползвам за някакви рекурсии, свързани със списъци. А сега дори се опитвам да видя до колко възможностите му биха ми помогнали с дипломната работа.

@1337CR3W: Еклипс за С/С++ не идва с вграден компилатор (поне версията от сайта на еклипс). Трябва да изтеглите един такъв (препоръчвам ви GCC или имаше един по-разширен компилатор - MinGW , който отновo имаше в себе си GCC). Следвайте стъпките за инсталация (внимателно !) и не би трябвало да има проблеми. Този е единствения Open Source компилатор, с който съм се занимавал. Лично аз ползвам MS VS и то рядко - наследство от университетските години :D

Някой колега също може да предложи някой, който му се е сторил добър :).

А коя програма идва с вграден компилатор ? Visual Studio Express ?

А коя програма идва с вграден компилатор ? Visual Studio Express ?

Мда, и по мое мнение за C/C++ е по-добра.

• Автор

То има : 

Публикувано изображение
Visual Studio Express 2012 for Web Visual Studio Express 2012 for Windows 8 Visual Studio Express 2012 for Windows Desktop Visual Studio Express 2012 for Windows Phone Visual Studio Team Foundation Server Express 2012

естествено, че няма да е 

Visual Studio Express 2012 for Windows Phone, но все пак, кой да избера?

То има : 

Публикувано изображение
Visual Studio Express 2012 for Web Visual Studio Express 2012 for Windows 8 Visual Studio Express 2012 for Windows Desktop Visual Studio Express 2012 for Windows Phone Visual Studio Team Foundation Server Express 2012

естествено, че няма да е 

Visual Studio Express 2012 for Windows Phone, но все пак, кой да избера?

Visual Studio Express 2012 for Windows Desktop

• 1 година по-късно...
  • Автор

Може ли тази тема да бъде изтрита изцяло от модератор?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.